Την παιδεύουν και νεκρή την Μάρθα Καραγιάννη- Τι θα γίνει με την αποτέφρωση

την-παιδεύουν-και-νεκρή-την-μάρθα-καρα-59955

Την  τελευταία επιθυμία της σπουδαίας ηθοποιού Μάρθας Καραγιάννη προσπαθούν να αποτρέψουν, ακόμα και τώρα που είναι νεκρή, κάποιοι η οποία ήταν η σορός της να αποτεφρωθεί.

Η ίδια είχε αφήσει ιδιόχειρο σημείωμα, στο οποίο αναφέρει την επιθυμία της.

Τι λάθος έγινε με την αποτέφρωση της Μάρθας Καραγιάννη

Ωστόσο, ένα λάθος από το γραφείο τελετών δημιούργησε πρόβλημα στην αποτέφρωση της σορού, η οποία παραμένει εκεί. Σύμφωνα με πληροφορίες αντί να σταλεί από το γραφείο τελετών το ιδιόχειρο σημείωμα στο ληξιαρχείο, ώστε να εκδοθεί η ληξιαρχική πράξη θανάτου, έστειλαν μια υπεύθυνη δήλωση της στενής φίλης της ηθοποιού, της κυρίας Ντόρας Ντούμα, η οποία και γνώριζε για την επιθυμία της Μάρθας Καραγιάννη.

Τι λένε από το ληξιαρχείο για την υπεύθυνη δήλωση

Από το ληξιαρχείο δεν έκαναν δεκτή την υπεύθυνη δήλωση και ζήτησαν να υπογράψει συγγενής μέχρι δεύτερου βαθμού, όπως ορίζει ο νόμος. Ωστόσο, τέτοιος συγγενής δεν υπάρχει και έτσι συνεχίζεται το πρόβλημα με τη σορό της ηθοποιού.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες υπάρχει μια ανιψιά της Μάρθας Καραγιάννη, η οποία εάν χρειαστεί θα υπογράψει την υπεύθυνη δήλωση, αλλά και πάλι είναι τρίτου βαθμού.

Ο Αντώνης Αλακιώτης, ιδρυτής του αποτεφρωτηρίου στη Ριτσώνα

Το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τη σορό της Μάρθας Καραγιάννη, η οποία ήθελε να αποτεφρωθεί, δεν είναι κάτι καινούργιο, όπως ανέφερε ο κ. Αντώνης Αλακιώτης, ιδρυτής του αποτεφρωτηρίου στη Ριτσώνα, καθώς όσοι θέλουν να αποτεφρωθούν χρειάζεται υπεύθυνη δήλωση συγγενών πρώτου ή δευτέρου βαθμού προκείμενου να γίνει αποδεχτή η επιθυμία τους.

«Για ακόμη μια φορά αναδεικνύεται μια μεροληπτική αντίληψη εναντίον της απόφασης για αποτέφρωση. Και ρωτάμε γιατί όταν πρόκειται για ταφή για να εκδοθεί ληξιαρχική πράξη δεν χρειάζεται υπεύθυνη δήλωση των συγγενών και χρειάζεται για την αποτέφρωση;» ανέφερε ο κ. Αλακιώτης.

Από την πλευρά της η φίλη της Μάρθας Καραγιάννη, Ντόρα Ντούμα σε δηλώσεις της στον Alpha ανέφερε σχετικά με το θέμα που έχει δημιουργηθεί: «Πρέπει να σεβαστούν την επιθυμία της! Δεν μπορώ να μην πραγματοποιήσω την τελευταία επιθυμία της Μάρθας».

Ας ευχηθούμε να τελειώσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα αυτή η περιπέτεια και να γίνει πραγματικότητα η τελευταία επιθυμία της μεγάλης ηθοποιού.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ