Δίκη Πισπιρίγκου: «Καταπέλτης» η διευθύντρια του νοσοκομείου Παίδων – «Μόνο η μητέρα ήταν παρούσα σε όλα τα επεισόδια»

δίκη-πισπιρίγκου-καταπέλτης-η-διευ-160880

Συνεχίζεται η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγγου για την υπόθεση της Πάτρας που είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη. Και σήμερα στην δίκη κατέθεσε η ειδικευόμενη παιδίατρος στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» η οποία και είχε ζήσει από κοντά τη μικρή Τζωρτζίνα και τα 4 επεισόδιά της πριν φύγει από τη ζωή. Η γιατρός χαρακτήρισε την κατηγορούμενη χρησιμοποιώντας τις εξής χαρακτηριστικές λέξεις ψύχραιμη, χωρίς αγωνία και χωρίς κλάματα.

«Δεν φώναξε ποτέ βοήθεια, δεν είχε αγωνία για την Τζωρτζίνα»

Η ειδικευόμενη παιδίατρος Δέσποινα Ταταριώτη, ανέφερε στην κατάθεσή της πως εξέτασε το κορίτσι κατά το χρονικό διάστημα από τις 27 Ιανουαρίου έως και τις 29 Ιανουαρίου 2022 που έφυγε από τη ζωή και πως όλες οι εξετάσεις που του είχαν γίνει ήταν φυσιολογικές.

Μάλιστα η παιδίατρος κατέθεσε πως είχε πάρει το ιστορικό από τους γονείς του παιδιού, Μάνο Δασκαλάκη και Ρούλα Πισπιρίγκου. «Εξέτασα το παιδί ήταν σε σταθερή κατάσταση, ήταν βέβαια ένα παιδί με εγκεφαλοπάθεια, με καλά όμως ζωτικά σημεία και καλές εξετάσεις», είπε η μάρτυρας σημειώνοντας ακόμη πως και οι καρδιολογικές εξετάσεις που έγιναν στο κοριτσάκι ήταν φυσιολογικές.

Παρ’ όλα αυτά, όπως τόνισε η γιατρός στις 28 Ιανουαρίου το πρωί η μητέρα ενημέρωσε τους γιατρούς για το πρώτο επεισόδιο που παρουσίασε η Τζωρτζίνα. «Μας είπε «ελάτε το παιδί κάτι κάνει». Πήγαμε στο δωμάτιο και είδα ένα παιδί με ταχυκαρδία, ταχύπνοια και πτώση κορεσμού. Ήταν με το κεφάλι σε στροφή προς αριστερά και προσήλωση βλέμματος. Είχε κάτι σαν γκρίνια και ανησυχία» τόνισε η κ. Ταταριώτη για να περιγράψει στη συνέχεια και άλλα ακριβώς ίδια επεισόδια που παρουσίασε η Τζωρτζίνα και για τα οποία ειδοποιούσε τους γιατρούς η μητέρας της.

«Το παιδί ήταν σταθερό. Γύρω στις 11:30 βγαίνει ξανά η μητέρα και μας λέει ότι «κάτι κάνει το παιδί». Πήγαμε και είδαμε παρόμοιο επεισόδιο με ταχυκαρδία, ταχύπνοια και πτώση κορεσμού. Περίπου στα 3 λεπτά και το επεισόδιο αυτό λύθηκε. Μας είπε η μητέρα μία φράση που μου έκανε εντύπωση. Μας είπε «το μεγάλο επεισόδιο με την βραδυκαρδία δεν το έχει κάνει ακόμα, θα δείτε» ανέφερε χαρακτηριστικά μάρτυρας.

Σύμφωνα με την κατάθεσή της, την ίδια ημέρα το μεσημέρι δηλαδή στις 28 Ιανουαρίου, ακολούθησε ένα ακόμη πανομοιότυπο επεισόδιο και ένα ακόμη γύρω στα μεσάνυχτα το οποίο αντιμετωπίστηκε από την εφημερεύουσα γιατρό του νοσοκομείου. Ακολούθως οι γιατροί που ανέλαβαν καθήκοντα την επόμενη ημέρα, ανάμεσά τους και η ίδια, αφού εξέτασαν ξανά το κοριτσάκι διαπίστωσαν πως όλα ήταν εντάξει.

Ωστόσο, σύμφωνα με την μάρτυρα στις 2:30 το μεσημέρι της 29ης Ιανουαρίου ενώ η ίδια μιλούσε με την επιμελήτρια της στο τηλέφωνο για το εξιτήριο άλλου παιδιού άκουσε την νοσηλεύτρια να φωνάζει και να λέει «ελάτε κάτι συμβαίνει με το παιδί». Η γιατρός περιέγραψε στην κατάθεσή της: «Πήγα αμέσως στο θάλαμο της Τζωρτζίνας και είδα την επιμελήτρια μου και άλλους γιατρούς να κάνουν ΚΑΡΠΑ στο παιδί. Μπήκα και εγώ και βοήθησα. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια για πάνω από μία ώρα. Στις 15:50 σταματήσαμε και έχει καταγραφεί ως ώρα θανάτου. Στη συνέχεια, συλλυπήθηκα μητέρα και με ευχαρίστησε σε μία κάπως τυπική διαδικασία».

Όλα όσα είπε η παιδίατρος της Τζωρτζίνας

Πρόεδρος: Πως σας ενημέρωσε η κυρία κατηγορουμένη ότι το παιδί «κάνει κάτι»; Φώναξε βοήθεια;

Μάρτυρας: Όχι ποτέ δε φώναξε βοήθεια.

Πρόεδρος: Πως σας ενημέρωσε ήταν κάτι οξύ; Έντονο;

Μάρτυρας: Άνοιξε την πόρτα του θαλάμου, βγήκε και μας είπε ήρεμα, «ελάτε, κάτι κάνει το παιδί».

Πρόεδρος: Μήπως διαπιστώσατε εσείς κάποια ανησυχία της κατηγορουμένης;

Μάρτυρας: Όχι δεν μπορώ να πω ότι διαπίστωσα κάτι τέτοιο.

Πρόεδρος: Την ώρα της ανακοπής που ήταν η κατηγορούμενη;

Μάρτυρας: Θυμάμαι να της λένε να περάσει έξω από το θάλαμο και πέρασε.

Πρόεδρος: Θυμάστε εκεί την εικόνα της;

Μάρτυρας: Ήταν πολύ ψύχραιμη, δεν είχε αγωνία, δεν φώναζε.

Πρόεδρος: Σας είπε κάτι; Για παράδειγμα «κάντε ότι μπορείτε για παιδί μου»

Μάρτυρας: Όχι.

Στη συνέχεια η μάρτυρας κλήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις της υπεράσπισης. Απαντώντας σε κάποιες από τις ερωτήσεις αυτές ανέφερε πως επειδή ο θάνατος της Τζωρτζίνας ήταν αιφνίδιος αποφασίστηκε να κρατήσουν δείγματα αίματός της, μήπως τα ζητήσει κάποιος.

«Μετά από αυτό το συμβάν και επειδή ήταν ένας αιφνίδιος θάνατος που δεν περιμέναμε αποφασίσαμε να γίνει ιατροδικαστική και τοξικολογική όπως είθισται σε αυτές περιπτώσεις και να πάρουμε τα αίματα και να τα κρατήσουμε μήπως τα ζητήσει κάποιος», είπε χαρακτηριστικά. Η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου συνεχίζεται αύριο.

“Καταπέλτης” η διευθύντρια του νοσοκομείου παίδων “Π. & Α. Κυριακού”

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ