Τέλος το ημερήσιο φύλλο της «Αυγής»: Σε 24ωρες απεργίες προχωρούν οι εργαζόμενοί της

Κλείνει το ημερήσιο φύλλο της «Αυγής». Την απόφαση έλαβαν το εκτελεστικό γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ και το ΔΣ της εκδοτικής εταιρείας.
τέλος-το-ημερήσιο-φύλλο-της-αυγής-σε-202411

Μετά την απόφαση για αναστολή της καθημερινής έκδοσης της «Αυγής», της επίσημης εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ, οι εργαζόμενοί της προχωρούν σε 24ωρες απεργίες και δεν θα βγει ούτε το κυριακάτικο φύλλο.

Μάλιστα, η συγκεκριμένη απόφαση έρχεται μία ημέρα μετά τις αποκαλύψεις που έκανε ο πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης, για την κατάσταση που παρέλαβε, οργανωτικά και οικονομικά, διαδεχόμενος τον Αλέξη Τσίπρα, όπου προανήγγειλε «επίπονη διαδικασία εξορθολογισμού» των εξόδων του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν βγαίνει ούτε το κυριακάτικο φύλλο της «Αυγής»

Ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες, δεν θα βγει ούτε το κυριακάτικο φύλλο της εφημερίδας, που -όπως έγινε γνωστό- θα συνεχίσει κανονικά μαζί με την ιστοσελίδα.

Η αναστολή κυκλοφορίας του κυριακάτικου φύλλου της «Αυγής» αποφασίστηκε από τους ίδιους τους εργαζόμενους, οι οποίοι αναμένεται να προχωρήσουν σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, καθώς μιλούν για μια πολιτική απόφαση που ελήφθη ομόφωνα από το Εκτελεστικό Γραφείο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι εργαζόμενοι είχαν συνάντηση τόσο με τον διευθυντή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλη Καπνισάκη, όσο και με τη γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, οι οποίοι -όπως λένε εργαζόμενοι- ήταν ανένδοτοι όσον αφορά την κυκλοφορία του καθημερινού φύλλου της εφημερίδας λόγω των κακών οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ.

Σημειώνεται ότι στην ανακοίνωσή του, το Δ.Σ. της «Αυγής» υπογραμμίζει ότι σκοπός της απόφασης είναι η αναβάθμιση της κυριακάτικης έκδοσης και της ιστοσελίδας «avgi.gr», ενώ τονίζει ότι θα παρουσιάσει το πλάνο του για τον εκσυγχρονισμό του Μέσου και τη βέλτιστη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας.

Πάντως, η ΕΣΗΕΑ εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά της για τον «ξαφνικό θάνατο», ο οποίος, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης, αποφασίστηκε χωρίς σχεδιασμό.

Aναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για την «Αυγή»

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ διαμαρτύρεται με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο για την απόφαση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ να αναστείλει την καθημερινή έκδοση της εφημερίδας ”ΑΥΓΗ”.

Αυτός ο ”ξαφνικός θάνατος” αποφασίστηκε χωρίς σχεδιασμό, χωρίς διαβούλευση, χωρίς ενημέρωση και, κυρίως, χωρίς εγγυήσεις για το μέλλον των εργαζομένων. Ανάλογες προσπάθειες είχαν γίνει και κατά το παρελθόν, αλλά συνάντησαν τη σθεναρή αντίδραση των εργαζομένων και τα όποια σχέδια αναστολής της έκδοσης ματαιώθηκαν.

Η διακοπή της καθημερινής έκδοσης του ιστορικού εντύπου, στο οποίο υπηρέτησαν κορυφαίοι συνάδελφοι και πολιτικοί προερχόμενοι από την Αριστερά, αποτελεί πλήγμα για τον Κλάδο και τραυματίζει την πολυφωνία στην Ενημέρωση.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ ζητεί από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να αναθεωρήσει τη στάση της, να διαβουλευθεί με τις ενώσεις και τους εργαζόμενους και δηλώνει ότι θα σταθεί στο πλευρό των συναδέλφων».

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Ρένα Παγκράτη: Έφυγε σαν σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών – Μια καριέρα που έσβησε νωρίς από την κατάθλιψη

Φθιώτιδα: Θρήνος για τον ξαφνικό θάνατο του 25χρονου Δημήτρη – Ήταν αθλητής και ποδοσφαιριστής

Φαύλος κύκλος: Τα 3 ζώδια με την τάση να γυρίζουν σε τοξικούς πρώην

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ