Μαρία Χούκλη: Το τελευταίο δελτίο ειδήσεων, η ασθένεια, η σπάνια δημόσια εμφάνιση και η «εξαφάνιση»

Λίγοι γνωρίζουν πως η Μαρία Χούκλη βρισκόταν στο τιμόνι των δελτίων ειδήσεων για πάνω από 25 χρόνια και κατάφερε να φτάσει στην κορυφή.
μαρία-χούκλη-το-τελευταίο-δελτίο-ειδή-203946

Η Μαρία Χούκλη έχει αφήσει το δικό της αποτύπωμα στον χώρο της ελληνικής δημοσιογραφίας και δικαίως θεωρείται η σιδηρά κυρία της δημοσιογραφία.

Η δημοσιογράφος με την χαρακτηριστική φωνή και την μοναδική πένα πήρε την απόφαση το 2017 να μείνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας παρουσιάζοντας το τελευταίο δελτίο ειδήσεων στον ΑΝΤ1.

Ποια είναι η Μαρία Χούκλη;

Η Μαρία Χούκλη γεννήθηκε στις Σέρρες το 1961. Σπούδασε νομικά στη Θεσσαλονίκη, και εργάστηκε ως δικηγόρος επί δύο χρόνια. Το 1987 άρχισε να εργάζεται στην ΕΤ3, αργότερα δούλεψε σε ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς και το 2001 επέστρεψε στην κρατική τηλεόραση. Παρουσίασε εκπομπή για βιβλία (Για μια θέση στο ράφι), και την εκπομπή Ομιλείτε Ελληνικά; η οποία ασχολήθηκε με τη σωστή χρήση της ελληνικής γλώσσας.

Το 2007 ορίσθηκε συντονίστρια στην «τηλεμαχία» πριν από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου. Δούλεψε ως εκφωνήτρια στο ραδιόφωνο. Μέχρι το καλοκαίρι του 2010 ήταν η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό ΝΕΤ. Στις 2 Σεπτεμβρίου 2010 ανακοινώθηκε η ένταξή της στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 ως παρουσιάστριας του κεντρικού καθημερινού δελτίου ειδήσεων του σταθμού. Αργότερα εργάστηκε στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9.84.

Μαρία Χούκλη: Η τελευταία δημόσια εμφάνιση

Η ίδια παρουσίασε το τελευταίο δελτίο ειδήσεων τον Ιούνιο του 2017. Μερικά χρόνια αργότερα έκανε την τελευταία δημόσια εμφάνισή της. Συγκεκριμένα το 2021 εμφανίστηκε στα Public με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Παπαχελά.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ