Σκλαβενίτης: «Στέφεται αυτοκράτορας» των σουπερμάρκετ σε Ελλάδα & Κύπρο – Εξαγόρασε ακόμα μία αλυσίδα

O όμιλος Σκλαβενίτης κατάφερε να κάνει άλλη μια εξαγορά αλυσίδας με σουπερμάρκετ, αυτή τη φορά στη γειτονική Κύπρο.
σκλαβενίτης-στέφεται-αυτοκράτορας-203010

Με μία κίνηση «ρουά ματ» ο Σκλαβενίτης εξαγόρασε άλλη μια αλυσίδα σουπερμάρκετ, αυτή τη φορά στη γειτονική Κύπρο.

Ο Σκλαβενίτης είναι από τις μεγαλύτερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ με τεράστια ανάπτυξη στον τομέα του τα τελευταία χρόνια με την επιχείρηση να μεγαλώνει συνεχώς, καθώς εξαγόρασε ακόμα μία αλυσίδα.

Πιο συγκεκριμένα την υπογραφή συμφωνίας με την οικογένεια Παπαντωνίου για την ενσωμάτωση των Υπεραγορών Papantoniou Supermarkets στο Δίκτυό της ανακοίνωσε η Σκλαβενίτης Κύπρου.

Τέλος, να αναφέρουμε πως με την ένταξη των νέων καταστημάτων, η Σκλαβενίτης Κύπρου ενισχύει το Δίκτυό της φτάνοντας συνολικά τα 27 καταστήματα, «επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της για τη συμβολή της στην ανάπτυξη του λιανεμπορίου.

Μεγάλο βήμα έκανε ο Σκλαβενίτης – Δείτε ποια αλυσίδα εξαγόρασε

Την υπογραφή συμφωνίας με την οικογένεια Παπαντωνίου για την ενσωμάτωση των Υπεραγορών Papantoniou Supermarkets στο Δίκτυό της ανακοίνωσε η Σκλαβενίτης Κύπρου.

Με την ένταξη των νέων καταστημάτων, η Σκλαβενίτης Κύπρου ενισχύει το Δίκτυό της φτάνοντας συνολικά τα 27 καταστήματα, «επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της για τη συμβολή της στην ανάπτυξη του λιανεμπορίου και αποδεικνύει έμπρακτα την εμπιστοσύνη της στις προοπτικές της κυπριακής οικονομίας» σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Σημειώνεται ακόμη ότι θα διατηρηθεί το σύνολο των 769 θέσεων εργασίας.

Η συμφωνία τελεί υπό την έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των επόμενων μηνών.

Το efood, η Νο1 υπηρεσία delivery στην Ελλάδα και τα supermarket ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, o κορυφαίος retailer στην ελληνική αγορά, επέκτειναν τη συνεργασία τους, δημιουργώντας μία νέα υπηρεσία, τη ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ Express, με στόχο την παράδοση προϊόντων supermarket σε λιγότερο από μία ώρα από την παραγγελία.

Στόχος της δημιουργίας της ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ Express είναι η παροχή μιας επιπλέον δυνατότητας στους καταναλωτές, κυρίως για τις μικρού όγκου παραγγελίες που καλύπτουν άμεσες ή έκτακτες ανάγκες τους. Οι χρήστες της πλατφόρμας μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε 2.400 προϊόντα και να παραλάβουν σε 40 έως 60 λεπτά από την παραγγελία τους, με τον στόλο διανομής του efood.

Μέσω της υπηρεσίας ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ Express, η οποία λειτουργεί πιλοτικά από τον Ιούλιο 2023, διευρύνεται η επιτυχημένη συνεργασία των δύο εταιρειών, που εγκαινιάστηκε το 2020 και αποτέλεσε την πρώτη σύμπραξη στην Ελλάδα μιας αλυσίδας supermarket με πλατφόρμα online παραγγελιών.

Στην παρούσα φάση, η νέα υπηρεσία εξυπηρετεί τα βορειοανατολικά προάστια της Αττικής. Οι καταναλωτές μπορούν να πραγματοποιήσουν τα καθημερινά τους ψώνια από τις 09.00 έως τις 20.00, ενώ η υπηρεσία είναι διαθέσιμη και το Σάββατο από τις 09.00 έως τις 19.00. Η ελάχιστη παραγγελία είναι 10 ευρώ, ενώ οι τιμές των προϊόντων είναι ίδιες με αυτές στην υπηρεσία παραγγελιών supermarket ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ στην πλατφόρμα του efood.

Ξεπέρασε τα 4 δισ. ευρώ ο κύκλος εργασιών του Ομίλου Σκλαβενίτης το 2022, καθώς ανήλθε στα 4,47 δισ. ευρώ, έναντι 3,98 δισ. ευρώ το 2021.

Σύμφωνα με πηγές κοντά στην εταιρεία, το 2022 η Σκλαβενίτης κατέγραψε ενίσχυση κύκλου εργασιών και μείωση κερδοφορίας λόγω απορρόφησης σημαντικού μέρους των ανατιμήσεων.

Τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων ανήλθαν σε 276,4 εκατ. ευρώ (από 292,7 εκατ. ευρώ το 2021). Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 78,5 εκατ. ευρώ (από 92,5 εκατ. ευρώ το 2021), ποσοστό 1,75% επί του συνολικού κύκλου εργασιών.

Για τις «Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης» ο κύκλος εργασιών ανήλθε στα 3,7 δισ. ευρώ (από 3,3 δισ. ευρώ το 2021). Τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων ανήλθαν σε 226 εκατ. ευρώ (έναντι 251,2 εκατ. ευρώ το 2021). Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 60,1 εκατ. ευρώ (από 82,3 εκατ. ευρώ το 2021), ποσοστό 1,6% επί του συνολικού κύκλου εργασιών.

Η «Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης» επέδειξε ανθεκτικότητα και αναπτύχθηκε με υψηλότερο ρυθμό από αυτόν της αγοράς με:

αύξηση πωλήσεων κατά 12% συγκριτικά με το 2021

μείωση κερδοφορίας κατά 26%, ως αποτέλεσμα της σημαντικής απορρόφησης μέρους των ανατιμήσεων καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, αλλά και λόγω των αυξημένων λειτουργικών εξόδων και ιδίως του κόστους ενέργειας.

τη δημιουργία 2.352 νέων θέσεων εργασίας, φτάνοντας τον αριθμό των Εργαζομένων της σε περισσότερους από 29.800 τον Δεκέμβριο του 2022.

Επενδυτικό πλάνο άνω των 50 εκατ. ευρώ το 2022

Η ΕΥΣ εντός της προηγούμενης χρονιάς υλοποίησε επενδυτικό πρόγραμμα άνω των 50 εκατ. ευρώ το οποίο εστίαζε:

στην ενίσχυση του Δικτύου της, μέσω του νέου Hypermarket στη Νέα Φιλαδέλφεια και της απόκτησης 9 Καταστημάτων στην περιοχή των Ιωαννίνων από την SEP Markets Παπαδόπουλος

στην ενίσχυση των υποδομών που εξυπηρετούν το eMarket ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, μέσω της δημιουργίας νέου Darkstore στην περιοχή της Κηφισιάς για τη βέλτιστη εξυπηρέτηση των ηλεκτρονικών παραγγελιών στη Βορειοανατολική Αττική

στην ανακαίνιση 20 Καταστημάτων

στη δημιουργία σταθμών ηλεκτροφόρτισης σε 160 Καταστήματα σε όλη την Ελλάδα ως το τέλος του 2023, σε συνεργασία με την ΔΕΗ, δημιουργώντας ένα εκτενές δίκτυο σταθμών ηλεκτρικής φόρτισης στη χώρα

Επιπλέον από την 1η Νοεμβρίου 2022, προχώρησε σε αυξήσεις αποδοχών ύψους 17 εκατ. ευρώ ετησίως για την πλειοψηφία των εργαζομένων της και σε χορήγηση έκτακτης παροχής συνολικού ύψους 5,9 εκατ. ευρώ για το σύνολο του Ανθρώπινου Δυναμικού της.

 

 

Περισσότερες ειδήσεις σήμερα

«Ένα αγγελούδι μας έφυγε από τα χέρια»: Νεκρός σε μια στιγμή 16χρονος στην Κάρυστο

«Συναγερμός» για τον καιρό: Έρχεται δύσκολο σαββατοκύριακο – Αυτές οι περιοχές είναι στο «κόκκινο»

Νίκος Οικονομόπουλος: Αφιέρωσε τον «Έκπτωτο Άγγελο» στον αστυνομικό Χρήστο Κουρουνιώτη

 

 

 

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ