Ήπιε λεμονάδα και πέθανε μπροστά στους φίλους της: Θρήνος για την 21χρονη φοιτήτρια – Η μήνυση της οικογένειάς της

ήπιε-λεμονάδα-και-πέθανε-μπροστά-στου-175538

Μια φοιτήτρια, 21 ετών, ήπιε λεμονάδα και πέθανε μετά από λίγες ώρες, γιατί υπέστη καρδιακή ανακοπή από το ρόφημα, που φέρεται να περιείχε περισσότερη καφεΐνη από τρία ενεργειακά ποτά μαζί.

Το τραγικό περιστατικό έγινε στις 10 Σεπτεμβρίου 2022 στην Πενσυλβάνια, όμως, η υπόθεση έφτασε τώρα στα δικαστήρια της Φιλαδέλφειας των ΗΠΑ, ύστερα από μήνυση που κατέθεσε η οικογένειά της, αναφέρει η New York Post.

Σύμφωνα με τη μήνυση, η Sarah Katz πάντα απέφευγε τα ενεργειακά ποτά, μετά από σύσταση του γιατρού της, γιατί έπασχε από το σύνδρομο QT τύπου 1, μια διαταραχή σηματοδότησης της καρδιάς, όπου οι καρδιακοί παλμοί μπορεί να είναι γρήγοροι και χαοτικοί.

Έτσι, το μεσημέρι της 10ης Σεπτεμβρίου παρήγγειλε μια λεμονάδα για να συνοδεύσει το μεσημεριανό της, με την εύλογη βεβαιότητα ότι ήταν ένα «παραδοσιακό ρόφημα» ή «ένα αθλητικό ποτό ηλεκτρολυτών που περιέχει μια λογική ποσότητα καφεΐνης, ασφαλής για να πιει». Όμως, μετά από λίγο υπέστη καρδιακή ανακοπή μπροστά τους φίλους της και κατέληξε.

Η οικογένεια της κοπέλας υποστηρίζει ότι η εταιρεία δεν παρείχε προειδοποίηση «για τυχόν επικίνδυνες επιπτώσεις… στην αρτηριακή πίεση, τον καρδιακό ρυθμό και/ή τη λειτουργία του εγκεφάλου», αλλά και διευκρινιστικές πληροφορίες για τα συστατικά του ποτού.

Συγκεκριμένα, ο αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων αναφέρει πως οι ενήλικες δεν πρέπει να καταναλώνουν περισσότερα από 400 χιλιοστόγραμμα καφεΐνης την ημέρα, που ισοδυναμεί με περίπου τέσσερα ή πέντε φλιτζάνια καφέ. Εντούτοις, η λεμονάδα φέρεται να περιείχε 390 χιλιοστόγραμμα καφεΐνης, που είναι τρεις φορές περισσότερο από τα 111 χιλιοστόγραμμα καφεΐνης που περιέχει ένα τυπικό ενεργειακό ποτό. Επίσης, το ρόφημα περιλαμβάνει εκχύλισμα γκουαράνα, το οποίο είναι διεγερτικό, ενώ ισοδυναμεί με 30 κουταλιές ζάχαρης.

Πλέον, η οικογένεια ζητάει δικαίωση για τον θάνατο της 21χρονης Sarah Katz, με την εταιρεία που παράγει τη λεμονάδα να απαντάει ότι συνεργάζεται πλήρως με τις αρχές, για να διαλευκανθεί η υπόθεση.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ