Ψύχραιμη ηρωίδα: Μαμά επανέφερε το νεογέννητό της στη ζωή με τεχνητή αναπνοή όταν κόπηκε η ανάσα του

ψύχραιμη-ηρωίδα-μαμά-επανέφερε-το-νεο-175156

Μητέρα έσωσε μωρό: Μια νεαρή μητέρα 38 ετών βίωσε την χειρότερη στιγμή της ζωής της, όταν αντιλήφθηκε πως η νεογέννητη κόρη της σταμάτησε να αναπνέει απότομα. Παρά τον φόβο της, κατάφερε να διατηρήσει την ψυχραιμία της και να σώσει το βρέφος από σίγουρο θάνατο, χρησιμοποιώντας τις γνώσεις της σε καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (CPR) που είχε αποκτήσει σε ένα μάθημα Πρώτων Βοηθειών.

Μητέρα έσωσε μωρό: Το χρονικό της υπόθεσης

Η μικρή Britney γεννήθηκε σε πρόωρο στάδιο, μόλις στις 26 εβδομάδες της εγκυμοσύνης, με βάρος μόλις 700 γραμμάρια. Καθώς η μητέρα της την ταϊζε με το μπουκάλι, παρατήρησε πως το χρώμα του μωρού άρχισε να γίνεται μπλε και πως δεν μπορούσε να αναπνεύσει. Χωρίς να χάσει χρόνο, η Portia Marcus τοποθέτησε το μωρό σε ένα τραπέζι και άρχισε να της προσφέρει πρώτες βοήθειες. Συγκεκριμένα, χρησιμοποίησε την τεχνική της καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (CPR) για να την επαναφέρει στη ζωή.

«Ειδοποίησα τους γονείς μου ότι κάτι πήγαινε λάθος, αλλά δεν έχασα χρόνο» είπε ενώ σημείωσε ότι είχε χρειαστεί να μάθει πρώτες βοήθειες όταν και το πρώτο της παιδάκι γεννήθηκε πρόωρα. «Βέβαια, είχα κάνει μαθήματα Πρώτων Βοηθειών πριν από 12 χρόνια» είπε.

Είχε μαζέψει υγρό στον εγκέφαλο

Μετά από αρκετές προσπάθειες ανάνηψης, το μωρό άρχισε να κλαίει και αμέσως μεταφέρθηκε στη Μονάδα Παιδιατρικής Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στο νοσοκομείο Tygerberg. Η ηρωίδα μητέρα εξήγησε πως οι γιατροί της ενημέρωσαν πως η μικρή Britney είχε συσσωρεύσει υγρό στον εγκέφαλό της.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ