Η μεγάλη φυγή των Ρώσων – Ξεπουλάνε στα σύνορα τα αυτοκίνητά τους

η-μεγάλη-φυγή-των-ρώσων-ξεπουλάνε-στα-63344

Οπου φύγει- φύγει οι Ρώσοι μετά την μερική επιστράτευση του Βλαντιμίρ Πούτιν… ξεπουλάνε μέχρι και τα αυτοκίνητα τους στα σύνορα.

Ένα σκληρό παζάρι έχει στηθεί στο συνοριακό πέρασμα προς τη Γεωργία, με ιδιοκτήτες να πωλούν όσο-όσο τα αυτοκίνητά τους, και άλλοι να προσπαθούν να θησαυρίζουν εκμεταλλευόμενοι τον φόβο και την αγωνία του λαού.

Πουλάνε τα αυτοκίνητα τους οι Ρώσοι στα σύνορα προκειμένου να γλιτώσουν την επιστράτευση

Ολοένα και μεγαλώνει η ουρά αυτοκινήτων στα σύνορα της Ρωσίας με τη Γεωργία, μετά την κήρυξη επιστράτευσης στις 21 Σεπτεμβρίου. Οι αφίξεις στο συναριακό πέρασμα μέρα με τη μέρα πολλαπλασιάζονται, με την αναμονή για έξοδο από τη χώρα να υπερβαίνει τις 48 ώρες.

Σύμφωνα με χθεσινά ρεπορτάζ ρωσικών ειδησεογραφικών Μέσων, η αυτοκινητική ουρά στο μεθοριακό πέρασμα του Βέρχνι Λαρς έχει ξεπεράσει σε μήκος τα 20.000 χλμ., με τον συνολικό αριθμό των αυτοκινήτων να υπερβαίνει τις 3.500.

Η μαζική έξοδος των Ρώσων έχει αναγκάσει τον Βλαντιμίρ Πούτιν να λάβει δραστικά μέτρα, στέλνοντας ρωσικό στρατό στα σύνορα, προκειμένου να «σφραγίσει» τη συνοριακή γραμμή Ρωσίας-Γεωργίας.

Μεγάλο παζάρι με το ξεπούλημα των αυτοκινήτων των Ρώσων που θέλουν να φύγουν από τη χώρα για να γλιτώσουν την επιστράτευση

Με την υπομονή των Ρώσων που επιχειρούν να διαφύγουν στη Γεωργία να εξαντλείται, έχει αρχίσει να στήνεται ένα μεγάζο «παζάρι» αυτοκινήτων, μέσω της εφαρμογής επικοινωνίας Telegram.

Εκατοντάδες ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που είναι έτοιμοι να περάσουν στη Γεωργία, πωλούν όσο-όσο τα αυτοκίνητά τους προκειμένου να γλιτώσουν χρόνο, διασχίζοντας πεζή τα σύνορα. Την ίδια ώρα υπάρχουν και αυτοί που προσπαθούν να… κερδίσουν μία θέση στην ουρά, προσφέροντας έως και 1 εκ. ρούβλια (περί τα 18.000 ευρώ με τις τρέχουσες συναλλαγματικές ισοτιμίες) προκειμένου να αποκτήσουν ένα αυτοκίνητο που βρίσκεται πιο κοντά στα σύνορα.

«Χρυσές» δουλειές, παράλληλα, κάνουν και πολλά καταστήματα πώλησης μοτοσικλετών και ποδηλατών που ζητούν υπέρογκα ποσά για τα δίκυκλα προϊόντα τους. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ένα μεταχειρισμένο ποδήλατο μπορεί να φτάσει τα 30.000 ρούβλια (540 ευρώ). Και όσοι διαμαρτύρονται για την αισχροκέρδεια που συντελείται, οι πωλητές διαβιβάζουν στους ενδιαφερόμενους το εξής μήνυμα: «Αν μπορείτε βρείτε φθηνότερο».

Η εκτόξευση των τιμών στα ποδήλατα και τις μοτοσικλέτες δεν προκαλεί εντύπωση, δεδομένου ότι αποτελούν τα μοναδικά μέσα που μπορούν να «ξεγλιστήρουν» από την ατελείωτη ουρά και να φτάσουν γρήγορα στα σύνορα.

Την ίδια ώρα πληθαίνουν οι διαφημίσεις, μέσω των οποίων πολλοί επιτήδειοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την αγωνία του τρομαγμένου ρωσικού λαού, πωλώντας τους υποσχέσεις για άμεση μετάβαση στο Βέρχνι Λαρς παρακάμπτοντας την εξουθενωτική κυκλοφοριακή συμφόρηση.

«Θα κάνουμε μια παράκαμψη γύρω από την κυκλοφοριακή συμφόρηση στα βουνά, και θα φτάσετε στη Γεωργία σε μίαμιση ώρα». Πρόκειται για βανάκια, στα οποία μία θέση κοστίζει κοντά στα 300 ευρώ.

Και τί δεν κάνουν οι Ρώσοι προκειμένου να γλιτώσουν τη μερική επιστράτευση που κήρυξε ο Βλαντιμίρ Πούτιν!

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ