Συγχαρητήρια Νάσο μόνο περηφάνια: Χρυσός ο Νάσος Γκαβέλας στα 100μ στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ΑμεΑ

συγχαρητήρια-νάσο-μόνο-περηφάνια-χρυ-164438

Μόνο περηφάνια για τον χρυσός Παραολυμπιανίκης και πλέον παγκόσμιο πρωταθλητή μας Νάσο Γκαβέλα. Ο Νάσος σημείωσε μια τεράστια διάκριση καθώς κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στα 100μ, για το παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου για ΑμεΑ που διεξάγεται στο Παρίσι.

Άλλο ένα μετάλλιο στη συλλογή του

Ο Νάσος Γκαβέλας πρόσθεσε άλλο ένα μετάλλιο στη συλλογή του, καθώς αυτή τη φορά τερμάτισε πρώτος στον τελικό των 100μ της κατηγορίας Τ11 μαζί με τον συνοδό του, Δημήτρη Χρυσάφη.

 

Ο Νάσος Γκαβέλας, από την αρχή του Παγκοσμίου πρωταθλήματος φάνηκε ότι είναι σε πολύ φόρμα. Από τον χθεσινό πρωινό προκριματικό, αλλά και το απόγευμα στον ημιτελικό οι κούρσες τους ήταν οι καλύτερες, με αποκορύφωμα το 10.93 του ημιτελικού, που αποτελεί και νέο ρεκόρ αγώνων.

Στον αποψινό τελικό ο χρυσός παραολυμπιονίκης αν και χρεώθηκε με μια άκυρη εκκίνηση, στη συνέχεια μπήκε δυνατά από την αρχή και με τον οδηγό του Δημήτρη Χρυσάφη έδειξαν ότι δεν θα χάσουν την ευκαιρία να στεφθούν και πρωταθλητές κόσμου. Άλλωστε ήταν ο μόνος στην κούρσα που φέτος έχει κατέβει τα 11 δευτερόλεπτα και το πέτυχε μάλιστα στον ημιτελικό και το επανέλαβε και απόψε στον τελικό.

Ο 23χρονος σπρίντερ, αθλητής του Νέστορα Κολοβού, ήταν εντυπωσιακός στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου για ΑμεΑ που γίνεται στο Παρίσι και ο μόνος που κατέβηκε από τα 11» στην κούρσα.

Τερμάτισε πρώτος με χρόνο 10.93′, με δεύτερο τον Ανανίας Σικόγκο από τη Ναμίμπια (11.11») και τρίτο τον Γάλλο Τιμοτέ Αντόλφ με 11.12, που αποτελεί την καλύτερη φετινή του επίδοση.

Ο Γκαβέλας που είναι χρυσός Παραολυμπιανίκης στην προηγούμενη διοργάνωση, με την επίδοσή του αυτή και το χρυσό που κατέκτησε, εξασφάλισε και τη συμμετοχή του στην επόμενη Παραολυμπιαάδα όπου και θα υπερασπιστεί τον τίτλο του.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ