Μίλτος Τεντόγλου: Δείτε τη μητέρα του Έλληνα πρωταθλητή του στίβου που είναι ο ορισμός της Ελληνίδας μάνας

μίλτος-τεντόγλου-δείτε-τη-μητέρα-του-έ-131410

Ο ορισμός της κλασσικής Ελληνίδας μάνας είναι η μητέρα του Ολυμπιονίκη Μίλτου Τεντόγλου που όσοι την ξέρουν μιλούν για μια γλυκύτατη γυναίκα που αγαπά με πάθος τα παιδιά της και δεν τα ξεχωρίζει καθόλου. Ο Μίλτος σήμερα μας έκανε για μια ακόμη φορά υπερήφανους κερδίζοντας το χρυσό στους πανευρωπαικούς αγώνες στην Κωνσταντινούπολη. Και εμάς και την μητέρα του. Πάμε να την δούμε και να την γνωρίσουμε καλύτερα στο παρακάτω κείμενο.

Ποιος είναι ο Μίλτος Τεντόγλου

Ο Μίλτος Τεντόγλου είναι κορυφαίος Έλληνας πρωταθλητής του στίβου και χρυσός Ολυμπιονίκης του άλματος εις μήκος στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η οικογένειά του, ο πατέρας του και η μητέρα του ζουν μόνιμα στη Γερμανία, ενώ η αδερφή του Μίλτου Τεντόγλου σπουδάζει στα Γιάννενα. Η μητέρα του Μίλτου Τεντόγλου είναι υπερήφανη για τα παιδιά της και έχει μιλήσει ουκ ολίγες φορές για τον Έλληνα πρωταθλητή με λόγια αγάπης.

Μίλτος Τεντόγλου: Η ηλικία, το Instagram και ο πρωταθλητισμός

O Μίλτος Τεντόγλου είναι Έλληνας πρωταθλητής του στίβου, χρυσός Ολυμπιονίκης του άλματος εις μήκος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και αργυρός παγκόσμιος πρωταθλητής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου του Όρεγκον το 2022.

Γεννήθηκε στις 18 Μαρτίου 1998.

O Μίλτος Τεντόγλου είναι 25 ετών.

Το ύψος του είναι 1,85 μέτρα.

Το βάρος του είναι 75 κιλά.

Το Instagram του είναι miltos_d.tentoglou.

O Μίλτος Τεντόγλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1998 και έχει Μικρασιατική καταγωγή.

Μεγάλωσε στα Γρεβενά όπου και πέρασε τα παιδικά και εφηβικά του χρόνια.

Στη εφηβική του ηλικία εξασκούσε ως χόμπι το παρκούρ.

Ξεκίνησε τον στίβο εντελώς τυχαία σε ηλικία 15 ετών, έπειτα από παρότρυνση του έμπειρου προπονητή του στίβου, Βαγγέλη Παπανίκου, ο οποίος τον είχε παρατηρήσει να κάνει παρκούρ στο στάδιο των Γρεβενών.

Ήταν ο πρώτος που διέκρινε το ταλέντο και τη μεγάλη φυσική αλτικότητα του Τεντόγλου και υπήρξε ο πρώτος του προπονητής.

Στη συνέχεια, ο Τεντόγλου συνεργάστηκε με τον διακεκριμένο προπονητή αλμάτων, Γιώργο Πομάσκι, ο οποίος είναι ο σημερινός προπονητής του.

Οι δηλώσεις του γίνονται πάντα viral.

O Μίλτος Τεντόγλου έχει αναδειχθεί παγκόσμιος πρωταθλητής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στο Βελιγράδι το 2022, με άλμα στο μήκος στα 8,55 μ.

O Μίλτος Τεντόγλου θεωρείται ως ένας από τους πιο σημαντικούς Έλληνες αθλητές.

Έχει αναδειχθεί πρωταθλητής Ευρώπης ανοικτού στίβου το 2018 στο Βερολίνο, πρωταθλητής κλειστού στίβου το 2019 στη Γλασκώβη και πρωταθλητής Ευρώπης στον κλειστό στίβο το 2021.

Μίλτος Τεντόγλου: Αθλητική καριέρα και διακρίσεις

Οι πρώτες του μεγάλες επιδόσεις ήρθαν το 2015.

O Μίλτος Τεντόγλου στις 6 Ιουνίου 2015 προσγειώθηκε στα 7,65 μέτρα και λίγες μέρες αργότερα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων στις Σέρρες, ανέβασε το ρεκόρ στα 7,69 μ.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by World Athletics (@worldathletics)

Κέρδισε έτσι μία θέση για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου που διεξήχθη στο Κάλι της Κολομβίας (15-19/7/2015)· εκεί, κατετάγη στην 5η θέση, με καλύτερο άλμα στα 7,66 μ.

O Μίλτος Τεντόγλου στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με άλμα στα 8,41 μ., στην 6η προσπάθειά του.

Ατομικό ρεκόρ στον ανοιχτό στίβο έκανε σε μία συνάντηση στίβου στην Καλλιθέα στις 26 Μάϊου 2021 με την δεύτερη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στην Ελλάδα με 8,60 μ. Το άλμα αυτό είναι η πρώτη επίδοση στον κόσμο για το έτος 2021.

O Μίλτος Τεντόγλου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου 2021 ο Τεντόγλου αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης για δεύτερη συνεχόμενη φορά με άλμα 8,35 μ.

Στις 9 Ιουλίου 2021, κατετάγη 1ος στο μίτινγκ του Diamond League στο Μονακό στο άλμα εις μήκος κάνοντας άλματα στα 8,21 μ. και 8,24 μ.

Στις 16 Αυγούστου 2022, ο Μιλτιάδης Τεντόγλου κατέκτησε την πρώτη θέση στον τελικό άλματος εις μήκος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου στο Μόναχο με άλμα 8,52μ.

O Μίλτος Τεντόγλου με αυτό του το άλμα κατόρθωσε να κάνει την καλύτερη επίδοση της χρονιάς και να καταρρίψει το ρεκόρ αγώνων στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Στίβου.

Στις 5 Μαρτίου το 2023 με άλμα 8,30 μ. κέρδισε το χρυσό μετάλειο ευρωπαικού κλειστού στίβου.

Γνωρίστε την μητέρα του Μίλτου Τεντόγλου

Ο πατέρας του Mίλτου Τεντόγλου ο Γιώργος Τεντόγλου ζει στη Γερμανία.

Η μητέρα του Ιωάννα Παπαδημητρίου ζει στα Γρεβενά.

Η μητέρα του Μίλτου Τεντόγλου κατάγεται από τα Γρεβενά.

Η αδερφή του Μίλτου Τεντόγλου ονομάζεται Κατερίνα και σπουδάζει στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

«Είμαι πολύ περήφανη για τον Μίλτο και για τα όσα έχει καταφέρει μέχρι στιγμής στη ζωή του και τελευταίος να έβγαινε πάλι περήφανη θα ήμουν για το παιδί μου». Εκπαιδευτικός της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης η ίδια, γνωρίζει πολύ καλά ότι ένας αγώνας κρύβει εκπλήξεις και όπως αναφέρει «υπάρχει πάντα τον κίνδυνο της ανατροπής. Δεν τον αγαπάμε λιγότερο, εάν ο Μίλτος έχει κάποια αποτυχία», είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Ιωάννα Παπαδημητρίου.

Ιωάννα Παπαδημητρίου: Η εξομολόγηση της μητέρας του Μίλτου Τεντόγλου για τη ζωή της

Το 2021 η Ιωάννα Παπαδημητρίου είχε δώσει συνέντευξη στο “ΦΩΣ” και στον Θέμη Σινάνογλου και είχε αναφερθεί στη ζωή της. Δείτε ένα σχετικό απόσπασμα:

Έμαθα από τα Γρεβενά ότι ο μπαμπάς του Μίλτου είναι στη Γερμανία οικονομικός μετανάστης και περάσατε δύσκολα… Εσείς τον μεγαλώσατε μόνη σας;

Τους μεγάλωσα μόνη μου από το 2009. Μέχρι το 2012 ήταν ο μπαμπάς τους στα Γρεβενά, μετά αναγκάστηκε να φύγει στη Γερμανία λόγω οικονομικής καταστροφής. Εκεί μεγάλωσε, εκεί ήταν οι γονείς του, εκεί επέστρεψε.

-Πόσα παιδιά έχετε;

Τον Μίλτο και μία υπέροχη κόρη.

-Πόσο είναι η κόρη;

Είναι 22. Έχουν μικρή διαφορά μεταξύ τους.

Αυτές τις μέρες περιμένουμε με τεράστια αγωνία το πώς θα πάει ο Μίλτος στους τελικούς αγώνες στην Κωνσταντινούπολη. Υπενθυμίζουμε ότι έχει τεράστια ρεκόρ στην τσέπη του αλλά και έναν ισάξιο αντίπαλο που ο ίδιος τον χαρακτήρισε τρελό και ότι μπορεί να πηδήξει και πάνω από 8, 40 μέτρα. Να του ευχηθούμε καλή επιτυχία και να γυρίσει με το Χρυσό!

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ