Δακρύζουμε για τον Τεντόγλου: Πήρε το ευρωπαϊκό χρυσό και έκανε υπόκλιση με την ελληνική σημαία

δακρύζουμε-για-τον-τεντόγλου-πήρε-το-ε-131886

Ο υπερ αθλητής Μίλτος Τεντόγλου έγινε ο πρώτος άλτης του μήκους που στέφεται Πρωταθλητής Ευρώπης στον κλειστό στίβο. Και μάλιστα έχει το σερί των τριών χρυσών μεταλλίων στη καριέρα του. Ο ίδιος θέλοντας να ευχαριστήσει τον κόσμο που βρισκόταν στο κλειστό στάδιο της Κωνσταντινούπολης προέβη σε μια κίνηση που αξίζει χειροκροτήματα.

Είχε πολλούς Έλληνες στο πλευρό του ο Μίλτος Τεντόγλου

Κατά τη διάρκεια της σημερινής (5/3) προσπάθειας, ο 25χρονος αθλητής είχε στο πλευρό του αρκετούς Έλληνες που βρέθηκαν στην «Atakoy Arena».

Υποκλίθηκε στον κόσμο ο Μίλτος Τεντόγλου

Μετά τη λήξη του τελικού, ο Τεντόγλου πέρασε την ελληνική σημαία πάνω από τους ώμους του και πήγε υποκλίθηκε στον κόσμο που τον αποθέωσε για τη σπουδαία επιτυχία του.

Η πολύ όμορφη κίνηση του Μίλτου Τεντόγλου

https://www.youtube.com/watch?v=BgitzJuuInQ

Ο Μίλτος Τεντόγλου για την τραγωδία στα Τέμπη

Ο 25χρονος μίλησε για την τραγωδία στα Τέμπη, μετά από σχετική ερώτηση που του έγινε και με την απάντηση του έδειξε ξανά τον σπάνιο χαρακτήρα του. «Ηταν τραγικό αυτό που έγινε. Ντρέπομαι να πω κάτι, αλήθεια. Εμείς είμαστε εδώ και αγωνιζόμαστε και δεν υπάρχει κάτι να απαλύνει τον πόνο αυτών των ανθρώπων. Ότι και να κάνουμε, δεν έχει σημασία για αυτούς, καλύτερα να μην πεις τίποτα σε τέτοιες στιγμές», ανέφερε.

«Θα έκανα 8.50 το βράδυ», λέει ο Μίλτος Τεντόγλου

Ο Τεντόγλου δεν ήταν ικανοποιημένος από την εμφάνιση του στον τελικό και σχολιάζοντας το γεγονός ότι νίκησε με το 8.30 που έκανε στο πρώτο του άλμα, είπε: «Συνήθως πηδάω καλύτερα μετά το το πρώτο άλμα. Ήταν δύσκολος αγώνας. Το πρωινό ξύπνημα είναι δύσκολο για εμένα. Αν ο αγώνας γινόταν βράδυ θα έκανα 8.50, το υπόσχομαι».

Στη συνέχεια, μιλώντας για το γεγονός ότι είναι πλέον ο μοναδικός με τρία χρυσά μετάλλια στην ιστορία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κλειστού στίβου, ανάφερε ότι δεν νιώθει ανίκητος, λέγοντας ότι: «Δεν είμαι ανίκητος. Χάνω και κάποιες φορές. Στα ευρωπαϊκά ίσως ισχύει. Πιστεύω ότι σήμερα μπορούσα να χάσω επειδή δεν ήμουν ο καλός μου εαυτός. Έτσι είναι οι αγώνες. Χάνουν και τα φαβορί και τα αουτσάιντερ να κάνουν κάτι τρελό. Είναι πολύ σημαντικό για εμένα και χαίρομαι που το πέτυχα. Δεν ήμουν τόσο καλός όσο θα έπρεπε, επειδή ήταν πρωινό αγώνας. Προσπάθησα να κάνω το καλύτερο και είχα ένα μεγάλο άκυρο. Δεν είμαι ευχαριστημένος».

https://www.youtube.com/watch?v=Fcvjmb9YbMQ

 

Στο υψηλότερο σκαλί ο Μίλτος Τεντόγλου

Ο Τεντόγλου ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου και μας χάρισε άκρως συγκινητικές στιγμές, με την ανάκρουση του ελληνικού εθνικού ύμνου στην Κωνσταντινούπολη.

Οι Έλληνες που βρέθηκαν στις κερκίδες τον έψαλαν, με τον αθλητή του Γιώργου Πομάσκι να είναι βουρκωμένος. Άλλωστε, τόσο αυτός, όσο κι οι υπόλοιποι αθλητές της εθνικής ομάδας κλήθηκαν να αγωνιστούν σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας, λόγω της τραγωδίας των Τεμπών.

https://www.youtube.com/watch?v=4un_6jmMQ8k

Τί υποκλίνεται ο Μίλτος; Εμείς πρέπει να υποκλιθούμε στον τεράστιο αυτόν αθλητή που μόλις στα 25 του χρόνια μας έχει χαρίσει τόσο όμορφες και γεμάτες υπερηφάνια στιγμές. Σε ευχαριστούμε, σε αγαπάμε και σε θαυμάζουμε!

 

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ