Αλέξανδρος Νικολαΐδης: «Πιο πολύ μας έδινε κουράγιο, παρά του δίναμε» – Συγκλονίζει ο γιατρός του

αλέξανδρος-νικολαΐδης-πιο-πολύ-μας-έ-72197

Το μεγαλείο της ψυχής του Αλέξανδρου Νικολαίδη περιγράφει ο γιατρός του, Κοσμάς Ηλιάδης, όπου αναφέρει πως περισσότερο τους έδινε κουράγιο παρά του δίνανε.

Για την μεγάλη μάχη που έδωσε για δύο χρόνια με το καρκίνωμα NUT, μια σπάνια μορφή καρκίνου, ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης μίλησε ο ένας από τους θεράποντες ιατρούς του στους οποίους αναφέρθηκε ονομαστικά ο δις αργυργός Ολυμπιονίκης στη συγκλονιστική ανάρτησή του με την οποία έγινε γνωστός ο θάνατός του.

Τί λέει ο γιατρός του Αλέξανδρου Νικολαίδη που πέθανε εχθές

Όπως είπε ο θωρακοχειρουργός, Κοσμάς Ηλιάδης, τον οποίο ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης στην επιστολή του αναφέρεται ως «πατέρα», «προσπαθήσαμε να τον βοηθήσουμε όσο περισσότερο μπορούσαμε και εν μέσω κορωνοϊού» κάνοντας λόγο για έναν «γίγαντα με απίστευτη δύναμη με ψυχικά χαρίσματα που ίσως ξεπερνάνε αυτά που έδειξε στον αθλητισμό».

Ο κ. Ηλιάδης έδωσε, μάλιστα, και λεπτομέρειες για την μάχη που έδωσε με τον καρκίνο ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης. Όπως είπε το ιδιαίτερο με το καρκίνωμα NUT «είναι ότι δεν υπακούει στις χημειοθεραπείες. Το στάδιο ήταν προχωρημένο όταν διαγνώστηκε. Υποχώρησε η νόσος, χειρουργήθηκε, έγιναν χειρουργεία, τα πράγματα στον θώρακα πήγαν καλά αλλά υπήρχαν μεταστάσεις».

Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης, είπε ακόμα ο θωρακοχειρουργός Ηλιάδης, «ήξερε πολύ καλά τι συμβαίνει, ήξερε πολύ καλά ότι τα πράγματα ήταν σε μια άνιση μάχη, ήταν απόλυτα καταδεκτικός με τις θεραπείες. Με το ψυχικό σθένος έδινε κουράγιο για να τον βοηθήσουμε όπως μπορούσαμε».

«Πρόσφερε και εμάς ώστε να μην διστάσουμε να προχωρήσουμε σε κάποιο χειρουργείο ή να κάνουμε κάποια πειραματική θεραπεία. Έδωσε μαθήματα ζωής και σε εμάς, η σύζυγός του ήταν πάντα δίπλα του, ήταν ένθερμος στο να δεχθεί όλα όσα γίνονταν σε θεραπείες, εγώ αυτό που πήρα ήταν ότι πιο πολύ μας έδινε κουράγια παρά του δίναμε» κατέληξε ο Κοσμάς Ηλιάδης για τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη και τη στάση του απέναντι στον καρκίνο.

Σήμερα το τελευταίο αντίο στον Αλέξανδρο Νικολαΐδη

Το τελευταίο αντίο στον Ολυμπιονίκη Αλέξανδρο Νικολαΐδη θα πει σήμερα το μεσημέρι η οικογένειά του, μαζί με συγγενείς, φίλους και όσους γνώριζαν και αγαπούσαν τον Έλληνα «μαχητή».

Η σορός του Αλέξανδρου Νικολαΐδη, ο οποίος τα τελευταία δύο χρόνια έδωσε σκληρή μάχη με τον καρκίνο και έφυγε από τη ζωή το πρωί της Παρασκευής, θα εκτίθεται προς χαιρετισμό από τις 3 το μεσημέρι στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Τιμίου Προδρόμου Νεαπόλεως, ενώ μία ώρα αργότερα θα ακολουθήσει η εξόδιος ακολουθία και κατόπιν ο ενταφιασμός στα Κοιμητήρια του Φιλύρου Θεσσαλονίκης.

Η οικογένεια του Αλέξανδρου Νικολαΐδη ζήτησε, επίσης, αντί στεφάνων, να γίνουν δωρεές εις μνήμην του σε ευαγή ιδρύματα

Ο δύο φορές αργυρός Ολυμπιονίκης, σε Αθήνα το 2004 και το Πεκίνο το 2008, στην τελευταία του συγκλονιστική ανάρτηση ανέφερε και την τελευταία του επιθυμία, δίνοντας ακόμη και την ύστατη στιγμή ένα μάθημα ζωής.

«Η τελευταία επιθυμία μου είναι, τα δύο αυτά μετάλλια, να βγουν σε δημοπρασία και το ποσό που θα συγκεντρωθεί να δοθεί σε δομές για τα παιδιά που θα επιλέξει η οικογένειά μου. Αν σωθεί έστω ένα παιδί, θα αξίζει κάθε κλωτσιά που έχω φάει στο κεφάλι, κάθε κάταγμα στα πόδια μου. Αυτό είναι το αποτύπωμα που θέλω να αφήσω στην κοινωνία, αυτή είναι η κληρονομιά που θέλω να μείνει στα παιδιά μου», έγραψε ο κορυφαίος αθλητής.

Στο πένθος η Πoλίχνη Θεσσαλονίκης

Η περιοχή της Πολίχνης στη δυτική Θεσσαλονίκη, εκεί όπου μεγάλωσε και συνέχισε να βρίσκεται πολύ συχνά ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης, από το πρωί της Παρασκευής έχει βυθιστεί στο πένθος και κανένας δεν θέλει να πιστέψει την τραγική είδηση που συγκλόνισε το πανελλήνιο. Στο γήπεδο της ιδιαίτερης πατρίδας του που φέρει το όνομά του, οι σημαίες συνεχίζουν να κυματίζουν μεσίστιες και οι κάτοικοι της περιοχής εξακολουθούν να αφήνουν λουλούδια στην είσοδο του γυμναστηρίου που διατηρούσε στην οδό Φιλίππου.

Όλοι μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τον σπουδαίο Έλληνα Ολυμπιονίκη και πατέρα δύο παιδιών, ο οποίος έδωσε την τελευταία «μάχη» της ζωής του παλεύοντας με το κεφάλι ψηλά, ωστόσο ο αγώνας αποδείχθηκε άνισος με την σπάνιας μορφή καρκίνου. Οι άνθρωποι στην γειτονιά της Φιλίππου οι οποίοι τον έβλεπαν συχνά και είχαν επαφή μαζί του, ανέφεραν στο protothema.gr πως ουδείς γνώριζε πως ο δικός τους Αλέξανδρος, το καμάρι της περιοχής τους και ο Ολυμπιονίκης που δίδασκε τα «μυστικά» του ταεκβοντό και πάνω από όλα αρχές στα παιδιά τους, περνούσε όλη αυτήν την περιπέτεια με την υγεία του για δύο ολόκληρα χρόνια.

«Ήταν ο Ολυμπιονίκης της γειτονιάς μας και της πατρίδας μας. Τον γνωρίζαμε από μικρό, ήταν πρότυπο, σπουδαίος αθλητής με ιδεώδη», ανέφερε κύριος από τη γειτονιά της Φιλίππου, που βρίσκεται μόλις πέντε λεπτά μακριά από το σπίτι της οικογένειας του Αλέξανδρου Νικολαΐδη. «Μακάρι όλοι να είχαν τη χρυσή καρδιά που είχε αυτός και να ακολουθήσουν το παράδειγμά του», ανέφεραν άτομα που τον γνώριζαν από την περιοχή, ενώ άπαντες τόνισαν πως ποτέ δεν τους είχε δώσει την εντύπωση πως τον απασχολούσε ένα τόσο σοβαρό θέμα υγείας.

«Ήταν πάντα με το χαμόγελο, αγκάλιαζε όλον τον κόσμο και προσέφερε την βοήθειά του εντός και εκτός του αθλητικού χώρου», τόνισαν.

Σε βαθιά θλίψη έχει βυθιστεί ο χώρος του αθλητισμού από έχθές που ακούστηκε η είδηση πως έχασε την μάχη με τον θάνατο.

 

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ