«Βρίσε τους γονείς μου, αλλά μην τυχόν βρίσεις Εκείνον» Ο Βασίλης Τερλέγκας για την αφοσίωσή του στον Άγιο Παΐσιο

βρίσε-τους-γονείς-μου-αλλά-μην-τυχόν-β-176827

Η πίστη και οι Άγιοι συντροφεύουν και προστατεύουν πολλούς ανθρώπους. Άνθρωποι του καλλιτεχνικού χώρου μοιράζονται την συναναστροφή τους και την εμπειρία τους με τον Άγιο Παΐσιο.

Ο γνωστός τραγουδιστής Βασίλης Τερλέγκας αναφέρει χαρακτηριστικά στην εκπομπή «Mega Καλημέρα» την αφοσίωση του και την πίστη του στον Θεό αλλά και ότι ξεχωρίζει από τους Αγίους, τον Άγιο Παΐσιο. Μάλιστα, επισημαίνει πως για εκείνον είναι προτιμότερο να βρίσει κανείς τους γονείς του παρά τον Άγιο.

Η εμπειρία του Στέλιου Καλαθά

Ο γνωστός ηθοποιός Στέλιος Καλαθάς έχει συναντήσει τον Άγιο τουλάχιστον τρεις φορές. Για την γνωριμία τους αυτή ανέφερε:

«Έχω συναντήσει τον γέροντα Παΐσιο τρεις φορές. Μια φορά είχα πάει κάποιους τυφλούς φίλους, που τους συνόδευα στο Άγιο Όρος και είχαμε πάει στην καλύβα του και δύο φορές τον είχα συναντήσει μόνος μου. Αυτό που μου έκανε περισσότερη εντύπωση, είναι αυτή η ηρεμία και η ταπεινότητα στο βλέμμα, η οποία είχε να κάνει με μια φωτεινή ψυχή, αλλά με εντυπωσίασαν και τα λόγια που είπε σε αυτούς τους φίλους μου, οι οποίοι μπορεί να μην είχαν την όραση τους αλλά είχαν τόσα άλλα πλούτη μέσα τους και σαν να τα ένιωσε ο γέροντας. Συνεννοήθηκαν μεταξύ τους χωρίς να γνωρίζονται».

Η εμπειρία του Πέτρου Ξεκούνη

Επιπλέον, και ο ηθοποιός Πέτρος Ξεκούνης έχει μιλήσει για την συνάντηση του με τον Άγιο Παΐσιο. Συγκεκριμένα αποκάλυψε πως ακολούθησε τον δρόμο της υποκριτικής επειδή ήταν θέλημα θεού.

Στην ερώτηση λοιπόν πως έγινε ηθοποιός απαντά:

«Χάρισμα από τον Θεό, τι άλλο; Και παιδεύτηκα για να πάρω την απόφαση, έφτασα μέχρι τον Άγιο Παΐσιο. Είχα την αδελφή μου να μου λέει “θα χάσεις την ψυχή σου, άσε το θέατρο. Πήγαινε στο Περιβόλι της Παναγίας να πάρεις καμία ευχή από κανέναν άγιο πατέρα”. Ο πνευματικός μου με έστειλε στον Άγιο Παΐσιο το 1978. Η αδελφή μου, ακόμη έχω στα αφτιά μου την φωνή της, φώναζε: “Άσε τις τέχνες, θα μπλέξεις”. Ξεκίνησα για το Άγιο Όρος – μετέπειτα έχω πάει άλλες 10 φορές για προσκύνημα και μαζί με τον Μανούσο Μανουσάκη – και βρήκα τον Άγιο Παΐσιο με ένα κομποσκοίνι στο χέρι. Με είδε και με ρώτησε: ”Τι θέλεις να κάνεις στη ζωή σου;”. Τον άκουσα και τα έχασα. Πως ξέρει, αναρωτήθηκα, ότι θα τον ρωτήσω για το επάγγελμα που πρέπει να ακολουθήσω; “Γιατί με ρωτάτε;” του λέω. Και μου απαντά: “Γιατί ο Κύριος μας ήταν ξυλουργός και έφτιαχνε ωραία πράγματα και κάποιοι θέλουν να γίνουν ηθοποιοί”. Ταράχτηκα. Όσοι γνώρισαν τον γέροντα ξέρουν πολύ καλά ότι είχε χιούμορ. Μου λέει, “να κάνεις αυτό που θέλει η καρδιά σου και θα γίνεις και γνωστός».

Τέλος, στο περιοδικό Enjoy, ο Πέτρος Ξεκούνης κατέληξε:

«Φεύγω με την ευχή του, πάω στην αδελφή μου και της λέω: “Ο γέροντας μου είπε ότι θα γίνω ηθοποιός και φίρμα”. Η αδελφή μου γέλασε και μου λέει, “α εσύ παλάβωσες”. Για εμένα η συνάντηση με τον Άγιο Παΐσιο είναι η πιο καθοριστική στη ζωή μου, γιατί δεν υπάρχει θεατρικός ρόλος, τηλεοπτικός που να μην τον παίζω με την καρδιά μου και αυτό μου το έλεγε και ο αείμνηστος Στάθης Ψάλτης στο Περοκέ. Μου έδωσε αυτή την ευχή ο γέροντας, “να είμαι και καλός”, αυτό κάνω πάντα».

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ