Έτσι θα γίνεις εκατομμυριούχος: Αυτό είναι το ποσό που πρέπει να αποταμιεύεις κάθε μέρα για να γίνεις πλούσιος

έτσι-θα-γίνεις-εκατομμυριούχος-αυτό-ε-139437

Είστε έτοιμοι όχι μόνο να γίνετε πλούσιοι, αλλά και να οικοδομήσετε οικονομική ασφάλεια για μια ζωή; Ο αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος και συγγραφέας του “Automatic Millionaire” David Bach έγραψε στο blog του ότι μπορείτε να γίνετε πλούσιοι αν πληρώνετε πρώτα τον εαυτό σας και εξοικονομείτε μία ώρα από τους κερδισμένους μισθούς σας κάθε μέρα.

Σύμφωνα με τον Μπαχ, οι περισσότεροι Αμερικανοί θα εργαστούν 90.000 ώρες κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Θα πρέπει να είναι σε θέση να κρατούν τουλάχιστον μία ώρα την ημέρα από το εισόδημά τους. Ας δούμε πώς λειτουργεί ο τύπος για τον κανόνα εξοικονόμησης “μίας ώρας”.

Οι τρεις κανόνες για να γίνεις εκατομμυριούχος

Τεχνικά, υπάρχουν τρεις κανόνες για να γίνετε εκατομμυριούχος. Ο Bach περιγράφει τη διαδικασία τριών βημάτων ως εξής στο YouTube:

1.Πληρώστε πρώτα τον εαυτό σας.

2.Πληρώστε τον εαυτό σας πρώτα μία ώρα την ημέρα από το εισόδημά σας.

3.Κάντε το αυτόματο.

Όταν πληρώνετε πρώτα τον εαυτό σας, ο Μπαχ είπε ότι το πρώτο άτομο που πληρώνεται όταν κερδίζετε ένα δολάριο είστε εσείς. Όσο απλή και αν ακούγεται αυτή η ιδέα, οι περισσότεροι άνθρωποι πληρώνουν πρώτα την κυβέρνηση των ΗΠΑ αντί για τον εαυτό τους.

Ο κανόνας εξοικονόμησης «μίας ώρας»

Το βίντεο του Μπαχ αναλύει τη μέση οκτάωρη εργάσιμη ημέρα. Οι κερδισμένοι μισθοί ενός ατόμου πηγαίνουν σε φόρους, πληρώνουν για ενοίκιο ή υποθήκη, πληρώνουν για μεταφορά και «οτιδήποτε άλλο», το οποίο μπορεί να περιλαμβάνει υγειονομική περίθαλψη, τρόφιμα και χρέος πιστωτικών καρτών. Μετά την πληρωμή όλων αυτών των εξόδων, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν αρκετά χρήματα για εξοικονόμηση.

Σε ένα χρόνο, ο Μπαχ είπε ότι ο μέσος Αμερικανός θα εργάζεται 1.960 ώρες. Αυτό ισοδυναμεί με περίπου 78.400 έως 90.000 ώρες στη διάρκεια της ζωής τους. Ο Μπαχ θέλει να απαντήσετε σε αυτή την ερώτηση: Πόσες από αυτές τις ώρες θα κρατήσετε για να εργαστείτε για εσάς;

Η ώρα αξίας ενός εκατομμυρίου

Ο Μπαχ είπε ότι έμαθε την αξίας του κανόνα της μιας ώρα μετά τη θητεία του ως οικονομικός σύμβουλος δουλεύοντας με πελάτες που έγιναν εκατομμυριούχοι. Αυτοί οι πελάτες κράτησαν την πρώτη ώρα πληρωμής για την ημέρα για τον εαυτό τους: νόμιμα και χωρίς να πληρώνουν φόρους.

Πώς το έκαναν; Ο Bach είπε ότι υπέγραψαν για το σχέδιο συνταξιοδότησης της εταιρείας τους. Άνοιξαν έναν λογαριασμό, και επένδυσαν σε αυτόν τον πρώτο λογαριασμό πληρωμής αυτόματα κάθε μέρα για όλη τους τη ζωή.

Ο Bach ανέφερε μια μελέτη σχετικά με 400,000 συμμετέχοντες και δεκάδες χιλιάδες εκατομμυριούχους. Σύμφωνα με τη μελέτη, υπήρχαν 72.000 εκατομμυριούχοι στο σχέδιο. Αυτοί οι εκατομμυριούχοι εξοικονόμησαν 14% με περίπου μία ώρα την ημέρα από το εισόδημά τους.

Το καλύτερο από όλα, μπορείτε να ακολουθήσετε τα βήματά τους είτε κερδίζετε 10 $ είτε 100 $ την ώρα. Το μυστικό της επιτυχίας, είπε ο Μπαχ, είναι όλα στη νοοτροπία σας.

Χρησιμοποιεί το παράδειγμα κάποιου που εξοικονομεί 10 δολάρια την ημέρα για 25 ημέρες το μήνα. Με επιτόκιο 8%, το ποσό αυτό θα είναι 539.089 δολάρια σε 35 χρόνια. Σε 45 χρόνια, θα είναι 1.209.173 δολάρια. Εάν η εταιρεία σας ταιριάζει με αυτό το ποσό, θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο. Ο ανατοκισμός σας επιτρέπει να φτάσετε σε κατάσταση αυτόματου εκατομμυριούχου!.

Φυσικά σε αυτό δεν υπολογίζεται και η εκάστοτε φορολογία καθώς και τα επιτόκια σε κάθε χώρα και χρονική περίοδο αλλάζουν και τα νούμερα είναι για τις ΗΠΑ και τη δεδομένη στιγμή που δημοσίευσε την ερευνα και δεν αντικατοπτρίζει τις τρέχουσες οικονομικές προκλήσεις. Αν και τα ακριβή νούμερα μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τις προσωπικές συνθήκες και τους οικονομικούς παράγοντες, η βασική αρχή είναι σαφής: μικρές, συνεπείς αποταμιεύσεις με την πάροδο του χρόνου μπορούν να οδηγήσουν σε σημαντικό πλούτο. Επομένως, ίσως αξίζει να παραλείψετε τον καθημερινό καφέ ή την εβδομαδιαία επίσκεψη σε ένα μαγαζί.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ