Πριγκίπισσα Άννα: H “αγενής” αλλά αγαπημένη κόρη της βασίλισσας, και ο τρόπος που έγραψε ιστορία

Η πριγκίπισσα Άννα θεωρείται η πιο σκληρά εργαζόμενη από τα παιδιά της Ελισάβετ ενώ στάθηκε στο πλευρό της μητέρας της μέχρι το τέλος
πριγκίπισσα-άννα-h-αγενής-αλλά-αγαπ-61883

Η πριγκίπισσα Άννα θεωρείται η πιο σκληρά εργαζόμενη από τα παιδιά της Ελισάβετ ενώ στάθηκε στο πλευρό της μητέρας της μέχρι το τέλος

Η πριγκίπισσα Άννα είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα γίνει ποτέ βασίλισσα, ωστόσο εξακολουθεί να κατέχει σημαντικό ρόλο στη μοναρχία, όχι μόνο ως κόρη ενός πρώην μονάρχη και αδελφή του σημερινού βασιλιά.

Ποια είναι η πριγκίπισσα Άννα

Όταν η πριγκίπισσα Άννα γεννήθηκε στις 15 Αυγούστου 1950, ήταν εξαιρετικά κοντά στο Στέμμα, δεύτερη στη σειρά για τον θρόνο, πίσω μόνο από τον μεγαλύτερο αδελφό της Κάρολο. Τώρα, είναι 16η, μετά τις αφίξεις των παιδιών και των εγγονών των αδελφών της, καθώς και τον θάνατο της μητέρας της στις 8 Σεπτεμβρίου 2022.

Ο νόμος περί διαδοχής του Στέμματος του 2013, ο οποίος διασφαλίζει ότι μια γυναίκα κληρονόμος δεν μπορεί να ξεπεραστεί στη σειρά διαδοχής του θρόνου από έναν νεότερο αρσενικό διάδοχο, ισχύει μόνο για τους βασιλείς που γεννήθηκαν μετά τις 28 Οκτωβρίου 2011.

Αλλά, ενώ είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα γίνει ποτέ βασίλισσα, εξακολουθεί να κατέχει σημαντικό ρόλο στη μοναρχία, όχι μόνο ως κόρη ενός πρώην μονάρχη και αδελφή του σημερινού βασιλιά, αλλά και ως ένα από τα πιο σκληρά εργαζόμενα μέλη του The Firm – και ως το μόνιμο «σκληρό καρύδι» της βασιλικής οικογένειας.

Ενώ τα αδέλφια της είχαν την τάση να κλέβουν τα φώτα της δημοσιότητας, η πριγκίπισσα Άννα σφυρηλάτησε επιμελώς τον δικό της ρόλο και εργάστηκε ακούραστα. Όπως και ο βασιλιάς Κάρολος, είναι γνωστό ότι παραλείπει το μεσημεριανό γεύμα, ενώ το μυστικό πίσω από την πολυσυζητημένη ενέργεια της πριγκίπισσας Άννας είναι ότι, όπου κι αν πηγαίνει, έχει πάντα μαζί της ένα ακτινίδιο, σύμφωνα με την κόρη της, Zara Tindall.

Ως γνωστόν, ήταν η αγαπημένη του πατέρα της. Ως πεισματάρικο κορίτσι με την ανικανότητά του να ανέχεται ανόητους και την αθλητική του δεινότητα, ήταν η πρώτη royal που συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 1976, σε ιππικά αγωνίσματα.

Η Πριγκίπισσα Άννα με το παρατσούκλι της «βασιλικής αγένειας»

Στα νεανικά της χρόνια η Άννα είχε μια επαναστατική φάση. Έδειξε ένα οξύθυμο πρόσωπο, λέγοντας κάποτε στους φωτογράφους να «ξεκουμπιστούν», γι’ αυτό και της έδωσαν το παρατσούκλι «Η βασιλική αγένεια» (Her Royal Rudeness).

Η προσωπική ζωή της πριγκίπισσας Άννας

Η πρώτη σχέση της Άννας ήταν ο Άντριου Πάρκερ Μπόουλς, ο οποίος αργότερα παντρεύτηκε τη σημερινή σύζυγο του Καρόλου, Καμίλα, ενώ λέγεται ότι είχε και μια μικρή περιπέτεια με τον άλλοτε σωματοφύλακά της, τον αστυνόμο Peter Cross.

Η πριγκίπισσα Άννα έχει παντρευτεί δύο φορές, παίρνοντας διαζύγιο από τον πρώτο της σύζυγο, ολυμπιονίκη της ιππασίας και συνταξιούχο αξιωματικό του στρατού Mark Phillips το 1992, και παντρεύτηκε τον δεύτερο σύζυγό της μόλις οκτώ μήνες αργότερα. Η ίδια και ο Φίλιπς έχουν δύο παιδιά μαζί: τον Peter Phillips και τη Zara Tindall. Η Άννα έχει επίσης πέντε εγγόνια: Savannah Phillips, Isla Phillips, Mia Tindall, Lena Tindall και Lucas Tindall.

Σήμερα η πριγκίπισσα Άννα είναι παντρεμένη με τον sir Timothy Laurence. Ο Laurence είναι συνταξιούχος αξιωματικός του βρετανικού ναυτικού και πρώην ιπποκόμος της βασίλισσας.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ