Ήταν 19 Δεκεμβρίου του 1843 όταν πρωτοακούστηκε η πιο όμορφη «Χριστουγεννιάτικη Ιστορία»

ήταν-19-δεκεμβρίου-του-1843-όταν-πρωτοακούσ-102081

H πρωτότυπη ιστορία του Εμπενίζερ Σκρουτζ είναι μία χριστουγεννιάτικη ιστορία του 1843, στη Βικτωριανή Αγγλία που συγκινεί ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και περνάει πολλά μηνύματα. Ο ίδιος ο συγγραφέας Κάρολος Ντίκενς, όταν την έγραφε πολλές φορές ξεσπούσε σε κλάματα ή σε γέλια.

Η ιστορία του Σκρουτζ μια χριστούγεννιατικη υπόθεση που μας διδάσκει πολλά

Ο Εμπενίζερ Σκρουτζ είναι ένας τσιγκούνης και σπαγκοραμμένος ηλικιωμένος, που δεν αισθάνεται συμπόνια για κανέναν, καθώς στο μυαλό του ο άνθρωπος υπάρχει μόνο και μόνο για να δουλεύει και όλους τους βλέπει σαν χρήματα. Σιχαίνεται τα Χριστούγεννα και όλους όσους χαίρονται με τις γιορτές.

Τα πάντα ανατρέπονται όμως στη ζωή του, όταν την παραμονή των Χριστουγέννων, ο Σκρουτζ δέχεται έναν απρόσκλητο επισκέπτη: το φάντασμα του νεκρού συνεργάτη του, Τζέικομπ Μάρλεϊ -ήταν το ίδιο τσιγκούνης και μίζερος με εκείνον- και τον προειδοποιεί να αλλάξει χαρακτήρα για να μην έχει την ίδια κατάληξη με αυτόν.

Η χριστουγεννιάτικη ιστορία του Βρετανού συγγραφέα αναφέρεται στην ιδεολογική, ηθική και συναισθηματική τεράστια αλλαγή του παράξενου και κακού Εμπενίζερ μετά την υπερφυσική επίσκεψη που δέχτηκε από τον πεθαμένο συνεταίρο του Τζέικομπ.

Αλλαξε ο Σκρουτζ όταν τον επισκέφτηκαν τα φαντάσματα των Χριστουγέννων

Η χριστουγεννιάτικη ιστορία συνεχίζεται με τρία φαντάσματα να επισκέπτονται τον παράξενο αυτόν γέρο. Τα φαντάσματα των Χριστουγέννων του Παρελθόντος, του Παρόντος και του Μέλλοντος. Του υποδεικνύουν τα λάθη του, βοηθώντας τον να μετανοήσει για ότι είναι και ότι έχει κάνει. Μετά την εμπειρία αυτή, ο παλιός κακός Σκρουτζ γίνεται κυριολεκτικά άλλος άνθρωπος και μετατρέπεται στον μεγαλύτερο ευεργέτη της πόλης του.

Είναι η πιο διάσημη, πολυαγαπημένη και εορταστική χριστουγεννιάτικη ιστορία

Ο Κάρολος Ντίκενς, πρωτοδημοσίευσε αυτή την χριστουγεννιάτιη ιστορία στις 19 Δεκεμβρίου του 1843, γνωρίζοντας τεράστια επιτυχία τόσο στην εποχή της, όσο και μεταγενέστερα. Άλλωστε, γνώρισε πολλές μεταφορές στον κινηματογράφο, στην τηλεόραση, το θέατρο και την όπερα. Ο Σκρουτζ Μακ Ντακ, ο πάμπλουτος τσιγκούνης ήρωας του Ουόλτ Ντίσνεϊ, είναι εμπνευσμένος από τον Εμπενίζερ Σκρουτζ.

Η χριστουγεννιάτικη ιστορία του Βρετανού συγγραφέα αναφέρεται στην ιδεολογική, ηθική και συναισθηματική μεταστροφή του γεροπαράξενου Εμπενίζερ Σκρουτζ. Μετά την υπερφυσική επίσκεψη που δέχτηκε από τον πεθαμένο συνεταίρο του Τζέικομπ Μάρλεϊ. Τα δύο θέματα, που θίγονται είναι η κοινωνική αδικία και η συνακόλουθη φτώχεια, δύο από τα κυρίαρχα χαρακτηριστικά της βικτωριανής Αγγλίας. Που βίωνε εκείνη την περίοδο τον άκρατο καπιταλισμό της Βιομηχανικής Επανάστασης.

Λέγεται ότι ο Ντίκενς έγραψε τη χριστουγεννιάτικη ιστορία ενώ βρισκόταν και αυτός σε εξαιρετικά άσχημη οικονομική κατάσταση. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να δεθεί συναισθηματικά με τους ήρωες του και να πιάνει πολλές φορές τον εαυτό του να κλαίει. Αλλά και να γελάει κατά τη διάρκεια της συγγραφής της.

Ο ίδιος πίστευε σε μία «φιλοσοφία Χριστουγέννων», δηλαδή ότι το πνεύμα των Χριστουγέννων πρέπει να κυριαρχεί όλο τον χρόνο στις σχέσεις των ανθρώπων.

Δεν υπάρχει λοιπόν κάτι καλύτερο από το να δείτε οικογενειακώς το βράδυ των Χριστουγέννων την ταινία που έχει εμπνευστεί από τη νουβέλα του Ντίκενς.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για μια από τις πιο ωραίες ιστορίες του Ντίκενς την οποία πρέπει να μάθουν οι μικροί και να θυμούνται οι μεγάλοι.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ