Μια συγκλονιστική ιστορία αγάπης: Αποκοιμήθηκε κι όταν ξύπνησε δεν θυμόταν ούτε τον άντρα της ούτε την 6χρονη κόρη της

μια-συγκλονιστική-ιστορία-αγάπης-απο-123279

Τα πάντα μπορούν να αλλάξουν μέσα σε μια νύχτα. Αυτό αποδεικνύει το παράδειγμα της Νesh Pillay που, τον Οκτώβριο του 2022, αποκοιμήθηκε, ενώ έβλεπε ταινία με τον σύντροφό της, Johannes και όταν ξύπνησε όλα ήταν διαφορετικά. Εκείνη η στιγμή σηματοδότησε και μια νέα αρχή για τη ζωή τους. Δεν θυμόταν τίποτα!

Η γυναίκα που έχασε τη μνήμη της και δεν είχε καμιά ανάμνηση από τη ζωή της

Η Nesh Pillay δεν είχε πια καμία ανάμνηση από τη ζωή της. Δεν αναγνώριζε ούτε τον 30χρονο σύντροφό της, ούτε την εξάχρονη κορούλα τους. Πίστευε ότι ήταν και πάλι 17 ετών και πως η μνήμη της επανερχόταν μία φορά το λεπτό.

Πιθανολογεί πως χτύπησε το κεφάλι της πριν πάθει αμνησία. Ωστόσο, δεν είναι κάτι που θυμάται. Είχε πάθει διάσειση και πιθανότατα είχε υποστεί μια σειρά από επιληπτικές κρίσεις που οδήγησαν στην απώλεια μνήμης και στη διάγνωση τραυματικής εγκεφαλικής βλάβης.

Οι περισσότεροι συνδέουν την ιστορία τους με αυτή στο «50 First Dates» και το «The Vow». Η Nesh Pillay βλέπει τις ομοιότητες. Ερωτεύτηκε από την αρχή τον 30χρονο Johannes. «Πιθανότατα θα τον ερωτεύομαι για το υπόλοιπο της ζωής μου».

Επιστρέφουμε στον Οκτώβριο του 2022. Μέσα σε λίγες ώρες η Nesh Pillay είχε χάσει το μεγαλύτερο μέρος της μνήμης της. Δεν αναγνώριζε ούτε τον Johannes ούτε την 6χρονη κορούλα τους.

«Έχω παιδί;» αναρωτιέται η γυναίκα που έχασε τη μνήμη της

«Ξέχασα ότι είχα μια κόρη. Ήξερα, όμως, ότι ένιωθα συνεχώς φόβο για την ευημερία ενός μικρού παιδιού. Αποκαλούσα την κόρη μου «το παιδί», κάτι που φαντάζομαι ότι ήταν μια συγκλονιστική εμπειρία για εκείνη. «Έχω παιδί; Δεν ξέρω πώς να φροντίζω ένα παιδί» τους έλεγα».

Ο Johannes υπήρξε τεράστιο στήριγμά της στο διάστημα της ανάρρωσης. Ήταν δίπλα της να της τα μάθει όλα από την αρχή. Πώς να φροντίζει τον εαυτό της, πώς να φτιάχνει τα μαλλιά της. Εκείνη τον περνούσε συχνά για οδηγό ταξί. Έπρεπε να της υπενθυμίζει ποιος είναι πολλές φορές μέσα στην ημέρα.

«Ό,τι κι αν συνέβαινε, ήξερα ότι ένιωθα ασφαλής μαζί του. Εξακολουθούσε να είναι ο άνθρωπος που θα επέλεγα να πηγαίνω μαζί του στα ραντεβού με τον γιατρό ή να με βοηθά στο μπάνιο. Έτσι, ακόμα και στην κατάσταση που βρισκόμουν, ήθελα να τον παντρευτώ».

Το μεγάλο στήριγμα της Nesh Pillay

Το ταξίδι της ανάρρωσής της ήταν μακρύ. Η βραχυπρόθεσμη μνήμη της θεραπεύτηκε σταδιακά. Άρχισε να θυμάται πράγματα για 5 λεπτά. Στη συνέχεια για 10 ή και 20 λεπτά. Είναι πλέον σε κατάσταση να θυμάται τον σύντροφό της και την κορούλα τους.

«Επειδή είναι τόσο λίγα γνωστά για τις διασείσεις, οι θεραπευτικές επιλογές είναι περιορισμένες. Παίρνω φάρμακα που με βοηθούν με τον πονοκέφαλο και τα προβλήματα ύπνου. Πέρα από αυτό, κοιμάμαι όσο περισσότερο μπορώ. Είχα κόψει την καφεΐνη και το αλκοόλ και τα επαναφέρω σιγά σιγά. Είχα σταματήσει να οδηγώ, ελπίζω να αρχίσω και πάλι».

Τί συνέβη στη γυναίκα που έχασε την μνήμη της

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι προηγούμενες εγκεφαλικές κακώσεις ενδεχομένως να συνέβαλαν στο να χάσει εντελώς τη μνήμη της. Όταν ήταν 9 ετών είχε ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα στη Νότια Αφρική. Ακολούθησαν άλλες 5 φορές που υπέστη διάσειση, σύμφωνα με τη Metro.

@pillay.nesh I had zero expectations that I’d actually meet someone who met my standards, and I was okay with that. ❤️ #memoryloss #50firstdates #traumaticbraininjury #concussion #traumaticbraininjuryawareness ♬ original sound – Lizagnabathwater

Δυστυχώς, ο εγκέφαλος παραμένει ένα αίνιγμα για την ιατρική επιστήμη. Οι διασείσεις σπάνια φαίνονται σε οποιαδήποτε απεικόνιση και δεν μπορούν να προβλεφθούν τα αποτελέσματά τους.

Η Nesh Pillay ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία και επικεντρώνεται στην ανάρρωσή της. Και στο χτίσιμο της ζωής της με τον Johannes και την κορούλα τους.

«Είμαι πιο σίγουρη για την επιλογή του συντρόφου μου. Ξέρω ότι θα μου δίνει πάντα προτεραιότητα και θα με αγαπάει. Δεσμεύομαι να κάνω το ίδιο για εκείνον» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Μας δίνει μια εικόνα στη ζωή της μέσα από την καταγραφή της ανάρρωσής της και της ζωής της με τον Johannes και την κορούλα τους.

«Είχα φοβηθεί πολύ. Δεν ήξερα τι να κάνω ή πώς να τη βοηθήσω. Σκεφτόμουν, θα είναι πάντα έτσι; Δεν ήξερα. Είμαι ευγνώμων που αναρρώνει και δέχτηκε την πρόταση γάμου. Ξέρω μόνο ότι το μέλλον μας δεν θα είναι βαρετό» σημειώνει ο Johannes.

@pillay.nesh #CapCut this ordeal has been hardest on my little one #torontoblogger #memoryloss #traumaticbraininjury #concussioncheck #50firstdates #concussion #brainmoments #traumaticbraininjuryawareness ♬ Blue – Beyoncé

Βράχος ο σύζυγός της που κατάφερε να της τα μάθει όλα από την αρχή και να έχει την υπομονή μέχρι η γυναίκα του να θυμηθεί τα πάντα και να αναρρώσει. Αυτό θα πει πραγματική αγάπη. Όχι λόγια… μόνο πράξεις. Τους ευχόμαστε να ζήσουν ευτυχισμένοι από εδώ και πέρα.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ