Υπάρχουν άνθρωποι: Κατάφεραν και έσωσαν τον σκύλο που ζούσε σε άθλιες συνθήκες σε μπαλκόνι για 2 χρόνια

Ο κηδεμόνας του σκύλου έλειπε για ένα μήνα, με αποτέλεσμα το ζώο να τρώει χάρη σε ό,τι του πετούσαν οι άνθρωποι από τα γειτονικά σπίτια.
υπάρχουν-άνθρωποι-κατάφεραν-και-έσωσ-179953

Ο σκυλάκος Χάρης ζούσε σε ένα μπαλκόνι, μόνιμα κλεισμένος έξω, περικυκλωμένος από σκουπίδια και ακαθαρσίες. Ο σκύλος που ζούσε για δύο χρόνια σε άθλιες συνθήκες υγιεινής και διαβίωσης συγκλόνισε ολόκληρη την Ελλάδα και ευτυχώς… κόντρα στην απανθρωπιά και την αναλγησία υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που ενδιαφέρθηκαν και κατάφεραν να τον σώσουν.

Σκύλος ζούσε δεμένος σε μπαλκόνι για 2 χρόνια: Το απάνθρωπο περιστατικό στην Αμαλιάδα

Η περίπτωση εκτυλίχθηκε στην Αμαλιάδα. Μετά την ενημέρωση των γειτόνων που μαρτύρησαν την τραγική κατάσταση, η πρώτη καταγγελία έγινε τον περασμένο Απρίλιο. Παρόλα αυτά, το αστυνομικό τμήμα δεν προέβη σε καμία δράση, όπως αναμενόταν, για να σώσει το ζώο. Αντίθετα, περιορίστηκε σε έλεγχο, βρίσκοντας τα πράγματα σε “καλή” κατάσταση.

Τελικά, ο σκυλάκος Χάρης βρήκε σπίτι μετά από τον κακουχημένο του περίπατο στο άθλιο κυνοκομείο Σπάρτης. Ο κηδεμόνας του ζώου είχε απουσιάσει για έναν μήνα, με αποτέλεσμα το ζώο να επιβιώνει χάρη σε ταλαιπωρημένα τρόφιμα που του προσέφεραν οι γείτονες. Καθώς προσπαθούσε ακόμα και για νερό, ο Χάρης έσπασε τη βρύση, γεμίζοντας το μπαλκόνι με νερό και αντιμετωπίζοντας τον κίνδυνο να πνιγεί.

Ζούσε μέσα σε ένα μέτρο νερό.Η κατάσταση, όπως βλέπετε στις φωτογραφίες και τα βίντεο, ήταν τραγική για το πλάσμα αυτό που το είχαν παρατήσει στη μοίρα του. Αλλά και στην καταγγελία της ομοσπονδίας που ζήτησε να παρέμβει άμεσα η αστυνομία και να αφαιρέσει το ζώο πάλι δεν έγινε κάτι. Γιατί έκριναν ότι το σκυλί ήταν…μια χαρά. Ακόμα και η εισαγγελέας που ενημερώθηκε για το ζώο δεν έκανε επίσης τίποτα. Δεν ξέρουμε αν η άρνησή τους να κάνουν τη δουλειά τους οφείλεται στο γεγονός ότι το σκυλί ανήκε σε γνωστό επιχειρηματία της περιοχής.

Όμως η εθελόντρια Άρτεμις Δημητροπούλου, γνωστή για το φιλοζωικό της έργο και τις διασώσεις αμέτρητων ζώων που ήταν σε κίνδυνο, δεν μπορούσε να το αφήσει έτσι. Έκανε τα πάντα και τα κατάφερε. Με εντολή εισαγγελέα το σκυλί έπρεπε να αφαιρεθεί από αυτόν που το είχε και το βασάνιζε με αυτόν τον τρόπο. Όπως θα δείτε στα πιο κάτω βίντεο, στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση με γερανό. Το σκυλί έφυγε από τη βεράντα όπου ζούσε φυλακισμένο.

Μεταφέρθηκε σε κτηνιατρείο όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και εξετάστηκε για να δουν την υγεία του.

Η κ. Δημητροπούλου έγραψε:

«Τελικά, μετά από αλλεπάλληλες προσπάθειες, μετά από δεύτερη και τρίτη καταγγελία, μετά από τηλέφωνα σε δημοσιογράφους, μέχρι και στο υπουργείο, καταφέραμε με εντολή εισαγγελέα να αφαιρεθεί το σκυλί!!!

Χτες μίλησα τουλάχιστον 3 φορές με το Α.Τ. και άλλες τόσες άλλοι πολίτες που ήρθαν σε επικοινωνία μαζί μου …. Έπρεπε να κινηθεί όλο το σύμπαν δηλαδή για να σωθεί ένα ζώο που υπέφερε;

Τι να πω . . .

Ευχαριστώ όσους βοήθησαν…..

Υ.Γ: Λυπάμαι για τις αρχές που θέλουν τόση πίεση να λειτουργήσουν για τα αυτονόητα αλλά και για τη δικαιοσύνη που ακόμα δεν πράττει όπως πρέπει! Συνεχίζουμε να σώσουμε κάθε πλάσμα που υποφέρει. Δεν τα παρατάμε ΠΟΤΈ ‼️»

Δείτε τις εικόνες από την διάσωση του σκύλου:

Διαβάστε επίσης:

Πυγμαλίων Δαδακαρίδης: «Δεν έχω βρει έναν άνθρωπο στη ζωή μου που να αγαπάει όσο ο σκύλος»

Έβαλε τα «γυαλιά» στους ανθρώπους: Αδέσποτος σκύλος έσωσε μωρό που το είχαν πετάξει στα σκουπίδια

Τον χτύπησε ανελέητα η μοίρα: έχασε το σπίτι του στο σεισμό, έχασε το κοντέινερ στην πλημμύρα, του έμεινε μόνο ο σκύλος

Περισσότερες ειδήσεις σήμερα 

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ