Βαγγέλης Καρκαγιάς: Ο αυτοδίδακτος Καρδιτσιώτης που έκανε το χόμπι του επάγγελμα και έγινε περιζήτητος

βαγγέλης-καρκαγιάς-ο-αυτοδίδακτος-κα-77405

Ο Βαγγέλης Καρκαγιάς από την Καρδίτσα κατάφερε να κάνει πραγματικότητα το όνειρο πολλών ανθρώπων: να κάνει το χόμπι του επάγγελμα. Όπως ξέρουμε στην αγαπημένη Καρδίτσα το 70% των πολιτών μετακινούνται με ποδήλατο. Έτσι, λοιπόν, ο Βαγγέλης Κακαργιάς επέλεξε να πειραματιστεί και να δημιουργήσει τα δικά του χειροποίητα ποδήλατα που όμοιά τους δεν θα βρεις πουθενά.

Οι πειραματισμοί, τελειοποιήθηκαν και έτσι ο Βαγγέλης Καρκαργιάς έφτιαξε μερικά από τα πιο περιζήτητα ποδήλατα στη χώρα. Ποδήλατα μοναδικά για όποιον ήθελε να κάνει τις βόλτες του ή να τα έχει στη συλλογή του.

Η ιστορία του Βαγγέλη Καρκαγιά

Ο ίδιος ίδρυσε την Curba Handmade Bicycles σχεδιάζοντας, κατασκευάζοντας αποκλειστικά χειροποίητα ποδήλατα όλων σχεδόν των ειδών, δεχόμενος παραγγελίες από όλη τη χώρα. Κάθε ποδήλατο κατασκευάζεται με βάση τα θέλω και τις απαιτήσεις του πελάτη, είναι φτιαγμένο εξολοκλήρου στο χέρι και… μοναδικό.

Όπως έχει πει ο Βαγγέλης Καρκαγιάς η δουλειά με τα ποδήλατα ξεκίνησε εντελώς τυχαία. Αρχικά ως μια δημιουργική ασχολία, καθώς αναπαλαίωνε παλιά ποδήλατα, και αργότερα η δημιουργία από το μηδέν. Σύμφωνα με τον Βαγγέλη Καρκαγιά, στο κάθε ποδήλατο που φτιάχνει εναποθέτει ένα κομμάτι του.

Ο 33χρονος Βαγγέλης Καρκαγιάς δηλώνει αυτοδίδακτος και κατάφερε να μάθει να κατασκευάζει ποδήλατα με διάβασμα, ενημέρωση και… βιντεάκια με σχετικό περιεχόμενο από τα οποία παίρνει ιδέες και βλέπει τεχνικές που προσπαθεί στη συνέχεια να εφαρμόσει με πολύ μεράκι.

Ωστόσο, σήμερα ο Βαγγέλης Καρκαγιάς έχει στρέψει τις κατασκευαστικές του ικανότητες σε άλλη κατεύθυνση.

Μάλιστα, ο ίδιος έγραψε:

«Η ασχολία μου με τα ποδήλατα έχει σταματήσει. Οι σελίδες μου είναι ακόμη ενεργές για τις υπόλοιπες ασχολίες μου στο κατασκευαστικό κομμάτι. Ευχαριστώ!»

Ό,τι κι αν κάνει πάντως το κάνει με πάθος και μεράκι!

Τελευταία Άρθρα
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ