«Πάρε λαδάκι από το καντήλι μου»: Ο Βησσαρίων εμφανίστηκε στο όνειρο της μάνας και το θαύμα έγινε

πάρε-λαδάκι-από-το-καντήλι-μου-ο-βησσ-116203

Ο ηγούμενος της Ιεράς Μητρόπολης Φθιώτιδας, πατέρας Γερμανός Γιαντσίδης, αποφάσισε να διηγηθεί μια ιστορία από αυτές που αρκετοί πιστοί, που καταφθάνουν στο Μοναστήρι για να παρακαλέσουν τον άγιο Βησσαρίωνα, τού έχουν εκμυστηρευτεί.

Ο πατέρας Γερμανός Γιαντσίδης αναφέρθηκε σε ένα ζευγάρι Ελλήνων που ζει στην Αγγλία. Το παιδί τους είναι στο φάσμα του αυτισμού σε βαθμό τέτοιο που δεν αναγνώριζε τους γονείς. Το παιδάκι ήταν κλεισμένο στον εαυτό του, χωρίς να μπορεί να επικοινωνήσει ούτε καν με τους γονείς του. Σύμφωνα με τους γιατρούς αυτό ήταν κάτι που δεν θα άλλαζε.

Το όνειρο της μάνας για το λαδάκι από το καντήλι του Βησσαρίωνα

Μέχρι την στιγμή που η μητέρα είδε στο όνειρό της τον Βησσαρίωνα να της λέει:

«Πάρε λαδάκι από το καντήλι μου και άλειψε το κεφαλάκι του παιδιού σου…».

Η μητέρα, μέχρι εκείνη την στιγμή, το μόνο που γνώριζε για τον Βησσαρίωνα ήταν ότι είχε βρεθεί κάποτε άφθαρτο το σκήνωμα του.

Το όνειρό της, όμως, ήταν τόσο έντονο και αληθινό που επικοινώνησε αμέσως με την Μονή Αγάθωνος και έγινε αυτό που ζήτησε. Το λάδι, από το καντήλι του Βησσαρίωνα, ταξίδεψε μέχρι την Αγγλία και η μητέρα άλλειψε το κεφάλι του παιδιού της.

Το θαύμα του Βησσαρίωνα

Πριν από λίγο καιρό, η οικογένεια βρέθηκε στην Ιερά Μονή Αγάθωνος. Ήρθαν για να προσευχηθούν και να προσκυνήσουν τον Όσιο Βησσαρίωνα. Μαζί τους και το παιδάκι τους, που τώρα πια… σαν από θαύμα, τους αγκαλιάζει, τους φιλά και τους χαρίζει σιγά σιγά τις πρώτες του λέξεις. Κατασυγκινημένο το ζευγάρι, ευχαρίστησε τόσο τον όσιο για τη θαυμαστή εξέλιξη της υγείας του μικρού, όσο και τους μοναχούς που έστειλαν το λάδι, όπως είχε ζητήσει ο Βησσαρίων στο όνειρο της μητέρας.

Aκούστε αναλυτικά την ιστορία για το θαύμα του Βησσαρίωνα

Τελευταία Άρθρα
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ