Παράδειγμα προς μίμηση: Καθηγητής δώρισε το νεφρό του σε μαθητή του και του έσωσε τη ζωή

Σε μια απίστευτη πράξη αλληλεγγύης, ο καθηγητής του Roman, ο Eddie McCarthy, έθεσε τον εαυτό του στη διάθεση του μαθητή του.
παράδειγμα-προς-μίμηση-καθηγητής-δώρ-181976

Ο Roman, ένας μαθητής της Β’ λυκείου, βίωσε μια σπάνια κληρονομική ασθένεια που επηρέαζε την ανάπτυξη των ιστών του, με αποτέλεσμα δυσμορφίες στα αυτιά και τα νεφρά. Η κατάσταση του επιδεινώθηκε ραγδαία, οδηγώντας σε νεφροπάθεια τελικού σταδίου. Χρειαζόταν επειγόντως μεταμόσχευση νεφρού για να επιβιώσει.

Σε μια απίστευτη πράξη αλληλεγγύης, ο καθηγητής του Roman, ο Eddie McCarthy, έθεσε τον εαυτό του στη διάθεση του μαθητή του. Η συγκινητική ιστορία του Roman και του McCarthy αγγίζει τις καρδιές όλων. Ο McCarthy, όντας γονιός ο ίδιος, δήλωσε ότι δεν μπορούσε να φανταστεί την αγωνία των γονιών του Roman. Η επιθυμία του να βοηθήσει τον μαθητή του ήταν αδιαμφισβήτητη.

Μια συγκινητική ιστορία αλληλεγγύης: Καθηγητής δωρίζει νεφρό στον μαθητή του

Ο Roman, μαθητής της Β’ λυκείου, πάσχει από μια σπάνια κληρονομική πάθηση που επηρεάζει την ανάπτυξη των ιστών και μπορεί να προκαλέσει δυσμορφίες στα αυτιά και τα νεφρά.

«Δεν μπορώ να φάω πολλά φαγητά και δεν είμαι ιδιαίτερα δραστήριος γιατί νιώθω πολύ συχνά κουρασμένος» δήλωσε στην εκπομπή “Good Morning America”.

Η κατάσταση του έφηβου μαθητή επιδεινώθηκε πολύ γρήγορα μέσα σ’ ένα χρόνο και οδήγησε σε νεφρεοπάθεια σταδίου 4. Χρειαζόταν επειγόντως να βρει δότη και να κάνει μεταμόσχευση νεφρού.

Για καλή του τύχη ο καθηγητής του στο σχολείο ήταν συμβατός και πρόθυμος να βοηθήσει τον μαθητή του.

«Είμαι γονιός και δεν θέλω καν να φανταστώ πώς ήταν για τους γονείς του Roman να βλέπουν το παιδί τους έτσι. Εφόσον μπορούσα, ήθελα να βοηθήσω. Είμαι χαρούμενος και ενθουσιασμένος που ο μαθητής μου θα έχει μια ποιότητα στη ζωή του και θα μπορεί να κάνει όσα κάνουν οι συμμαθητές του», είπε ο Eddie McCarthy.

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Μια αληθινή ιστορία δύναμης κι ελπίδας: Η μικρή Ειρήνη νίκησε τον καρκίνο με το μαγικό ραβδί της και έγινε πριγκίπισσα

Μεγαλείο ψυχής: Δώρισε το νεφρό της στην άρρωστη μητέρα της και της έσωσε τη ζωή

Φύλακας Άγγελος: Καθηγητής δώρισε το νεφρό του σε μαθητή του και του έδωσε μια 2η ευκαιρία στη ζωή

Τελευταία Άρθρα
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ