«Όχι, ρε μάνα, μην ανησυχείς με διπλή γραμμή»: Η μητέρα του 28χρονου μηχανοδηγού που σκοτώθηκε στα Τέμπη μιλά για πρώτη φορά

όχι-ρε-μάνα-μην-ανησυχείς-με-διπλή-γρ-137548

Η μητέρα του Δημήτρη Οικού, του 28χρονου μηχανοδηγού από την Αλεξανδρούπολη, ο οποίος σκοτώθηκε στο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Για πρώτη φορά μιλά η μητέρα του 28χρονου μηχανοδηγού, Δημήτρη Οικού που σκοτώθηκε στα Τέμπη.

Η μητέρα του 28χρονου μηχανοδηγού Δημήτρη Οικού, ενός από τους 57 νεκρούς του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, έλυσε για πρώτη φορά, τη σιωπή της.

Ο αδικοχαμένος νέος, που είχε καταγωγή από την Αλεξανδρούπολη, επέστρεφε το μοιραίο βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη, όπου ζούσε. Όπως είπε η μητέρα του, εργαζόταν στον ΟΣΕ 1,5 χρόνο. Η δουλειά αυτή ήταν το όνειρό του. Ο πατέρας του σιδηροδρομικός, ο οποίος, μάλιστα, είναι τώρα συνταξιούχος μηχανοδηγός.

Η μητέρα του 28χρονου μηχανοδηγού που σκοτώθηκε στα Τέμπη μιλάει για πρώτη φορά

«Ένας άγγελος, δεν υπάρχουν λόγια» δήλωσε η μητέρα του στον Alpha, προσπαθώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά της. «Τελείωσε ΤΕΙ Πληροφορικής, δούλεψε σε ένα εργοστάσιο ηλεκτρονικών που έχουμε στην Αλεξανδρούπολη και μετά όταν προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός του ΟΣΕ, μπήκε στον ΟΣΕ. Μεγάλωσε σε μία οικογένεια με πατέρα μηχανοδηγό και ήταν το όνειρό του» πρόσθεσε.

Είχε αγαπήσει τη δουλειά αυτή από τον πατέρα του.

Η ίδια εξήγησε, ότι ο 28χρονος είχε πάει ως μηχανοδηγός ένα τρένο στο Λιανοκλάδι και μετά επιβιβάστηκε στην αμαξοστοιχία του θανάτου προκειμένου να ολοκληρώσει τη βάρδιά του.

«Ταξίδευε σαν επιβάτης γιατί επέστρεφε από ένα τρένο που το πήγε μέχρι το Λιανοκλάδι και μετά ανέβηκε στον συρμό για να γυρίσει στο σπίτι του, στη Θεσσαλονίκη. Δεν βρέθηκε τυχαία εκεί. Δούλευε. Ήταν ακόμη σε υπηρεσία, απλά δεν ήταν στα χειριστήρια του συρμού» τόνισε.

Λένε πως επιβιβάστηκε στους πρώτους συρμούς μαζί με τους συναδέλφους του.

Δημήτρης Οικός: «Όχι, ρε μάνα, μην ανησυχείς με διπλή γραμμή»

Τραγική ειρωνεία, ο διάλογος που είχε κάνει σε ανύποπτο χρόνο με τη μητέρα του ο 28χρονος Δημήτρης, στην οποία έλεγε ότι δεν πρέπει να ανησυχεί για την ασφάλεια του δρομολογίου Αθήνα – Θεσσαλονίκη επειδή η γραμμή είναι διπλή στη συγκεκριμένη διαδρομή.

«Το μωρό μας ήταν, όχι απλά ένα νέο παιδί. Δεν απάντησε στο τηλέφωνό του και περάσαμε όλη τη νύχτα εν αναμονή. Κάποια στιγμή τον είχα ρωτήσει “να ανησυχώ για το Αθήνα-Θεσσαλονίκη;”» και μου είχε απαντήσει: “όχι ρε μάνα, μην ανησυχείς με διπλή γραμμή. Δεν υπάρχει ανησυχία με διπλή γραμμή”».

Το τελευταίο αντίο στον 28χρονο μηχανοδηγό, Δημήτρη Οικό

Ανιψιός του ηθοποιού Νίκου Σταυρακούδη ο άτυχος μηχανοδηγός

Ο Δημήτρης Οικός ήταν ανιψιός του ηθοποιού και σεναριογράφου Νίκου Σταυρακούδη, ο οποίος είχε κάνει μία σπαρακτική ανάρτηση για τον χαμό του συγγενή του.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ