Ο γιατρός με τη «μαγική» συσκευή που εξαπάτησε εκατομμύρια ανθρώπους και πέθανε πάμπλουτος

Το 1912 ο Δρ. Άλμπερτ Έιμπραμς έφερε επανάσταση στην Ιατρική στις ΗΠΑ. Θεωρήθηκε πρωτοπόρος εφευρέτης, αφού εφηύρε τον παλμοδέτη,
ο-γιατρός-με-τη-μαγική-συσκευή-που-εξ-154206

Το 1912 ο Δρ. Άλμπερτ Έιμπραμς έφερε επανάσταση στην Ιατρική στις ΗΠΑ. Θεωρήθηκε πρωτοπόρος εφευρέτης, αφού εφηύρε τον παλμοδέτη, ο οποίος συντονιζόταν κατάλληλα και δημιούργησε δονήσεις στην ίδια συχνότητα με την ασθένεια και την κομμάτιαζε. Τουλάχιστον αυτό υποστήριζε ο ίδιος.

Θεωρήθηκε πρωτοπόρος εφευρέτης. Ωστόσο διέπραξε τη μεγαλύτερη ιατρική εξαπάτηση στην ιστορία

Ο ίδιος είχε πει :«Το πνεύμα της εποχής είναι το ράδιο και μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το ράδιο στη διάγνωση». Ο Έιμπραμς ανέπτυξε μια επαναστατική τεχνική, τη σπαγχοδιάγνωση. Με τη χρήση του δυναμιστή που ήταν μια ηλεκτρική συσκευή ανέλυε το αίμα των ασθενών του. Έτσι μπορούσε να βρει από το τι πάσχει ο καθένας.

Για θαυματουργό δυναμιστή μίλαγε ο Έιμπραμς

Ο Έιμπραμς υποστήριζε πως κάθε ασθένεια προκαλεί διαφορετικές «ηλεκτρονικές αντιδράσεις». Σύμφωνα με τον Έιμπράμς, ο θαυματουργός δυναμιστής έκανε πολλά περισσότερα από μια απλή διάγνωση. Έβρισκε:

-την ηλικία

-τη φυλή

-ακόμη και τη θρησκεία των ασθενών

Πολλοί άνθρωποι που θεωρούσαν τον εαυτό τους υγιή όταν εξετάσθηκαν βρεθήκανε να νοσούν από διάφορες ασθένειες. Ευτυχώς ο Έιμπραμς είχε την θεραπεία. Ο ίδιος εφηύρε τον παλμοδέτη, ο οποίος συντονιζόταν κατάλληλα και δημιούργησε δονήσεις στην ίδια συχνότητα με την ασθένεια και την κομμάτιαζε, όπως μπορούν να σπάσουν το κρύσταλλο οι ψηλές νότες μιας τραγουδίστριας της όπερας.

Ήταν ο περίγελος του επιστημονικού κύκλου αλλά έβγαλε εκατομμύρια

Ο γιατρός μπορεί να είχε γίνει περίγελος από τους επικριτές του. Παρόλα αυτά όμως μέσο τον ομιλιών του και επειδή είχε γίνει αγαπητός από το κοινό είχε βγάλει εκατομμύρια. Για να προστατέψει την τεχνολογία του, απαγόρευε στους πάντες να ανοίξουν τις συσκευές του και να τις εξετάσουν.

Ο Έιμπραμς είχε μεγάλη κάλυψη από τον Τύπο και τον υποστήριζαν εκατομμύρια άνθρωποι, αλλά στα τελευταία του χρόνια οι επιθέσεις εναντίον του κορυφώθηκαν. Ο νομπελίστας φυσικός Ρόμπερτ Μίλικαν εξέτασε μία από τις συσκευές του Έιμπραμ ως εμπειρογνώμονας, σε μια δίκη το 1923.

Το σχόλιο του ήταν αιχμηρό: «Είναι ένα πράγμα που θα μπορούσε να το έχει φτιάξει κι ένας 10χρονος με λίγες γνώσεις ηλεκτρισμού για να εντυπωσιάσει έναν 8χρονο, που δεν ξέρει από ηλεκτρισμό».

Πως εξέταζε ο Έιμπραμς

Οι ασθενείς έπρεπε να δίνουν αίμα σε σκοτεινό θάλαμο, κοιτάζοντας δυτικά με σηκωμένα χέρια. Ο Έιμπραμς είχε ισχυριστεί μέχρι και ότι η μηχανή του μπορούσε να δουλέψει με δείγμα του γραφικού χαρακτήρα ενός ασθενή αντί για το αίμα του.

Μπορεί ο  Δρ. Έιμπραμς να διέπραξε τη μεγαλύτερη ιατρική εξαπάτηση στην ιστορία, αυτό όμως δεν τον εμπόδισε να γίνει  πάμπλουτος. Έφυγε από τη ζωή πάνω που είχε αρχίσει να αποκαλύπτεται η αλήθεια.

Τελευταία Άρθρα
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ