Μεγαλείο ψυχής: Έλληνας υδραυλικός βοηθάει τα ανάπηρα σκυλάκια να περπατήσουν ξανά και να πάρουν τη ζωή τους πίσω

μεγαλείο-ψυχής-έλληνας-υδραυλικός-βο-152715

Συγκίνηση προκαλεί η ιδέα που είχε ο Βασίλης Τζιγκούρας, υδραυλικός στο επάγγελμα και φιλόζωος…στην ψυχή, όταν αποφάσισε με τις γνώσεις και τις δεξιότητές του να βοηθήσει ανάπηρα τετράποδα να πάρουν τη ζωή τους πίσω. Και τα κατάφερε.

Βασίλης Τζιγκούρας: Ο Έλληνας υδραυλικός βοηθάει τα ανάπηρα σκυλάκια να περπατήσουν ξανά

Πολλά ανάπηρα σκυλάκια (είτε από ατύχημα, είτε από ασθένεια ή ηλικία) καταφέρνουν και περπατούν και πάλι, με τη βοήθεια αναπηρικού καροτσιού, ειδικά σχεδιασμένου για σκυλιά ή με συμπληρωματικά ορθοπεδικά μέλη (πιο διαδεδομένα στο εξωτερικό).

Ωστόσο, αυτά στοιχίζουν πολλά λεφτά και τα αδέσποτα ζώα, τα οποία έχουν κάποιους απλούς πολίτες να τα φροντίζουν ή βρίσκονται σε καταφύγια δίχως επιδότηση από το κράτος, δε θα είχαν καμία ελπίδα να αποκτήσουν ένα τέτοιο ειδικό αμαξίδιο.

Στο συγκεκριμένο πρόβλημα ήρθε να δώσει λύση ο κος Βασίλης Τζιγκούρας, που συνδέει σωλήνες, βάζει ρόδες, συμπληρώνει ιμάντες, βάφει εάν χρειαστεί την κατασκευή του και την προσαρμόζει στο ζώο που έχει ανάγκη. Αφότου πρώτα μετρήσει τις διαστάσεις του σώματος του ζώου, κατασκευάζει ακόμα και εντός 3 μόλις ωρών, ένα αμαξίδιο το οποίο το βοηθά να περπατήσει ξανά.

Συνεπώς, σκυλάκια τα οποία έσερναν ανήμπορα τα ποδαράκια τους και η ζωή τους προβλεπόταν είτε σκληρή είτε…να διακοπεί από την ευθανασία, περπατάνε, τρέχουν και παίζουν ξανά.

Το κόστος για τα υλικά μπορεί να αρχίζει από τα 70 ευρώ και να αγγίζει σε ορισμένες περιπτώσεις μέχρι και τα 200 ευρώ.

Για αυτές τις απαιτητικές περιπτώσεις γίνεται κάποιες φορές και έρανος μέσω facebook.

Δείτε το σπουδαίο έργο του Έλληνα υδραυλικού που μας κάνει περήφανους:

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ