Μόνο μπράβο: 15χρονο αγόρι με αυτισμό έφτιαξε το πιο πιστό αντίγραφο του Τιτανικού με τουβλάκια LEGO

Ένα ακριβές αντίγραφο του Τιτανικού, δημιούργησε ένα 15χρονο αγόρι με αυτισμό από την Ισλανδία χρησιμοποιώντας τουβλάκια της Lego
μόνο-μπράβο-15χρονο-αγόρι-με-αυτισμό-έφ-179087

Η ιστορία του 15χρονου αγοριού από την Ισλανδία που δημιούργησε ένα ακριβές μοντέλο του Τιτανικού με τουβλάκια Lego είναι εντυπωσιακή και μας εμπνέει όλους. Ο Μπρίνιας Καρλ Μπίργκισον παρά τη νεαρή του ηλικία και το γεγονός ότι βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού, κατάφερε να δημιουργήσει ένα εντυπωσιακό μοντέλο του ιστορικού πλοίου που όμοιό του δύσκολα θα βρεις.

Η χρήση των πραγματικών σχεδίων του Τιτανικού για την κατασκευή του μοντέλου αποδεικνύει το επίπεδο λεπτομέρειας και αφοσίωσης που επέδειξε ο νεαρός κατασκευαστής. Το γεγονός ότι το μοντέλο έχει μήκος 8 μέτρα και θα εκτίθεται σε ένα μουσείο στο Τένεσι αποτελεί αναμφίβολα μια αξιοσημείωτη επιτυχία για τον ίδιο και μια πηγή έμπνευσης για άλλους.

15χρονο αγόρι με αυτισμό έφτιαξε το πιο πιστό αντίγραφο του Τιτανικού με τουβλάκια LEGO

Αυτό το εντυπωσιακό έργο πραγματικά απαιτεί εντυπωσιακό χρόνο και προσπάθεια για να ολοκληρωθεί. Οι πάνω από εφτακόσιες ώρες εργασίας και τα εξήντα πέντε χιλιάδες τουβλάκια Lego που χρησιμοποιήθηκαν αποτελούν μια εντυπωσιακή αφοσίωση.

Ο Μπρίγκισον ανέφερε ότι για να φτάσει στην κατασκευή του, χρειάστηκε να ταξιδέψει ανά την Ευρώπη. «Μου χρειάστηκαν πάνω από 11 μήνες για να φτιάξω τον Τιτανικό και πάνω από 120 σωληνάρια κόλλας. Το όλο εγχείρημα βοήθησε πολύ και εμένα γιατί εκπαίδευσα τον εαυτό μου».

Να σημειωθεί πως όταν η εταιρεία Lego έμαθε για το εγχείρημα του νεαρού του χορήγησε με έκπτωση μερικά από τα τουβλάκια που χρειαζόταν, ενώ τα υπόλοιπα χρήματα τα εξασφάλισε από την οικογένεια και τους φίλους του.

Μπίργκισον:«Απλά έπρεπε να δημιουργήσω αυτό το καταπληκτικό πλοίο και μέσα στο μυαλό μου δεν υπήρχε η αμφιβολία ότι δεν θα μπορούσα να το κάνω»

Χρησιμοποιώντας τα αρχικά σχέδια του πλοίου και με την βοήθεια του παππού του μπόρεσε να καθορίσει την κλίμακα μεγέθους.

«Απλά έπρεπε να δημιουργήσω αυτό το καταπληκτικό πλοίο και μέσα στο μυαλό μου δεν υπήρχε η αμφιβολία ότι δεν θα μπορούσα να το κάνω» τόνισε ο Μπίργκισον.

«Καθώς τα τουβλάκια ανέβαιναν στο ύψος, η κατασκευή του έγινε πλέον μια εμμονή» πρόσθεσε, ενώ σχετικά με τις συνεντεύξεις που έχει δώσει τα τελευταία πέντε χρόνια αναφορικά με το έργο είπε: «Στην αρχή μου ήταν τελείως αδύνατο να επικοινωνήσω. Τώρα στέκομαι μπροστά στα μικρόφωνα και δίνω συνεντεύξεις».

Όσο για το πώς έφτασε πλέον η κατασκευή να αποτελεί έκθεμα στο Μουσείο του Τιτανικού, η υπεύθυνη Μέρι Κέλογκ τόνισε ότι έμαθε για πρώτη φορά την ύπαρξη του έπειτα από τηλεφώνημα της μητέρας του Μπριγκισον: «Δεν υπάρχει χώρος για να το βάλουμε κάπου. Αν δεν βρούμε κάποιο σημείο αναγκαστικά θα καταστραφεί και είναι κρίμα» μου είπε χαρακτηριστικά.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ