Μάθημα ανθρωπιάς: Η 11χρονη Αλεξία φτιάχνει κομποσχοίνια για να βοηθήσει τον μικρό Κυριάκο που πάσχει από καρκίνο

μάθημα-ανθρωπιάς-η-11χρονη-αλεξία-φτιάχ-81066

Η μικρή 11χρονη Αλεξία μας υπενθυμίζει ότι η ενσυναίσθηση και η αλληλεγγύη μπορούν να σώσουν τον κόσμο. Το μικρό κοριτσάκι από το Παραλίμνι αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και μας δίνει ελπίδα για τη νέα γενιά.

Πιο συγκεκριμένα, η μικρή Αλεξία Αναστασίου μόλις άκουσε την ιστορία του μικρού Κυριάκου από το Λιοπέτρι, ο οποίος πάσχει από καρκίνο και δίνει τη μάχη του για δεύτερη φορά, ευαισθητοποιήθηκε πολύ και άρχισε να φτιάχνει κομποσχοίνια από χάντρες για να μπορέσει να συνεισφέρει οικονομικά στον αγώνα του.

Η 11χρονη Αλεξία φτιάχνει κομποσχοίνια για να βοηθήσει τον μικρό Κυριάκο που πάσχει από καρκίνο

«Η μικρή αμέσως μόλις άκουσε ξεκίνησε την προσπάθειά της με στόχο να συνεισφέρει οικονομικά όσο μπορεί στα έξοδα που θα χρειαστεί ο μικρός Κυριάκος για να μεταβεί στην Γερμανία.

Τα κομποσχοίνια δεν έχουν συγκεκριμένη τιμή

Τα φτιάχνει απλά και τα πουλάει, ο καθένας δίνει όσα μπορεί. Την πρώτη φορά κατάφερε να μαζέψει 700 ευρώ και τα πήγε αμέσως στην οικογένεια του μικρού Κυριάκου. Συνεχίζει με όλη της τη ψυχή και δεν θα σταματήσει μέχρι ο μικρός Κυριάκος να φύγει για θεραπεία στην Γερμανία.

Όταν ήταν πιο μικρή, έπαιρνε όλα τα χρήματα του κουμπαρά της και αγόραζε παιχνίδια στα παιδάκια που ήξερε ότι είχαν οικονομικά προβλήματα.

Αυτό που ονειρευόμαστε, που θέλουμε να συμβεί, είναι όλα αυτά τα όμορφα συναισθήματα: προσφοράς και αλληλεγγύης, να καλλιεργούνται όσο περισσότερο γίνεται και στα σχολεία, όχι μόνο από την οικογένεια. Μόνο αυτό θα κάνει τον κόσμο μας πιο όμορφο!».

Χρωστάμε όλοι ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στην 11χρονη Αλεξία Αναστασίου που με την πράξη της μας γέμισε ελπίδα και φως.

Τελευταία Άρθρα
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ