Η δύναμη της πίστης: Ο Κώστας περπάτησε 140χλμ για να εκπληρώσει το τάμα που είχε κάνει στην Αγία Παρασκευή

Νεαρός περπάτησε 140χλμ για να εκπληρώσει το τάμα που είχε κάνει στην Αγία Παρασκευή.
η-δύναμη-της-πίστης-ο-κώστας-περπάτησε-179406

Μια εντυπωσιακή ιστορία αφοσίωσης έρχεται από τον νεαρό Κώστα Ζαρκαδούλα, ο οποίος περπάτησε 140 χιλιόμετρα από την Αλίαρτο έως τον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη στο Προκόπι Ευβοίας, για να εκπληρώσει τάμα που είχε κάνει στην Αγία Παρασκευή.

Η δύναμη της πίστης:

Ο Κώστας, μαζί με τον φίλο του Βασίλη Καρανάσο, ολοκλήρωσαν την πεζοπορία σε 40 ώρες, διανύοντας περίπου 35 χιλιόμετρα την ημέρα. Η κούραση και οι δυσκολίες δεν λύγισαν την πίστη και την θέλησή τους, καθώς η αφοσίωση στην Αγία Παρασκευή τους έδινε δύναμη να συνεχίσουν.

Μια πράξη αφοσίωσης:

Η ιστορία του Κώστα αποτελεί μια ηχηρή υπενθύμιση της δύναμης της πίστης και της αφοσίωσης. Η πεζοπορία του, γεμάτη θυσία και κόπο, αποτελεί ύμνο στην πίστη και την ευγνωμοσύνη προς την Αγία Παρασκευή.

Πληθαίνουν τα τάματα στην Αγία Παρασκευή:

Καθώς πλησιάζει η γιορτή του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου, ολοένα και αυξάνονται οι πιστοί που προσέρχονται στον Ιερό Ναό στο Προκόπι για να εκπληρώσουν τάματα ή να ζητήσουν την ευλογία του Αγίου. Ο Άγιος Ιωάννης, γνωστός για τα θαύματά του, αποτελεί πόλο έλξης για πλήθος πιστών από όλη την Ελλάδα.

Χρειάστηκε να διανύσει 140χλμ, μέσα σε 40 ώρες για να φτάσει στον Ιερό Ναό, στο Προκόπι της Εύβοιας,με συνοδοιπόρο τον φίλο του Βασίλη Καρανάσο.

Με πίστη και υπομονή τα κατάφερε… Πέρασε την πόρτα του ναού, γονάτισε στο Ιερό Λείψανο, προσευχήθηκε, πήρε αγιασμό και την ίδια μέρα επισκέφτηκε το εξωκκλήσι της Αγίας Παρασκευής στο Μάζι Αλιάρτου για να ολοκληρώσει το τάμα του.

Η ενέργειά του εξέπληξε και συγκίνησε όλους όσοι έμαθαν γι’ αυτήν την πεζοπορία και με ευχές συμπαραστάθηκαν στον Κώστα Ζαρκαδούλα.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ