Υγιεινά λαδοκούλουρα με πορτοκάλι και κανέλα

Ετοιμαστείτε να χαθείτε σε ένα ταξίδι γεύσεων και αρωμάτων με αυτήν την απόλυτα ελληνική συνταγή για λαδοκούλουρα με πορτοκάλι.
υγιεινά-λαδοκούλουρα-με-πορτοκάλι-κα-183520

Τα λαδοκούλουρα, υγιεινά, αφράτα και ελαφριά, αποτελούν τον τέλειο «ταίρι» για έναν απολαυστικό καφέ, γάλα, ή τσάι. Αυτή η εύκολη συνταγή θα ενθουσιάσει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους και θα γίνουν το αγαπημένο σνακ μικρών και μεγάλων. Φτιάξτε τα και δεν θα χάσετε!

Συνταγή για λαδοκούλουρα με πορτοκάλι και κανέλα:

Υλικά:

  • 1 Ποτήρι λάδι
  • 1 Ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
  • 1 Ποτήρι ζάχαρη
  • 1 Φλιτζανάκι κονιάκ
  • 1/2 Κουταλάκι κανέλα
  • 1/2 Κουταλάκι γαρύφαλλο
  • Λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 Κουταλάκι σόδα
  • 1 Κουταλάκι μπέϊκιν πάουτερ
  • Αλεύρι όσο χρειαστεί μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη

Εκτέλεση:

Χτυπάμε στο μίξερ το λάδι με την ζάχαρη. Διαλύουμε την σόδα στο χυμό πορτοκαλιού και τα ρίχνουμε στο μίξερ.

Προσθέτουμε το κονιάκ, το μπέϊκιν πάουτερ, το γαρύφαλλο και την κανέλα και χτυπάμε για λίγο ακόμα στην μεγάλη ταχύτητα.

Στην συνεχεία προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε σιγά σιγά, μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη που να κολλάει ελαφρώς στα χέρια.

Αφήνουμε λίγο την ζύμη να ξεκούραστη για περίπου 10 λεπτά και πλάθουμε σε κουλουράκια.

Ψήνουμε σε προσημασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Νηστίσιμο σοκολατένιο κέικ: Χωρίς μίξερ, η εύκολη συνταγή για να γίνει αφράτο και πεντανόστιμο

Εύκολη τούρτα κατσαρόλας: Με αυτή τη συνταγή δεν θα ξανά πας σε ζαχαροπλαστείο

Συνταγή για υπέροχα ντολμαδάκια γιαλαντζί: Τα μυστικά μιας Σμυρνιάς

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ