Το πιο αφράτο Σφουγγάτο: Πεντανόστιμη αγιορείτικη ομελέτα φούρνου, έτοιμη σε χρόνο μηδέν

το-πιο-αφράτο-σφουγγάτο-πεντανόστιμη-179184

Ένα από τα παραδοσιακά εδέσματα που συναντάμε σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, το σφουγγάτο στην αγιορείτικη εκδοχή του. Ένα γρήγορο πιάτο για όταν δεν έχετε χρόνο να αφιερώσετε στην κουζίνα αλλά θέλετε να φτιάξετε ένα ποιοτικό φαγητό.

Τα υλικά για την αγιορείτικη ομελέτα φούρνου

Υλικά :

– 1 κιλό πατάτες

– 1 κούπα τυρί τριμμένο (φέτα)

– ½ φλιτζάνι γάλα

– 8 αυγά

– Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

Η συνταγή της αγιορείτικης ομελέτας φούρνου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίστε και κόψτε τις πατάτες όπως ακριβώς τις κόβετε για το τηγάνι ( με τον παραδοσιακό τρόπο, χορταστικές).

Μισοτηγανίστε τις σε ελαιόλαδο.

Βγάλτε τις με τρυπητή κουτάλα και απλώστε τις στο ταψί. Αλατοπιπερώστε τις κατά βούληση, πασπαλίστε με ριγανίτσα και ανακατέψτε ελαφρά…

Τρίψτε με τα δάχτυλά σας την φέτα και απλώστε την ομοιόμορφα επάνω από τις πατάτες. (Εγώ βάζω και περισσότερη από μια κούπα γιατί λατρεύω τη φέτα. Πετάω και μερικά φυλλαράκια φρεσκοκομμένου δυόσμου που ταιριάζει πολύ ).

Χτυπήστε τα αυγά με το γάλα και λίγο αλάτι και πιπέρι.

Περιχύστε με το μείγμα το ταψί.

Ψήστε σε προθερμασμένο μέτριο φούρνο, ώσπου να φουσκώσει και να ροδίσει ωραία, ωραία η επιφάνεια.

Δοκιμάστε την! Πιστέψτε με, δεν υπάρχει ιδανικότερος συνδυασμός από την τηγανητή πατάτα την φέτα και το αυγό. ( Και μη σας προβληματίζει η ποσότητα των αυγών γιατί από το ταψάκι θα βγάλετε περίπου οχτώ με εννέα μερίδες οπότε πέφτει ένα αυγουλάκι σε κάθε μερίδα)

Μια συνταγή της κ. Αυγής

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ