Έτοιμο στο πι και φι: Το πιο λαχταριστό σπιτικό σκορδόψωμο με μοτσαρέλα για ένα γρήγορο σνακ

έτοιμο-στο-πι-και-φι-το-πιο-λαχταριστό-179142

Αν δεν έχετε χρόνο και θέλετε ένα γρήγορο σνακ να υπάρχει στο σπίτι τότε αυτή η συνταγή θα σας λύσει τα χέρια. Δοκιμάστε αυτά τα σκορδοψωμάκια και όλοι θα σας ζητάνε την συνταγή.

Τα υλικά για γρήγορα σκορδοψωμάκια

1 δόση ζύμης για πίτσα ή μια συσκευασία έτοιμη ζύμη για πίτσα

100 γρ. βούτυρο λιωμένο

5 μεγαλούτσικες σκελίδες σκόρδου

160-180 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη

λίγη ρίγανη

Η συνταγή για τα σκορδοψωμάκια

Βάζουμε στο μούλτι το βούτυρο και το σκόρδο και τα χτυπάμε πολύ καλά να γίνουν αλοιφή. Απλώνουμε στον πάγκο εργασίας μας την ζύμη και την ανοίγουμε σε παραλληλόγραμμο φύλλο.

Βοηθάμε στο άνοιγμα και με έναν πλάστη μικρό, αλλά φροντίζουμε η ζύμη μας να μην έχει πολύ μικρό πάχος, ώστε να μπορέσουμε αργότερα να την τυλίξουμε σε ρολό χωρίς να μας διαλυθεί.

Αφού την ανοίξουμε, κρατάμε 2-3 κουταλιές από το μείγμα του βουτύρου-σκόρδου στην άκρη, και με το υπόλοιπο αλείφουμε την επιφάνεια της ζύμης.

Από πάνω πασπαλίζουμε με την τριμμένη μοτσαρέλα. Φροντίζουμε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια της ζύμης. Στην συνέχεια τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό από την μακριά πλευρά. Με κοφτερό μαχαίρι, κόβουμε κομμάτια πάχους 1,5 δαχτύλου περίπου.

Τοποθετούμε τα κομμάτια σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί φούρνου, με τις κομμένες πλευρές πάνω-κάτω. Με ένα κουταλάκι μικρό, περιχύνουμε την επιφάνεια κάθε κομματιού με το μείγμα σκόρδου βουτύρου που έχουμε κρατήσει στην άκρη. Πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν τα σκορδοψωμάκια μας.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ