ΚΟΥΖΙΝΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ

Για να τις κάνεις όπως τα καλύτερα μαγαζιά: Το μυστικό του Άκη για τις πιο νόστιμες και τραγανές τηγανητές πατάτες

Παναγιώτα Πατακιά
Εκτ. Χρόνος Ανάγνωσης: 2λ. 33δ.

Αν αναρωτιέσαι πως καταφέρνουν τα εστιατόρια που επισκέπτεσαι κατά καιρούς να έχουν τόσο ωραίες τηγανητές πατάτες, ήρθε η ώρα να σου λυθεί η απορία. Ο Άκης Πετρετζίκης μοιράζεται ένα απλό μυστικό για να πετύχεις τις απόλυτες τηγανητές πατάτες: τραγανές και νόστιμες!

Το μυστικό του Άκη Πετρετζίκη για τις πιο νόστιμες και τραγανές τηγανητές πατάτες

Υλικά για τις νόστιμες και τραγανές τηγανητές πατάτες

Για το σερβίρισμα: δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα.
  2. Ξεπλένουμε καλά τις πατάτες.
  3. Ρίχνουμε χοντρό αλάτι σε ένα ταψί φούρνου μέχρι να καλυφθεί ο πάτος του
  4. Τοποθετούμε ολόκληρες τις πατάτες στο ταψί.
  5. Ψήνουμε στον φούρνο για 45-60 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Ο χρόνος ψησίματος μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το μέγεθος της πατάτας.
  6. Αφαιρούμε τις πατάτες από τον φούρνο και τις αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν για 20 λεπτά.
  7. Τρίβουμε με τα χέρια μας τις πατάτες ώστε να απομακρύνουμε το επιπλέον αλάτι.
  8. Τοποθετούμε τις πατάτες σε ένα ξύλο κοπής και τις κόβουμε κυδωνάτες.
  9. Τις κόβουμε πρώτα στη μέση και μετά κάθε κομμάτι το κόβουμε σε 3 μικρότερα.
  10. Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το σπορέλαιο, και περιμένουμε να κάψει καλά.
  11. Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ την πάπρικα, το δεντρολίβανο, αλάτι, πιπέρι, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να το χρειαστούμε.
  12. Ρίχνουμε προσεκτικά τις πατάτες μέσα στο σπορέλαιο και τις τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα και να γίνουν τραγανές.
  13. Αφαιρούμε τις πατάτες με μια τρυπητή κουτάλα και έτσι όπως είναι καυτές τις μεταφέρουμε μέσα στο μπολ με τα μπαχαρικά και τις ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  14. Σερβίρουμε τις πατάτες ζεστές πασπαλίζοντας με λίγα φύλλα δεντρολίβανου.

Δείτε τη συνταγή του Άκη για νόστιμες και τραγανές τηγανητές πατάτες

TAGS:
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ