Επιτέλους αποκαλύφθηκαν από τη γιαγιά στο χωριό: Τα μυστικά για πιο αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια

επιτέλους-αποκαλύφθηκαν-από-τη-γιαγι-110378

Το αγαπημένο μας φαγητό… μπιφτέκια με πατάτες στον φούρνο δεν είναι τόσο απλό. Υπάρχουν μυστικά που το διακατέχουν τα οποία εάν χρησιμοποιήσετε θα έχετε ως αποτέλεσμα αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια.

Τα μυστικά για τα πιο ωραία μπιφτέκια στο φούρνο

-Διαλέγουμε το σωστό κρέας για τον κιμά. Τα πιο κατάλληλα για μπιφτέκια, κομμάτια μοσχαριού, είναι το καπάκι, η ελιά, η λάπα ή το στήθος, που έχουν λίγο λιπάκι, το οποίο δίνει νοστιμιά.

Αν προτιμάτε κιμά χωρίς λίπος, γιατί προσέχετε τη σιλουέτα σας, ζητήστε άπαχο κιμά και φτιάξτε αυτή τη συνταγή μου, τα μπιφτέκια super food με λαχανικά.

-Πάντα προσθέτουμε στον κιμά λίγο ξύδι. Αυτό σπάει τις ίνες του κιμά και κάνει πιο αφράτο το μείγμα του σε συνδυασμό με το ζύμωμα.

-Προσθέτουμε το τριμμένο κρεμμύδι με υγρά του, όπως και την ντομάτα με τα υγρά της. Τα υγρά τους είναι αυτά που θα δώσουν έξτρα νοστιμιά στα μπιφτέκια, θα τα κρατήσουν αφράτα, ζουμερά και μαλακά.

Κι άλλα μυστικά για αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια

-Μετά το ζύμωμα, βάζουμε τον κιμά, σκεπασμένο, για μισή ώρα τουλάχιστον στο ψυγείο. Όσο το μείγμα του κιμά θα κρυώνει, όλα τα αρώματα θα ενσωματωθούν με το κρέας, θα ενωθούν όλες οι γεύσεις, θα μαλακώσουν οι ίνες ακόμα περισσότερο και τα μπιφτέκια στο φούρνο θα γίνουν ακόμα πιο αφράτα.

-Εκτός από ψωμί, φρυγανιά ή αλεσμένο παξιμάδι, μπορούμε να βάλουμε στο μείγμα του κιμα για μπιφτέκια, νιφάδες βρώμης ή πίτουρο βρώμης.

-Το αυγό δεν είναι πάντα απαραίτητο στα μπιφτέκια. Το αυγό δίνει στον κιμά την ιδιότητα να κρατάει πιο εύκολα το σχήμα που θέλουμε να του δώσουμε. Βάζουμε αυγό, πχ σε ένα γεμιστό μπιφτέκι που δεν θέλουμε να μας ανοίξει στο ψήσιμο ή σε ενα ρολό κιμά που θέλουμε να κρατήσει σχήμα του. Χωρίς αυγό, τα μπιφτέκια γίνονται πολύ πιο ελαφριά στη γεύση και πολύ πιο αφράτα στο ψήσιμο.

-Προσθέτουμε τα λαχανικά της επιλογής μας. Ανάλογα με το τι μας αρέσει και προτιμάμε, μπορούμε να προσθέσουμε στο μπιφτέκι μας ψιλοτριμμένο καρότο, ψιλοτριμμένο κολοκύθι, ψιλοκομμένο ή αλεσμένο μανιτάρι.

Όλα αυτά θα δώσουν έξτρα γεύση και νοστιμιά στα μπιφτέκια μας καθώς και υγρασία που είναι απαραίτητη για να γίνουν τα μπιφτέκια αφράτα. Δείτε εδώ τη συνταγή μου με μπιφτέκια με λαχανικά και θα ξετρελαθείτε.

-Προσοχή στον χειρισμό του ήδη κατεψυγμένου κιμά. Όταν χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένο κιμά για τα μπιφτέκια τότε πρέπει , όταν ζυμωθεί ο κιμάς να μαγειρευτεί και να φαγωθεί. Απαγορεύεται να ξαναμπεί το ζυμωμένο μπιφτέκι απο τον κατεψυγμένο κιμά στην κατάψυξη.

-Τον φρέσκο κιμά μπορείτε να τον καταψύξετε. Ζυμώστε τα μπιφτέκια με τον φρέσκο κιμά και αποθηκεύστε τα στην κατάψυξη.

-Απολαύστε τα μπιφτέκια αμέσως μετά το ψήσιμο. Όσο είναι ζεστά ακόμα από το φούρνο τα μπιφτέκια είναι μαγικά. Ζεστά, ζουμερά και αφράτα. Όσο κρυώνουν σκληραίνουν και χάνουν τη μαγεία τους.

Σε όσους από εσάς αποφασίσουν να ακολουθήσουν αυτά τα μυστικά για τα μπιφτέκια να ευχηθούμε καλή όρεξη και καλή απόλαυση.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ