ΚΟΥΖΙΝΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ

Ελληνικό κρασί στη 2η θέση παγκοσμίως: Άφησε πίσω του Riesling και Barolo σύμφωνα με τη λίστα του Taste Atlas

Έλενα Θάνου
Εκτ. Χρόνος Ανάγνωσης: 2λ. 33δ.

Τα ελληνικά κρασιά σάρωσαν και πάλι παγκοσμίως, πράγμα αναμενόμενο. Δύο εκλεκτές ποικιλίες κρασιών από την Ελλάδα ξεχώρισαν και κατέκτησαν περίοπτες θέσεις στην λίστα του Taste Atlas με τα 100 καλύτερα ποτά στον κόσμο, αφήνοντας πίσω τους φημισμένα κρασιά από Γαλλία, Ιταλία, Χιλή και Αργεντινή.

Ας δούμε ποια ελληνικά κρασιά κατάφεραν να εντυπωσιάσουν:

2η θέση: Vinsanto Σαντορίνης

Ένα μοναδικό επιδόρπιο κρασί από λιαστά σταφύλια Ασύρτικο και Αηδάνι. Πλούσιο σε γεύση και αρώματα, με λαχταριστό χρυσό χρώμα που σκουραίνει με την παλαίωση. Ιδανικό για να συνοδεύσει γλυκά, τυριά και ξηρούς καρπούς.

Vinsanto Σαντορίνης:

Φτιαγμένο από λιαστά σταφύλια Ασύρτικο και Αηδάνι, αγγίζει την τελειότητα με την πλούσια γεύση και τα αρώματα σύκων, σταφίδων, βερίκοκων και μπαχαρικών. Χρυσό στο χρώμα, μελωμένο στο στόμα, αποτελεί την ιδανική επιλογή για να συνοδεύσετε γλυκά, τυριά, αλλά και πικάντικα πιάτα, όπως το σαγανάκι γαρίδες. Συνδυάστε το με παλαιωμένα τυριά, όπως γραβιέρα ή κεφαλοτύρι, για μια αξέχαστη εμπειρία γεύσεων.

Ξινόμαυρο Νάουσας:

Η γηγενής ποικιλία Ξινόμαυρο, συγκρινόμενη με Pinot Noir και Nebbiolo, γοητεύει με την ισορροπία τανινών, οξύτητας και γεύσεων. Σκούρα φρούτα, ντομάτες, δαμάσκηνα, γη και μπαχαρικά συνθέτουν ένα αξεπέραστο μπουκέτο. Ιδανικό για κυνήγι, αρνί, πλούσια μαγειρευτά, μανιτάρια και παλαιωμένα τυριά. Δοκιμάστε το με κόκορα κρασάτο ή αρνί στο φούρνο για μια αυθεντική ελληνική γευστική εμπειρία.

Εκτός από τα ελληνικά κρασιά η χώρα μας διακρίθηκε και για:

Περισσότερες ειδήσεις σήμερα

Σαρώνει η χώρα μας: Τα αρνίσια παϊδάκια No 1 στον κόσμο – Ποια άλλα 4 ελληνικά πιάτα είναι στη λίστα του Taste Atlas

Σαρώνει η χώρα μας: Παγκόσμιος πρωταθλητής το ελληνικό κοκορέτσι – Σε ποια θέση βρίσκεται η μαγειρίτσα

Σάρωσε και φέτος η χώρα μας παγκοσμίως: 2η καλύτερη κουζίνα στον κόσμο – 4 ελληνικά πιάτα στα 50 καλύτερα

TAGS:
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ