ΚΟΥΖΙΝΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ

Εύκολα και σπιτικά μπιφτέκια: Η συνταγή για να γίνουν αφράτα και ζουμερά χωρίς ψωμί και χωρίς βρώμη

Γεωργία Κεφάλα
Εκτ. Χρόνος Ανάγνωσης: 1λ. 51δ.

Τα μπιφτέκια για να γίνουν αφράτα, δεν είναι απαραίτητο ότι χρειάζονται ψωμί. Με αυτή την συνταγή θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα, αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια.

Μπιφτέκια: Τα υλικά για το μείγμα του κιμά

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό κιμάς
2 μεγάλα κρεμμύδια
1 ντομάτα τριμμένη
2 κ.σ. γιαούρτι
1/2 κ.γλ. κύμινο
1 κ.γλ. ρίγανη
2 αυγά
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
αλάτι
πιπέρι

Μπιφτέκια: Βήμα-βήμα η συνταγή

Τρίβουμε τα κρεμμύδια σε ένα μεγάλο μπολ ( αφήνουμε μέσα όλο το ζουμί που θα βγεί γιατι βοηθάει πολύ στο να γίνουν αφράτα τα μπιφτέκια)

Τρίβουμε και την ντομάτα

Προσθέτουμε το γιαούρτι , τα αυγά , κύμινο , ρίγανη , αλάτι , πιπέρι και το μπέικιν

Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε μέσα τον κιμά

Ζυμώνουμε για αρκετή ώρα ( επίσης ένα μυστικό για αφρατα μπιφτέκια ή κεφτεδάκια!!)

Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 με 2 ώρες ( όλη νύχτα ακόμα καλύτερα)

Πλάθουμε μεγάλα μπιφτέκια και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα

Ψήνουμε 180 αέρα και από τις 2 πλευρές. Εναλλακτικά τα ψήνουμε στην σχάρα για ακόμα πιο ζουμερό αποτέλεσμα.

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Η πιο όμορφη παραλία της Σάμου: Το εξωτικό τοπίο ξεχωριστής ομορφιάς με φαράγγι και καταρράκτες

Ο Ζυγός από την ανάποδη πλευρά: Τα 9 τοξικά χαρακτηριστικά του «διπλωμάτη» του ζωδιακού

Αφόρητη ζέστη: Γιατί δεν την αντέχουμε καθώς μεγαλώνουμε, οι αλλαγές στο σώμα μας και ο ρόλος της εφίδρωσης

TAGS:
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ