Μαθεύτηκε 60 χρόνια μετά: Ο λόγος που έχασε το Όσκαρ ο Σωτήρης Μουστάκας το 1964 στην ταινία «Ζορμπάς»

μαθεύτηκε-60-χρόνια-μετά-ο-λόγος-που-έχα-168116

Ο Σωτήρης Μουστάκας, ο θρυλικός ηθοποιός του «Ζορμπά», έζησε κάποτε μία εξωπραγματική ιστορία, την οποία έκανε γνωστή «Το Σπίτι του Ηθοποιού».

Όπως αναφέρει σε ανάρτηση στο Instagram, κάποτε ο ηθοποιός έχασε για 2 λεπτά την υποψηφιότητά του στα Όσκαρ του 1964, για την ερμηνεία του στον «Ζορμπά».

Συγκεκριμένα, εξηγεί πως τότε υπήρχαν συγκεκριμένοι όροι για να κερδίσει κανείς το πολυπόθητο Όσκαρ.

Ένας από αυτούς ήταν η διάρκεια της εμφάνισης του κάθε ηθοποιού.

Ο Σωτήρης Μουστάκας εμφανίστηκε στην ταινία κατά δύο λεπτά λιγότερο, γεγονός που του στέρησε το βραβείο.

Στη λεζάντα της ανάρτησης αναφέρεται:

«Ο Σωτήρης Μουστάκας έκανε το ντεμπούτο του στην ταινία “Ζορμπάς” ενσαρκώνοντας τον τρελό του χωριού. Ο άγνωστος, τότε, ηθοποιός εντυπωσίασε με το τέμπο και την εκφραστική του δεινότητα. Η ερμηνεία του τον πήγαινε κατευθείαν για το Όσκαρ δεύτερου ανδρικού ρόλου, όπως έλεγαν οι εκτιμήσεις. Δυστυχώς, ο σκηνοθέτης δεν υπολόγισε αυτήν την παράμετρο, καθώς υπήρχαν όροι για τη διεκδίκηση του Όσκαρ. Απαράβατος όρος από την επιτροπή απονομής των Όσκαρ ήταν η χρονική διάρκεια της εμφάνισης του κάθε ηθοποιού και ο Σωτήρης Μουστάκας με την εξαιρετική του ερμηνεία υπολειπόταν κατά δύο μόλις λεπτά για να διεκδικήσει το βραβείο. Η υποψηφιότητά του ακυρώθηκε κι ο ίδιος έμεινε με την πίκρα του αποκλεισμού προτού από την κινηματογραφική δόξα».

Δείτε την ανάρτηση:

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ