«Αυτό που θέλαμε έγινε»: Η Μιμή Ντενίση για τον εκνευρισμό των Τούρκων με το «Σμύρνη μου Αγαπημένη»

αυτό-που-θέλαμε-έγινε-η-μιμή-ντενίση-96667

Εκνευρίστηκαν οι Τούρκοι με την προβολή της ταινίας «Σμύρνη μου Αγαπημένη» και μετά την παγκόσμια προβολή της στη Μητροπολιτική Όπερα της Νέας Υόρκης, ενώ η συγγραφέας και ηθοποιός, Μιμή Ντενίση, του έργου δεν το άφησε ασχολίαστο.

Τί είπε η Μιμή Ντενίση για τον εκνευρισμό των Τούρκων μετά τη προβολή της ταινίας “Σμύρνη μου Αγαπημένη”

«Αυτό που θέλαμε έγινε. Παγκόσμια πια προβολή της Μικρασιατικής καταστροφής!! Η δύναμη της Τέχνης!!! Κ της Πολιτιστικής Πολιτικής» γράφει χαρακτηριστικά στο Instagram η ηθοποιός.

Η ταινία και η σειρά, σε σενάριο Μιμής Ντενίση & Μάρτιν Σέρμαν και σκηνοθεσία του Γρηγόρη Καραντινάκη, βασίζονται στο ομώνυμο βιβλίο και θεατρικό της κορυφαίας Ελληνίδας ηθοποιού και θεατρικής συγγραφέα.

Τί έγραψε η Χουριέτ για την Μιμή Ντενίση και το έργο “Σμύρνη μου αγαπημένη”

Η τουρκική εφημερίδα Hurriyet έγραψε αναφερόμενη στην ταινία ότι η Ελλάδα «στα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Σμύρνης προπαγανδίζει τα ιστορικά γεγονότα κατά της Τουρκίας». Ο τίτλος του κειμένου μάλιστα είναι: «Παγκόσμιο φιλμ του εισβολέα – Ελληνική προπαγάνδα σε 100 κινηματογράφους των Ηνωμένων Πολιτειών».

Στην ταινία πρωταγωνιστούν εκτός από την κ. Ντενίση οι Λεωνίδας Κακούρης, Μπουράκ Χακί, Κρατερός Κατσούλης, Κατερίνα Γερονικολού, Γιάννης Βογιατζής, Ταμίλα Κουλίεβα, Αναστασία Παντούση, Χρήστος Στέργιογλου κ.α. Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν σε Λέσβο, Χίο, Αθήνα, Πειραιά και Φάληρο. Ο προϋπολογισμός της ταινίας ξεπέρασε τα 4 εκατομμύρια ευρώ, γεγονός που την κατατάσσει ως την ακριβότερη παραγωγή του ελληνικού κινηματογράφου.

Μακάρι όλες οι ελληνικές παραγωγές να έφταναν τόσο ψηλά και ας εκνεύριζαν όχι μόνο τους Τούρκους αλλά και τον κόσμο όλο. Συγχαρητήρια στην Μιμή Ντενίση…

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ