Ποια μυστικά κρύβει το πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου σου

ποια-μυστικά-κρύβει-το-πορτμπαγκάζ-το-61015

Κι όμως το πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου σας κρύβει κάποια μυστικά που πολλοί από εσάς δεν γνωρίζετε.

Αρκετοί οδηγοί δεν γνωρίζουν την ύπαρξη αυτών των χαρακτηριστικών του αυτοκινήτου.

Ποια είναι τα μυστικά του πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου σας

Όλα τα αυτοκίνητα διαθέτουν μια σειρά από τεχνολογίες και συστήματα που διευκολύνουν τη ζωή των οδηγών. Υπάρχουν βέβαια διαφορές ανάλογα το μοντέλο και τον κατασκευαστή, αλλά σε γενικές γραμμές ακολουθούν μια κοινή γραμμή για χαρακτηριστικά που είναι απαραίτητα σε όλους.

Υπάρχουν κάμποσες «κρυφές» και χρήσιμες λειτουργίες στο αυτοκίνητο που ούτε καν υποψιαζόσασταν ότι υφίστανται, οι οποίες θα σας βοηθήσουν σε μια δύσκολη στιγμή ή θα σας εξυπηρετήσουν από εκεί που δεν περιμένετε.

Μερικά από αυτά τα μυστικά που κρύβει το πορτμπαγκαζ του αυτοκινήτου σας είναι:

Αναδίπλωση πλάτης πίσω καθίσματος

Η αλήθεια είναι ότι λίγοι γνωρίζουν ότι υπάρχει δυνατότητα να «ρίχνετε» την πλάτη του πίσω καθίσματος από το εσωτερικό του χώρου αποσκευών. Ωστόσο, σχεδόν όλα τα αυτοκίνητα έχουν μία τέτοια επιλογή. Για αυτό τον σκοπό, τα αυτοκίνητα διαθέτουν γάντζους ή λαβές που ρίχνουν αμέσως την πλάτη για την δημιουργία επίπεδου χώρου φόρτωσης και δεν χρειάζεται να το κάνετε από το εσωτερικό του αυτοκινήτου.

Άνοιγμα χώρου αποσκευών από το εσωτερικό του

Όλα σχεδόν τα αυτοκίνητα της αγοράς διαθέτουν αυτή την λειτουργία για λόγους ασφαλείας. Μάλιστα, τις περισσότερες φορές η λαβή για την συγκεκριμένη λειτουργία φωσφορίζει στο σκοτάδι για τον εύκολο εντοπισμό της. Πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό ασφάλειας σε περίπτωση ατυχήματος ή ακόμα και απαγωγής.

Άνοιγμα τάπας καυσίμου από τον χώρο αποσκευών

Σε περίπτωση που το καπάκι της τάπας καυσίμου κολλήσει και δεν ανοίγει, δεν χρειάζεται να πανικοβληθείτε, μιας και οι κατασκευαστές έχουν μεριμνήσει για αυτό. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ανοίξετε τον χώρο αποσκευών και να ψάξετε να βρείτε έναν μοχλό συνήθως κόκκινου ή κίτρινου χρώματος. Κατά κανόνα, το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό βρίσκεται στο ύψος της τάπας του καυσίμου και πάντα από την ίδια πλευρά.

Γάντζοι χειραποσκευών

Τα περισσότερα αυτοκίνητα της αγοράς διαθέτουν γάντζους χειραποσκευών για ευνόητους λόγους. Συνήθως βρίσκονται στα πλαστικά καλύμματα των θόλων, ενώ σε ορισμένα βρίσκονται κρυμμένοι στην κορυφή του ανοίγματος του πορτμπαγκάζ και φέρουν κορδόνι για να εντοπίζονται άμεσα. Σε ακόμα λιγότερα μοντέλα εντοπίζουμε γάντζους στην πλαστική επένδυση της πόρτας, για χρήση όταν το έχουμε ανοιχτό, με μέγιστο βάρος το 1,5 κιλό.

Ελπίζουμε να σας διαφωτίσαμε σχετικά με το πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου σας και να χρησιμοποιήσετε κάποια από… τα μυστικά του.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ