Από την πλευρά μιας ειδικού: Τι δείχνουν οι ζωγραφιές των παιδιών για την συναισθηματική τους κατάσταση

από-την-πλευρά-μιας-ειδικού-τι-δείχνου-179868

Πολλοί γονείς δεν γνωρίζουν πως οι ζωγραφιές των παιδιών τους μπορούν να αποκωδικοποιηθούν. Πίσω από τα χρώματα και τα χαριτωμένα σχήματα κρύβονται στοιχεία από την συναισθηματική τους κατάσταση, σύμφωνα με μια ειδικό.

Τι αναφέρει η ειδικός στους γονείς για τις ζωγραφιές των παιδιών

Η σύμβουλος παιδικής ανάπτυξης με ειδικότητα στη μέθοδο Montessori, Lauren Mejia, έφτιαξε ένα βίντεο για να μάθει στους γονείς εύκολους τρόπους για να αποκωδικοποιούν τις ζωγραφιές των παιδιών τους.

Όπως αναφέρει στο βίντεο, ένα παρορμητικό παιδί θα φτιάξει μια ζωγραφιά με μεγάλα σχήματα, ένα ανθρωπάκι χωρίς λαιμό και ασύμμετρα άκρα, ένα ντροπαλό παιδί θα φτιάξει ένα ανθρωπάκι πολύ μικρό, χωρίς μύτη ή στόμα, με χέρια κοντά στο σώμα, μικροσκοπικά πόδια.

Αντίστοιχα ένα παιδί που νιώθει ανασφάλεια θα ζωγραφίσει ένα ανθρωπάκι με πρόσωπο που μοιάζει με τερατάκι, μικρό κεφάλι, χωρίς χέρια και με στάση σώματος που έχει κλίση. Ένα θυμωμένο παιδί θα ζωγραφίσει με έντονες γραμμές ένα ανθρωπάκι με μεγάλα χέρια και δόντια, μακριά χέρια. Αν έχει άγχος το ανθρωπάκι δεν θα έχει μάτια, ενώ θα συμπληρώσει στη ζωγραφιά συννεφάκια και σταγόνες βροχές.

Το TikTok για τις ζωγραφιές των παιδιών

@motherhoodandmontessori Reply to @probably._.idk #psychology #childdevelopment #cde #psychologyfacts #baby #child #toddler #drawing #art #childhood #childhoodtrauma #fyp #mom ♬ In The End – Mellen Gi Remix – Tommee Profitt & Fleurie & Mellen Gi

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ