Ίδια μάτια, καρμπόν η μαμά της: Η Ελεονώρα Μελέτη μας δείχνει για 1η φορά την κόρη της

Η Ελεονώρα Μελέτη έκανε μια συγκινητική ανάρτηση στο instagram σχετικά με την Διεθνής Ημέρα Παιδιού που ήταν προχθες (01.06.2024).
ίδια-μάτια-καρμπόν-η-μαμά-της-η-ελεονώ-197288

Η Ελεονώρα Μελέτη συνόδευσε την ανάρτηση της με ένα συγκινητικό κείμενο για τα παιδιά που δεν μεγαλώνουν με το ξέγνοιαστο τρόπο όπως μεγαλώνουν τα περισσότερα παιδιά και πρόσθεσε μια φωτογραφία της κόρης της και της ίδιας.

Ελεονώρα Μελέτη: Το κείμενο της ανάρτησης

«Τα παιδιά ζωγραφίζουν στον τοίχο δυο καρδιές κι έναν ήλιο στη μέση. Παίρνω φως απ’ τον ήλιο και φτιάχνω την αγάπη και μου λες πως σ’ αρέσει»

Το τραγούδι αυτό το θυμάμαι από τότε που πήγαινα δημοτικό. Το ακούγαμε στο μάθημα της μουσικής, με το δάσκαλο να βάζει τη κασέτα στο πολυχρησιμοποιημένο κασετοφωνάκι του συχνά πυκνά, ανάμεσα σε αλλά. Μου γεννούσε μια αισιοδοξία αυτό το τραγούδι, μέσα από τη σημαντικότητα που έδινε στην ύπαρξη των παιδιών.

Ένιωθα πολύ σπουδαία ως παιδί για όλα όσα μας απέδιδαν οι μεγάλοι στα τραγούδια και πίστευα πως έτσι νιώθουν όλα τα παιδιά. Αρκετά μικρή, και πολύ προστατευμένη, δεν είχα ακόμα τότε καλά καταλάβει τι πραγματικά συμβαίνει στο κόσμο.

Δεν είχα μάθει ακόμα για τα ορφανά παιδιά,

Για τα εγκαταλελειμμένα,

Τα κακοποιημένα,

Τα παιδιά των φαναριών,

Τα παιδιά του πολέμου,

Τα αιχμάλωτα παιδιά,

Τα παιδιά στα εργοστάσια,

Τα παιδιά του «τρίτου κόσμου»,

Τα παιδιά «ενός κατώτερου θεού»

Κ τα χρόνια περνούσαν.

Κ όλο μάθαινα για τα παιδιά, και επισκεπτόμουν ιδρύματα, «υιοθετούσα» παιδιά της Αφρικής. Φιλοξενούσαμε παιδιά της Σερβίας, μάθαινα τις ιστορίες των παρατημένων από τους γονείς τους παιδιών, μέσα από τις εξομολογήσεις που μου έκαναν οι «μητέρες» του «μητέρα», για να αποδεχτώ τελικά ως ενήλικας πλέον, πως υπάρχουν εκεί έξω παιδιά που κανέναν ήλιο δε ζωγραφίζουν, δεν τραγουδάνε στους δρόμους κ καθόλου τον κόσμο με τη φωνή τους δεν αλλάζουν.

Και δεν είναι δουλειά των παιδιών να αλλάξουν τον κόσμο. Δίκη μας δουλειά είναι αυτό.

1η Ιουνίου, διεθνής ημέρα παιδιού.

Κ όσο υπάρχει διεθνής ημέρα για το οτιδήποτε, σημαίνει πως υπάρχουν ακόμα σοβαρά προβλήματα και ντροπές τα οποία δεν οφείλουμε να θυμόμαστε μια μέρα το χρόνο, αλλά είναι χρέος μας να μη τα ξεχνάμε λεπτό» έγραψε στη λεζάντα της η Ελεονώρα Μελέτη.

Ελεονώρα Μελέτη: Η ανάρτηση

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Εleonora Meleti (@nonoram)

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Ζέτα Μακρυπούλια: Απολαμβάνει το καλοκαίρι στην Κύθνο

Έρχεται τριήμερο αφρικανικής σκόνης: Ποιες 4 περιοχές θα «ψηθούν» τη Δευτέρα – Τι καιρό θα κάνει στις Ευρωεκλογές

Τατιάνα Μπλάτνικ: Η ζωή συνεχίζεται μετά το διαζύγιο, παρά το δράμα της εξαφάνισης του αδερφού της

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ