Δεύτερο χτύπημα της μοίρας για την Κριστίν Απλγκέιτ: Η έφηβη κόρη της διαγνώστηκε με σπάνιο σύνδρομο

Νέο «χτύπημα» για την Κριστίν Απλγκέιτ: H 13χρονη κόρη της διαγνώστηκε με ένα σπάνιο σύνδρομο που επηρεάζει τη λειτουργία της καρδιάς.
δεύτερο-χτύπημα-της-μοίρας-για-την-κρι-202474

Την ώρα που η Κριστίν Απλγκέιτ παλεύει με τη σκλήρυνση κατά πλάκας, η μοίρα θέλησε να της δώσει και δεύτερο χτύπημα. Κι’ αυτό γιατί ανακοινώθηκε ότι η κόρη της, η οποία είναι μόλις 13 ετών, πάσχει από ένα σπάνιο σύνδρομο.

Η Κριστίν Άπλγκέιτ έχει βρει κοινό έδαφος με την κόρη της, Σάντι η οποία πρόσφατα διαγνώστηκε με POTS (Σύνδρομο ορθοστατικής ταχυκαρδίας). Η 13χρονη κόρη της πρωταγωνίστριας της σειράς «Παντρεμένοι με Παιδιά» ετών, μίλησε για τη διάγνωσή της στο επεισόδιο της Τρίτης στο podcast «MeSsy» της Απλγκέιτ, σημειώνοντας ότι τώρα κατανοεί τη μάχης της μαμάς της με τη σκλήρυνση κατά πλάκας.

«Έχω κάτι που λέγεται POTS», μοιράστηκε η Σάντι. «Δεν έχω ιδέα τι είναι στην πραγματικότητα, αλλά έχει να κάνει με το αυτόνομο νευρικό σύστημα και επηρεάζει την καρδιά μου. Όταν σηκώνομαι όρθια, ζαλίζομαι πολύ, πολύ και τα πόδια μου αδυνατίζουν πολύ και νιώθω ότι θα λιποθυμήσω».

Κριστίν Άπλγκέιτ: Τι είναι το σύνδρομο POTS που έχει η κόρη της

Σύμφωνα με το Johns Hopkins Medicine, το POTS – επίσημα γνωστό ως σύνδρομο ορθοστατικής ταχυκαρδίας – είναι μια χρόνια διαταραχή που επηρεάζει το αυτόνομο νευρικό σύστημα και την κυκλοφορία του αίματος. Τα άτομα με POTS παρουσιάζουν ταχεία αύξηση του καρδιακού παλμού όταν σηκώνονται όρθια από το κάθισμα ή την κατάκλιση και μπορεί να παρουσιάσουν ζάλη, ομίχλη του εγκεφάλου, κόπωση, δυσανεξία στην άσκηση, πονοκέφαλο, θολή όραση, αίσθημα παλμών, τρόμο και ναυτία. Μπορούν επίσης να εμφανίσουν λιποθυμία.

Κατά τη διάρκεια του επεισοδίου, η Σάντι εξήγησε ότι υπέφερε από τα συμπτώματά της για πολύ καιρό, αλλά συχνά την απέρριπταν. «Το μισώ για σένα αγάπη μου. Πραγματικά το μισώ για σένα», είπε η ηθοποιός. «Είμαι λυπημένη. Αλλά σε αγαπώ και ξέρω ότι θα είσαι καλά. Και είμαι εδώ για σένα και σε πιστεύω. Και σας ευχαριστώ που το φέρατε στο φως με στόχο την ευαισθητοποίηση».

Η Σάντι– την οποία η Aπλγκέιτ απέκτησε με τον σύζυγό της Μάρτιν ΛεΝομπλ θυμήθηκε ότι άφησε τα μαθήματα της έκτης δημοτικού και επισκεπτόταν τη νοσοκόμα «πολλές φορές την ημέρα» επειδή «πάντα ένιωθε ότι θα λιποθυμούσε». «Στην τάξη, αν σηκωνόμουν όρθια τότε, έλεγα: «Πρέπει να πάω στη νοσοκόμα». Δεν μπορώ να το κάνω αυτό.»

«Και τότε μου έλεγαν: “Το κάνεις αυτό για να φύγεις από την τάξη. Μάλλον είναι απλώς άγχος. Πήγαινε πίσω στην τάξη” Δεν έκαναν τίποτα για αυτό. Και το να μην κάνουν τίποτα για αυτό σίγουρα με πλήγωνε σωματικά και συναισθηματικά», συνέχισε. «Επειδή είπα: «Αυτό είναι αγενές και νιώθω άρρωστη και μου λες να τρέξω γύρω από το γήπεδο ποδοσφαίρου. Δεν μπορώ να το κάνω αυτό.»

Η ‘Απλγκειτ η οποία διαγνώστηκε με σκλήρυνση κατά πλάκας το 2021 είπε ότι επίσης αδιαφορούσε για τα συμπτώματα της κόρης της λόγω άγνοιας της νόσου. «Φοράει πολλά ρούχα και μισεί την γυμναστική – συγγνώμη για το σχολείο, δεν είναι μεγάλη οπαδός της γυμναστικής ή των σωματικών πραγμάτων», είπε.

Και συμπλήρωσε: «Νιώθω τόσο φρικτά που δεν του δώσαμε σημασία. Απλώς δεν το έβλεπα στο σπίτι, μωρό μου. Στο σπίτι ήσουν καλά…Αλλά είναι κάτι σαν τη δική μου πάθηση. Βγαίνουμε έξω στον κόσμο και το άγχος του κόσμου κάνει τα συμπτώματά μας πολύ χειρότερα από ό,τι αν ήμασταν στην ασφάλεια και τη δροσιά των σπιτιών μας».

Παρά τα εξουθενωτικά συμπτώματα, η Σάντι εξήγησε ότι η διάγνωσή της έκανε πιο εύκολο «να καταλάβω τι περνάει η μαμά μου». «Όπως όταν η μαμά μου λέει, «Ω, πονάω κάπως αυτή τη στιγμή. Ω, έχω τρέμουλο.» Αν δεν το είχα αυτό, πιθανότατα θα έλεγα: «Δεν με νοιάζει πραγματικά. Δεν ξέρω για τι πράγμα μιλάς.»

 

 

Περισσότερες ειδήσεις σήμερα

Μαρία Αντωνά: Ξεκαθαρίζει τις φήμες περί σχέσης με τον Γιώργο Λιάγκα – «Είναι αυτό που βλέπετε»

Για μάρμαρα που αστράφτουν: Εύκολοι τρόποι για να απομακρύνετε λεκέδες, σημάδια και θαμπώματα από πάνω τους

Δεν θα στο πούνε πουθενά: Πότε παραγράφονται οι απλήρωτοι λογαριασμοί της ΔΕΗ

 

 

 

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ