Θρηνεί και ο καιρός την Μεγάλη Παρασκευή: Γιατί είναι πάντα μουντός και συννεφιασμένος – Ο Θοδωρής Κολυδάς εξηγεί τον λόγο

Κάθε χρονιά συνηθίζεται η Μ. Παρασκευή να συνοδεύεται με έναν μουντό και συννεφιασμένο ουρανό και σύμφωνα με τον Θοδωρή Κολυδά υπάρχει εξήγηση
θρηνεί-και-ο-καιρός-την-μεγάλη-παρασκε-190573

Ο καιρός σήμερα στις περισσότερες περιοχές της χώρας αναμένεται να είναι συννεφιασμένος και μουντός. Ωστόσο υπάρχει επιστημονική εξήγηση για τον «μαύρο ουρανό» της Μεγάλης Παρασκευής όπως αναφέρεται κατα την λαϊκή δοξασία;

Καιρός: Γιατί είναι πάντα συννεφιασμένος την Μεγάλη Παρασκευή

Ναι, απαντά ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Θοδωρής Κολυδάς, που εξηγεί με ανάρτησή του στο Χ ότι μελέτες έχουν αποδείξει πως μετά την πανσέληνο, πριν το Πάσχα, ο καιρός είναι αρκετά άστατος.

Η Μεγάλη Εβδομάδα πέφτει αμέσως μετά την Εαρινή Πανσέληνο. Κάτι τέτοιο οδηγεί στο συμπέρασμα ότι με βάση και τα επιστημονικά δεδομένα, σε στατιστική βάση, οι πιθανότητες θέλουν τον καιρό της Μεγάλης Παρασκευής, ως επί το πλείστον, μουντό και κλειστό.

Καιρός: Η ανάρτηση του Θοδωρή Κολυδά

«Υπάρχει επιστημονική εξήγηση για τον μαύρο ουρανό της Μεγάλης Παρασκευής.

Οι μέχρι στιγμής σχετικές μελέτες έδωσαν την ίδια διάσταση και «ανακάλυψαν » ξανά αυτό που ο λαός γνώριζε από παλιά. Ότι δηλαδή μετά την Πανσέληνο πριν το Πάσχα, ο καιρός είναι αρκετά άστατος.

Σε σχέση με την Μεγάλη Εβδομάδα η οποία «πέφτει» αμέσως μετά την Εαρινή Πανσέληνο, το συμπέρασμα που βγαίνει αβίαστα είναι ότι με βάση και τα επιστημονικά δεδομένα- έστω και στατιστικά -συγκεντρώνονται λίγο υψηλότερες πιθανότητες από το τυχαίο , ότι ο καιρός θα κυλά την Μεγάλη Παρασκευή με μουντό και κλειστό καιρό.

Πάντα έτσι θα γίνεται κάθε χρονιά , καθώς μετά από αυτήν τη «Μαύρη Μέρα» και την Σταύρωση θα ακολουθεί η Ανάσταση. Ο ουρανός θα ανοίγει και θα έρχεται εκείνη η Λαμπρή Ημέρα για να γεννηθεί η ελπίδα μας για ένα καλύτερο αύριο. Για να μπορέσουμε να ξεφύγουμε από την αδιαφορία και να εκδηλώσουμε το ενδιαφέρον μας για τους συνανθρώπους μας. Να στραφούμε προς το μεγαλείο της άδολης και της αληθινής Αγάπης».

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Βαρύ πένθος για τη Ρίτσα Μπιζόγλη: Εκτός δελτίων ειδήσεων το επόμενο διάστημα

Έθιμα της Μεγάλης Παρασκευής: Ο λόγος που δεν κάνουμε μπάνιο σήμερα

Τα ζώδια της ημέρας: Σήμερα Παρασκευή 3 Μαΐου, οι Δίδυμοι θα χρειαστεί να προσπαθήσουν περισσότερο

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ