Νίκος Καντερές: Ο καιρός τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα

Ο μετεωρολόγος Νίκος Καντερές προέβλεψε τον καιρό για τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα, κάνοντας μια αποτίμηση της βδομάδας που πέρασε
νίκος-καντερές-ο-καιρός-τη-μεγάλη-εβδο-189118

Ο προγνώστης του καιρού και πρώην διευθυντής των προγνώσεων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Νίκος Καντερές μας έδωσε τον καιρό της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα.

«Έχει ενδιαφέρον ο καιρός της Μεγάλης Εβδομάδος. Ας πούμε, όμως, λίγα λόγια για τη βδομάδα που μας πέρασε και ειδικότερα στο ισχυρό επεισόδιο της σκόνης που είχαμε την περασμένη Τρίτη που πράγματι είχαμε πει ότι θα έχουμε σκόνη, αλλά τόσο μεγάλο σοβαρό επεισόδιο δεν φαινόταν. Αυτό μόνο πρέπει να αποδειχθεί με εκείνους που κάνουν προγνώσεις σκόνης αν παλαιότερα κι από ότι είχαμε τέτοιο ισχυρό φαινόμενο. Βέβαια, κράτησε και την Τετάρτη, αλλά από την Πέμπτη άρχισε να υποχωρεί, καθώς μπήκαν και οι βοριάδες κι έπεσε η θερμοκρασία».

«Το Σάββατο του Λαζάρου ο καιρός θα είναι εξίσου καλός, με αρκετή ηλιοφάνεια, με λίγη παροδική συννεφιά. Υψηλές πιέσεις καλύπτουν εδώ τα Βαλκάνια και την Ελλάδα με κάποιες χαμηλές, 1-2 βοριαδάκια, όπως θα δούμε. Στην Αφρική, επίσης, υπάρχουν κάτι χαμηλά, τα οποία θα μας δώσουν, όπως θα δούμε στη συνέχεια, κάποια επεισόδια σκόνης, όχι όμως, κάτι το ιδιαίτερο. Και μια μετωπική επιφάνεια που υπάρχει στην περιοχή της Ισπανίας, όχι ακριβώς ίδια, θα μας απασχολήσει Πέμπτη-Παρασκευή».

«Πιο αναλυτικά, το Σάββατο, ο καιρός θα είναι πολύ καλός, με αρκετή ηλιοφάνεια. Θα υπάρχει κάποια παροδική συννεφιά και με τους βοριάδες να έχουν ένταση 3 ως 4 και 5 μποφόρ στο Ιόνιο και στο Αιγαίο 4 ως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Και η θερμοκρασία να φτάνει τους 22-23 κατά τόπους, ακόμη και τους 24 βαθμούς».

«Την Κυριακή των Βαΐων, ο καιρός θα είναι ακόμη πιο καλός, καθώς η θερμοκρασία θα σημειώσει και μια μικρή άνοδο. Θα παραμείνουν οι βοριάδες, χωρίς κάτι το ιδιαίτερο».

Νίκος Καντερές: Ο καιρός της Μεγάλης Εβδομάδας και το Πάσχα

Ο καιρός της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα προς το τέλος του δελτίου και σε χρόνο 1 ώρα και 26 λεπτά

Περισσότερες ειδήσεις σήμερα

Δεν κρύβεται πλέον: Ο Άρης Σοϊλέδης σε βραδινή έξοδο με τη νέα του σχέση μετά τη Μαρία Αντωνά

Ξεκουράζεται στην Άνδρο ο Άγγελος Λάτσιος: Το σχόλιο της Ελένης Μενεγάκη στον γιο της

Δημήτρης Κόκοτας: «Άρχισε να αναπνέει μόνος του»

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ