«Καμπανάκι» από Μαρουσάκη: Το «διάγραμμα της αλήθειας» για τον καύσωνα – Τι μας περιμένει

Σε κλοιό καύσωνα μπαίνει από σήμερα, Πέμπτη η χώρα, με τη θερμοκρασία να σκαρφαλώνει πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου.
καμπανάκι-από-μαρουσάκη-το-διάγρα-205684

Ο καύσωνας επιστρέφει από σήμερα, Πέμπτη και ο υδράργυρος πρόκειται να δείξει πάνω από 40 βαθμούς Κελσίου σε πολλές περιοχές.

Καύσωνας: Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη

Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποιεί με ανάρτησή του για την παρατεταμένη ζέστη που αναμένεται το επόμενο διάστημα, ζητώντας “να αφήσουμε στην άκρη για τις επόμενες 10-15 ημέρες δραστηριότητες που επιβαρύνουν τον ανθρώπινο οργανισμό”.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου, μέχρι και τις 20 -25 Ιουλίου θα είμαστε πάνω από τα φυσιολογικά επίπεδα για την εποχή με 37-39 και κατά διαστήματα μέχρι και 40 βαθμούς Κελσίου.

Έτσι, όπως αναφέρει, έως τις 25 Ιουλίου δεν θα πάρουμε ανάσες δροσιάς με τη ζέστη να είναι έντονη στα αστικά κέντρα που δεν υποχωρεί ο υδράργυρος κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ το μελτέμι θα συνεχίσει να επιμένει με αυξομειώσεις και θα δημιουργεί πολλά προβλήματα στην έναρξη και εξάπλωση της πυρκαγιάς.

Όπως διακρίνεται σε σχετικό διάγραμμα που συνοδεύει την ανάρτησή του τουλάχιστον μέχρι τις 17 Ιουλίου, όπως σημειώνει, η μέση τιμή της θερμοκρασίας “είναι πάνω από τους 35 βαθμούς, αλλά και γύρω από τους 40”.

“Δεν μιλάμε για ακραία ζέστη, αλλά όπως τονίζουμε κάθε καλοκαίρι, η ζέστη λειτουργεί αθροιστικά στην επιβάρυνση του ανθρώπινου οργανισμού και η μεγάλη διάρκεια κουράζει αρκετά τον ανθρώπινο οργανισμό κι όχι μόνο”, προσθέτει ο κ. Μαρουσάκης.

Αναλυτικά η ανάρτησή του

“ΠΟΛΛΗ ΖΕΣΤΗ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΡΚΕΙΑ

Ο Ιούλιος είναι ο θερμότερος μήνας του έτους για τη χώρα μας, αλλά και ο μήνας με ελάχιστες γενικά βροχές. Φαίνεται λοιπόν ότι θα επιβεβαιωθεί η φήμη του και μάλιστα με τον έντονότερο τρόπο μιας κι όσο μπορούμε να κοιτάξουμε στο βάθος του προγνωστικού τούνελ, δε φαίνονται ούτε δροσιές μα ούτε και βροχές. Αν σε όλο αυτό το σκηνικό προσθέσουμε και τα μελτέμια και λάβουμε υπόψη μας και την έντονη ξηρασία που έχει προηγηθεί, καταλαβαίνουμε ότι οι συνθήκες όχι μόνο ευχάριστες δεν θα είναι, αλλά αντιθέτως θα είναι και πολύ επικίνδυνες μιας και ο κίνδυνος πυρκαγιάς θα είναι πολύ υψηλός και για πολλές πολλές ημέρες.

Τα όσα περιγράψαμε μόλις αποτυπώνονται και στο “διάγραμμα της αλήθειας” όπως συνηθίζω να αποκαλώ τα πολλαπλά τρεξίματα των μετεωρολογικών μοντέλων μιας και τα διαφορετικά σενάρια που αυτά ξεδιπλώνουν μπορούν να σε οδηγήσουν με καλές πιθανότητες στον επικρατέστερο τύπο καιρού. Με την κόκκινη γραμμή σημειώνουμε τη μέγιστη θερμοκρασία που συνηθίζουμε να συναντάμε σε αρκετές περιοχές της χώρας μας την εποχή στην οποία βρισκόμαστε και είναι οι περίπου 35 βαθμοί.

Με τη μαύρη καμπύλη έχουμε τη μέση τιμή από όλα τα σενάρια και για την οποία σημειώνουμε ότι είναι πάνω από τους 35 βαθμούς, αλλά και γύρω από τους 40. Δεν μιλάμε για ακραία ζέστη, αλλά όπως τονίζουμε κάθε καλοκαίρι, η ζέστη λειτουργεί αθροιστικά στην επιβάρυνση του ανθρώπινου οργανισμού και η μεγάλη διάρκεια κουράζει αρκετά τον ανθρώπινο οργανισμό κι όχι μόνο.

Αφήνουμε στην άκρη για τις επόμενες 10 με 15 ημέρες δραστηριότητες που επιβαρύνουν τον ανθρώπινο οργανισμό, ενυδατωνόμαστε σωστά και σε κάθε περίπτωση ακολουθούμε τις ιατρικές οδηγίες τις οποίες και θα πρέπει να αναζητούμε όταν καταλαβαίνουμε ότι κάτι δεν πάει καλά κι όχι μόνο.

Υπομονή, είμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και πλέον έχουμε αντιληφθεί προς τα που τραβάνε τα καλοκαίρια στη χώρα μας. Η Φύση έχει τους μηχανισμούς να επαναφέρει την κανονικότητα απλά αυτό δεν θα γίνει με ήπιο τρόπο και θα πρέπει να θωρακιστούμε στο μέτρο του δυνατού ώστε να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες. Καλή συνέχεια σε όλες και σε όλους!”.

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Βολιώτη: «Πέθανε χθες ήσυχα και διακριτικά βυθίζοντας μας σε μεγάλη στεναχώρια»

Λίγοι το γνωρίζουν: Τι σημαίνει ο αριθμός «1» εάν είναι γραμμένος έξω από το κουδούνι σου

Περήφανη γιαγιά: Η Άννα Βίσση πάνω στη σκηνή μαζί με τα εγγονάκια της, Νίκο και Νέστορα

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ