Καιρός: Χαλάζι αλλά και λασποβροχές μετά τον καύσωνα – Ποιες περιοχές θα «σαρώσουν»

Άστατος θα είναι ο καιρός σήμερα με χαλάζι και βροχές σε αρκετές περιοχές. Οι αυξημένες ποσότητες σκόνης φέρνουν λασποβροχές.
καιρός-χαλάζι-αλλά-και-λασποβροχές-με-198180

Μετά από τον καύσωνα και τις υψηλές θερμοκρασίες, αναμένονται αλλαγές στον καιρό την Πέμπτη. Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, αρκετές περιοχές στην Ελλάδα ενδέχεται να «χτυπηθούν» από χαλάζι έως το τέλος της ημέρας.

Άστατος θα είναι ο καιρός την Πέμπτη 06/06,

Ο καιρός την Πέμπτη 6 Ιουνίου προβλέπεται να είναι άστατος. Η αλλαγή προς πιο δροσερές συνθήκες θα συνοδεύεται από ατμοσφαιρική αστάθεια, με πιθανότητα για χαλαζοπτώσεις σε διάφορες περιοχές.

Όπως αναφέρει το meteo στην πρόγνωσή του για τον καιρό, μια ταχέως κινούμενη ατμοσφαιρική διαταραχή πρόκειται να προκαλέσει τοπικές βροχές και καταιγίδες στα ηπειρωτικά αλλά και στα ορεινά της Κρήτης. Στα ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά αλλά και σε περιοχές χαμηλότερου υψομέτρου, κυρίως της Μακεδονίας και της Θράκης, τα φαινόμενα κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

Οι αυξημένες ποσότητες σκόνης στην ατμόσφαιρα θα έχουν ως αποτέλεσμα την εκδήλωση λασποβροχών.

Στον χάρτη της Εικόνας, που δημοσιεύει το meteo, παρουσιάζεται το αθροιστικό ύψος υετού που αναμένεται έως το βράδυ της Πέμπτης 06/06 καθώς και οι περιοχές όπου υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα χαλαζοπτώσεων.

Μετά τα 40άρια χαλάζι - Σε ποιες περιοχές θα έχουμε χαλαζοπτώσεις
Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση των επεισοδίων βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης για την Πέμπτη 06/06 κατατάσσεται στην Κατηγορία 2 (Μέτρια).

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

City Break στη Βαρσοβία: Τι να δεις και τι να κάνεις σε 72 ώρες!

Μπάγια Αντωνοπούλου: «Αποχώρησα από την εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, επειδή τσακωθήκαμε»

Γιώργος Μαζωνάκης: Στα δικαστήρια με την αδερφή του – Κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ