ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ

Αλλάζει το σκηνικό καιρού: Περνάει κακοκαιρία σήμερα από την Ελλάδα – Οι περιοχές που θα επηρεαστεί η Ανάσταση

Γεωργία Κεφάλα
Εκτ. Χρόνος Ανάγνωσης: 3λ. 51δ.

Το πέρασμα της κάνει μια κακοκαιρία σήμερα από την Ελλάδα με αποτέλεσμα το σκηνικό του καιρού να αλλάξει. Σε πολλές περιοχές ο καιρός θα είναι βροχερός.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, αρχικά στο Ιόνιο, τα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα βορειοανατολικά σποραδικές καταιγίδες. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο και το νότιο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της και θα φτάσει στα βόρεια τους 20 με 22 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 23 με 24 και τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 25 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός: Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης για την κακοκαιρία

Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης έχει προειδοποιήσει εδώ και μέρες ότι το Μ.Σάββατο θα περάσει κακοκαιρία από τη χώρα μας που θα επηρεάσει και την Ανάσταση ιδιαίτερα από Πελοπόννησο και πιο πάνω. Οπότε ομπρέλες και μπουφάν απαραίτητα αξεσουάρ.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη «την Κυριακή του Πάσχα η κακοκαιρία θα περιοριστεί στο Αιγαίο και τα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά με τάση καθώς θα περνούν οι ώρες τα φαινόμενα να εξασθενούν και να περιορίζονται.

Αυτό σημαίνει ότι για τις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές το παραδοσιακό σούβλισμα του οβελία θα πραγματοποιηθεί χωρίς προβλήματα.
Στο Αιγαίο όμως καθώς και σε περιοχές της ηπειρωτικής χώρας που βρέχονται από αυτό θα ξεκινήσει η ημέρα με βροχερό καιρό σιγά σιγά όμως τα φαινόμενα θα περιορίζονται και θα υποχωρούν.

Η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα θα γίνει γενικά με ήπιες καιρικές συνθήκες.

Καιρός: Βροχερό το Μ. Σάββατο σύμφωνα με το meteo

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr/Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, άστατος καιρός αναμένεται να επικρατήσει κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Σαββάτου 04/05 στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Από την αρχή της ημέρας τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν κατά τόπους στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα και σε νησιωτικά τμήματα του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου, ενώ προοδευτικά θα επηρεαστούν πολλές περιοχές της χώρας. Εντονότερα θα είναι τα φαινόμενα στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα. Παράλληλα στα ηπειρωτικά είναι πιθανό να εκδηλωθούν παροδικές χαλαζοπτώσεις. Μέχρι το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο.

Σε ό,τι αφορά τα δύο μεγάλα αστικά κέντρα, στη Θεσσαλονίκη θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες, ενώ στην Αθήνα είναι πιθανό να εκδηλωθεί πρόσκαιρη βροχή ή καταιγίδα μετά το μεσημέρι.

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Πιο λαμπερή από ποτέ η Μαριάννα Λάτση: Στα 71 της δείχνει σαν 30αρα – Η εκρηκτική εμφάνιση με μίνι φόρεμα

Ανάσταση: Τι έκανε και σε ποιους εμφανίστηκε ο Χριστός μέχρι την Ανάληψη στους Ουρανούς

Κατάθεση ψυχής από την Αναστασία: «Ο πνευματικός μου με βοηθά πολύ, οι κρίσεις πανικού είναι το τίμημα της επιτυχίας»

TAGS:
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ