Καρκίνος του παχέος εντέρου: Η διάγνωση μιας νοσοκόμας στα 24 της και το σύμπτωμα που δεν έδωσε σημασία

καρκίνος-του-παχέος-εντέρου-η-διάγνωσ-181406

Η Bailey McBreen μόλις στα 24 της, διαγνώστηκε με καρκίνο του παχέος εντέρου στο 3ο στάδιο. Μάλιστα η νεαρή νοσοκόμα από την Φλόριντα είχε ένα σύμπτωμα που δεν της κίνησε υποψίες υγείας.

Η ίδια δήλωσε πως άρχισε να ρεύεται 5 με 10 φορές την ημέρα, κάτι που δεν ήταν φυσιολογικό για εκείνη.

Καρκίνος παχέος εντέρου: Η μάχη της 24χρονης νοσοκόμας

Παρά το γεγονός ότι διήγαγε έναν ενεργό υγιεινό τρόπο ζωής, που περιελάμβανε πολλές επισκέψεις στο γυμναστήριο την εβδομάδα, η 24χρονη συνειδητοποίησε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.

“Γυμναζόμουν 5-6 φορές την εβδομάδα με συνέπεια για τουλάχιστον 14 μήνες”, είπε.

“Το πρώτο σημάδι ότι κάτι δεν πήγαινε καλά –αν και δεν το ήξερα εκείνη τη στιγμή– ήταν όταν άρχισα να ρεύομαι υπερβολικά 5-10 φορές την ημέρα. Αυτό δεν ήταν φυσιολογικό για μένα. Μάλιστα δεν είχα γενικώς σχεδόν ποτέ στην ζωή μου ρέψιμο και γι’ αυτό παρατήρησα πόσο περίεργο ήταν. Αλλά ειλικρινά δεν το σκέφτηκα πολύ. Ποτέ δεν πίστευα ότι θα μπορούσε να συνδεθεί με μια τόσο φρικτή ασθένεια».

Έχοντας υποβληθεί σε επείγουσα χειρουργική επέμβαση τον περασμένο Ιανουάριο, η Bailey θα ακολουθήσει χημειοθεραπεία μέχρι τα τέλη Αυγούστου.

Επιβεβαίωσε ότι το ρέψιμο ξεκίνησε πέρυσι, αλλά αγνόησε τα βασικά συμπτώματα μέχρι που εξελίχθηκε σε επώδυνη παλινδρόμηση οξέος, η οποία αργότερα απορρίφθηκε ως άγχος από τους γιατρούς της.

Η 24χρονη είχε ξαφνικά χάσει την όρεξή της και δεν μπορούσε να πάει στην τουαλέτα λόγω του πόνου. Ως έμπειρη νοσοκόμα, ένιωσε μια “απόφραξη” μέσα στο σώμα της και μετά από αξονική τομογραφία ανακάλυψε ότι ήταν όγκος που μεγάλωνε στο παχύ έντερο.

“Ποτέ, ούτε καν σε ένα εκατομμύριο χρόνια, δεν θα σκεφτόμουν ότι οποιοδήποτε ασαφές σύμπτωμα που είχα ήταν στην πραγματικότητα καρκίνος του παχέος εντέρου και μάλιστα 3ου σταδίου”.

Καρκίνος παχέος εντέρου: Ο σπάνιος καρκίνος για την ηλικία της 24χρονης

Είναι ένας σπάνιος καρκίνος για κάποιον στην ηλικία της Bailey και επηρεάζει μόνο δύο ανά 100.000 συνομίληκούς της ετησίως.

«Όλο αυτό ήταν σαν μια εξωσωματική εμπειρία. Ένιωσα σαν να καθόμουν στη γωνία του δωματίου και έβλεπα τον εαυτό μου να ακούει ότι έχει καρκίνο. Ο χρόνος έμοιαζε σαν να επιβραδύνθηκε και ο καρδιακός μου ρυθμός επιταχύνθηκε. Ήμουν σε κατάσταση πλήρους σοκ».

Μετά τη διάγνωσή της τον Ιανουάριο, ανακάλυψε ότι ο όγκος βρισκόταν σχετικά ψηλά στο έντερο, ακριβώς κάτω από τα άλλα όργανα στην κοιλιακή κοιλότητα. Σύμφωνα με την ίδια, ο όγκος προκάλεσε την γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση και την πλήρη απόφραξη του εντέρου.

“Η παλινδρόμηση ήταν ένα σύμπτωμα στην περίπτωσή μου επειδή ο όγκος μου προκαλούσε σιγά-σιγά πλήρη απόφραξη του εντέρου. Ως αποτέλεσμα, το φαγητό μου δεν χωνευόταν εντελώς και παγιδευόταν πάνω από τον όγκο, προκαλώντας παλινδρόμηση και ρέψιμο. Το υπερβολικό ρέψιμο δεν είναι κανονικά σημάδι για καρκίνο του παχέος εντέρου, αλλά ο ογκολόγος μου είπε ότι πιθανότατα ήταν η έναρξη των συμπτωμάτων μου”.

Παρά τη συγκλονιστική διάγνωση, η 24χρονη αποφάσισε ότι δεν θα αφήσει τον καρκίνο να νικήσει.

«Αρνούμαι να το αφήσω να με καθορίζει. Κάνω ό,τι μπορώ ανθρώπινα για να καταπολεμήσω αυτήν την ασθένεια. Έχω περάσει σε εντελώς μη τοξική ζωή: όλα μου τα προϊόντα ομορφιάς, τα είδη καθαρισμού οικιακής χρήσης και τα μαγειρικά σκεύη είναι μη τοξικά. Ο καρκίνος δεν κάνει διακρίσεις. Οτιδήποτε είναι καινούργιο για εσάς και το σώμα σας, ακόμα κι αν κατά τα άλλα θεωρείται φυσιολογικό, πρέπει να το ελέγχετε».

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Όσα δεν γνωρίζατε για την Αγλαΐα Κυριακού: Η σπουδαία ευεργέτης, ο τίτλος της ελληνομήτορος και το τεράστιο φιλανθρωπικό έργο για τα απροστάτευτα παιδιά

Νέα μελέτη από επιστήμονες: Βρήκαν το κόλπο για τους γονείς, ο τρόπος για να κοιμούνται πιο εύκολα τα μωρά το βράδυ χωρίς να κλαίνε

Γιώργος Σαμπάνης: Το βιντεοκλίπ του τραγουδιστή με θέμα τα αδέσποτα στην Ελλάδα

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ