Για την καλή λειτουργία του εντέρου: Το κόλπο των ειδικών για την δυσκοιλιότητα που βρίσκεται σε μια πρωινή συνήθεια

για-την-καλή-λειτουργία-του-εντέρου-το-177723

Η δυσκοιλιότητα μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τις δραστηριότητες της καθημερινότητας όμως οι ειδικοί έχουν ένα κόλπο που βοηθάει στην εύρυθμη λειτουργία του εντέρου. Χώρις να χρειαστεί να τρέξουμε στο φαρμακείο υπάρχουν πολλές λύσεις στο ντουλάπι της κουζίνας μας.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, οι μελετητές μας παρουσιάζουν το πιο απλό γιατροσόφι που βάζει τέλος στο πρόβλημα της δυσκοιλιότητας. Πρόκειται για ένα ποτήρι με ζεστό νερό κάθε πρωί.

Η απλή λύση των ειδικών για την δυσκοιλιότητα

Μία δόση Η2Ο την ημέρα και συγκεκριμένα το πρωί αμέσως μετά το ξύπνημα, βοηθά στην παροχή θρεπτικών συστατικών σε όλο το σώμα, στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος και στην αποβολή των τοξινών από τον οργανισμό, σύμφωνα με την Mayo Clinic.

Η κατανάλωση νερού σε οποιαδήποτε θερμοκρασία θα διατηρήσει τον οργανισμό ενυδατωμένο, όμως το ζεστό νερό είναι το καλύτερο για τη δυσκοιλιότητα, σύμφωνα με την έρευνα που διενεργήθηκε τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο 2016 και δημοσιεύθηκε στο ​Gastroenterology Nursing. Η κατανάλωση ζεστού νερού με άδειο στομάχι μπορεί να αποτελεί το ιδανικότερο ξύπνημα, καθώς ένα μόνο ποτήρι θέτει σε κίνηση το έντερο.

Τα αποτελέσματα της έρευνας για το νερό και την δυσκοιλιότητα

«Μελέτες έχουν δείξει πως η κατανάλωση κρύου νερού μειώνει την κινητικότητα» τόνισε η Δρ. Elena A. Ivanina, γαστρεντερολόγος. «Για παράδειγμα» όπως συμπλήρωσε η ίδια «η πόση νερού θερμοκρασίας 2 °C βρέθηκε πως καταστέλλει τις γαστρικές συσπάσεις σε σύγκριση με τους 37 και 60 °C» σημείωσε η Δρ. Elena Ivanina συνιστώντας στους ανθρώπους να καταναλώνουν το λιγότερο 8 ποτήρια νερό την ημέρα και πάντα ανάλογα με την ηλικία, το φύλο και τα επίπεδα άσκησης.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ