Βίλα στην Πελοπόννησο πήρε βραβείο ως η εντυπωσιακότερη κατοικία παγκοσμίως και το εσωτερικό της μαγεύει

βίλα-στην-πελοπόννησο-πήρε-βραβείο-ως-64359

Η βίλα «Ypsilon» στην Πελοπόννησο κατάφερε να κερδίσει το βραβείο «Building of the Year» του περιοδικού Archdaily, ανάμεσα σε 3.000 διεθνείς συμμετοχές. Δείτε το βίντεο και τις φωτογραφίες της βίλας στην Πελοπόννησο και πιστέψτε μας, θα μείνετε με το στόμα ανοιχτό.

Βίλα Στην Πελοπόννησο: Ένα αριστούργημα της ελληνικής αρχιτεκτονικής

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η συγκεκριμένη βίλα συμπεριλήφθηκε ανάμεσα στα πέντε υποψήφια κτίσματα από τις αρχικά 3.000 διεθνείς συμμετοχές. Κτισμένη σε ένα απόμακρο σημείο της Πελοποννήσου προσφέρει την δυνατότητα στους ενοίκους της να απολαμβάνουν το βουνό αλλά και την θέα της θάλασσας. Το 150 τετραγωνικών μέτρων οίκημα φιλοτεχνήθηκε από την αρχιτεκτονική εταιρεία LASSA.

Οι προσόψεις της πολυτελούς βίλας έχουν κλίση προς τα μέσα για να δώσουν στις τρεις αυλές το πλεονέκτημα της σκιάς ενώ η μία από αυτές διαθέτει και πισίνα στο σχήμα του ματιού. Η δεύτερη μπορεί να λειτουργήσει ως καθιστικό και το έδαφος της τρίτης έχει επενδυθεί με χαλίκι.

«Ο άξονας των σκεπασμένων στεγών ευθυγραμμίζεται τέλεια με το νησί Σχίζα προς το νότο και ένα χωριό προς τα ανατολικά. Μια άλλη απαίτηση ήταν να σχεδιάσουμε τη διαρρύθμιση που να ενεργοποιεί όλη την περιφέρεια του κτιρίου, αντί να ευνοεί μόνο την πανοραμική θέα στη θάλασσα», δήλωσε ένας από τους υπεύθυνους αρχιτέκτονες του έργου.

Βίλα στην Πελοπόννησο: Η ιδιαίτερη ομορφιά της δυτικής αυλής

Συγκεκριμένα, η δυτική αυλή με την πισίνα είναι σχεδιασμένη για το πρωί και μεσημέρι, η ανατολική είναι καλύτερη για να καθίσει κάποιος το μεσημέρι και η νότια με το χαλίκι για χρήση από αργά το απόγευμα και μετά.

Οι αρχιτέκτονες έχουν προνοήσει ώστε η κάθε αυλή να προσφέρει χαλάρωση στον ένοικο ανάλογα με την φάση ή την ώρα της ημέρας.

Η μινιμαλιστική βίλα περιλαμβάνει τρία υπνοδωμάτια και τρία μπάνια αλλά καθιστικά.

Για μία αναλυτικότερη περιήγηση  στη βίλα της Πελοποννήσου δείτε το βίντεο που ακολουθεί:

Τέλος, οι αρχιτέκτονες ανέφεραν πως λόγω της απομακρυσμένης τοποθεσίας της κατοικίας, χρειάστηκε να προκατασκευαστεί ένα μεγάλο μέρος της εξωτερικής κατασκευής. Αυτό βοήθησε και στη μείωση των εξόδων συναρμολόγησης και αλλά και στον χρόνο κατασκευής του που έγινε σε μόλις επτά μήνες.

Βίλα στην Πελοπόννησο: Δείτε τις μαγευτικές εικόνες

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ