Όλυμπος: Σε εξέλιξη επιχειρήσεις διάσωσης δύο τραυματιών

Σε εξέλιξη βρίσκεται η προσπάθεια των πυροσβεστών και των διασωστών της ΕΜΑΚ με σκοπό να μεταφέρουν δύο τραυματίες ορειβάτες στον Όλυμπο.
όλυμπος-σε-εξέλιξη-επιχειρήσεις-διάσ-61680

Σε εξέλιξη βρίσκεται η προσπάθεια των πυροσβεστών και των διασωστών της ΕΜΑΚ με σκοπό να μεταφέρουν δύο τραυματίες ορειβάτες  στον Όλυμπο.

Η προσπάθεια για τη διάσωση των τραυματισμένων ορειβατών

Ειδικότερα, μια πολύωρη επιχείρηση μεταφοράς τραυματισμένου ατόμου από τον Όλυμπο είναι σε εξέλιξη από το απόγευμα του Σαββάτου, από το καταφύγιο Χρήστος Κάκκαλος σε ύψος 2.650 μέτρων.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική που ειδοποιήθηκε στις 17:08 του Σαββάτου, κινητοποιήθηκαν δύο κλιμάκια με οκτώ πυροσβέστες από το Λιτόχωρο Πιερίας και την 2η ΕΜΑΚ προκειμένου να προσεγγίσουν τον τραυματισμένο ορειβάτη.

Όπως ανέφερε το Κέντρο Επιχειρήσεων της Π.Υ. ο άνδρας έχει τραύμα στο γόνατο και έχει σηκωθεί ελικόπτερο, πιθανότατα Super Puma, προκειμένου να τον παραλάβει.

Παράλληλα, εξελίσσεται εδώ και λίγη ώρα δεύτερη επιχείρηση διάσωσης.

Το ένα κλιμάκιο των πυροσβεστών πεζοπορεί προς τη θέση «Λούκι» του Ολύμπου καθώς υπήρξε κλήση για ένα άτομο τραυματισμένο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, πρόκειται για αλλοδαπό τον οποίο εντόπισε Έλληνας ορειβάτης, τραυματισμένο και ενημέρωσε μέσω του 112.

Ο τραυματίας ορειβάτης παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να διακομιστεί σε νοσοκομείο.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ