Η Google ετοιμάζεται να ανακοινώσει μια σημαντική επένδυση στην Ελλάδα

η-google-ετοιμάζεται-να-ανακοινώσει-μια-σημ-61522

Μια σημαντική επένδυση στην Ελλάδα αναμένεται να ανακοινώσει την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα την Πέμπτη, η Google, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η «Ναυτεμπορική».

Οι ανακοινώσεις πρόκειτια να γίνουν από την πρόεδρο της Google Cloud International Άντερ Φοξ- Μάρτιν και την πρόεδρο νοτιοανατολικής Ευρώπης της Google, Πέγκυ Αντωνάκου, παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η πρόεδρος της Google Cloud International Άντερ Φοξ- Μάρτιν

Η επένδυση στην Ελλάδα: Η Google ετοιμάζει τη δημιουργία data center

Ο κολοσσός της τεχνολογίας αναμένεται να ανακοινώσει επένδυση για τη δημιουργία data center στην Ελλάδα, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ναυτεμπορικής». Η εξέλιξη αυτή έρχεται να προστεθεί στα αντίστοιχα σχέδια της Microsoft και της Amazon Web Services.

Σημειώνεται ότι στη χώρα μας υπάρχουν 18 κέντρα δεδομένων, από τα οποία τα 10 στην Αθήνα και τα 5 στη Θεσσαλονίκη. Στις υπηρεσίες που παρέχουν περιλαμβάνονται η φιλοξενία ιστοσελίδων, η συνεγκατάσταση, η φιλοξενία και διαχείριση εφαρμογών, η εφεδρική αποθήκευση δεδομένων (data backup) και η αποκατάσταση λειτουργίας μετά από καταστροφή (disaster recovery), η επιχειρησιακή συνέχεια, καθώς και μια σειρά υπηρεσιών υπολογιστικού νέφους, συμπεριλαμβανομένης της υποδομής ως υπηρεσίας και του λογισμικού ως υπηρεσίας.

Η επένδυση στην Ελλάδα και η εκτιμώμενη επίδρασή της στην ελληνική οικονομία

Σύμφωνα με έρευνα της ΙDG Research Services, που πραγματοποιήθηκε πέρυσι για λογαριασμό της Lamda Hellix, κάθε 1 ευρώ επένδυσης σε neutral multi- tenant data center (ουδέτερα κέντρα δεδομένων πολλαπλών χρηστών) αποφέρει 8,23 ευρώ προστιθέμενης αξίας στην ελληνική οικονομία, σημειώνει τέλος η «Ναυτεμπορική»

Πρόκειται για μια μια σημαντική επένδυση στην Ελλάδα και τόσο ο τεχνολογικός όσο και ο επιχειρηματικός  κόσμος περιμένει εναγωνίως τις σχετικές ανακοινώσεις.

• ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ